Maak je eigen botox (nou ja, soort van)

Heel Pinterest staat vol met hoe je eigen botox te maken. Dat moest ik natuurlijk proberen, want ik zeur al maanden om botox.

Botox

botox
Voor en Na

Ja, ik wil echt heel graag botox, maar als een masker kan helpen, dan graag natuurlijk. Op de foto kun je niet echt de rimpels zien, maar ze zijn er wel. De prikjes lijken mij doodeng. Een rauw ei is minder spannend, en goedkoper. Vooral op mijn decolleté heb ik best wat rimpels.

DIY Botox

Ik heb dus het mengsel gemaakt van:

  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels havermout
  • 3 eetlepels melk
  • een halve banaan
  • een rauw ei

Roer de melk en de havermout door elkaar en zet het even in de magnetron om op te warmen. Roer het nogmaals goed door, en laat het goed afkoelen. Mix dan de honing, ei en de banaan door elkaar. Vervolgens doe je alles samen.

Het voelt echt een beetje vies, maar ruikt wel erg lekker. Ik heb het een half uur laten zitten.

botoxHet resultaat

Mijn huid was echt super zacht. Ik denk door het lichte scrub effect van de honing en de havermout. Ik had ook het idee dat het goed reinigend was, want ik had daarna best wat pukkels en vlekken. Die later op de dag weg waren getrokken.

Voor en Na
Voor en Na
voor en na
Zoals je ziet op mijn decolleté heeft het heel goed gewerkt

Was het echt botox? Uhm, nee ik denk dat botox wel een stuk beter werkt. Maar het zag er wel iets strakker uit, en voelde in ieder geval heel goed aan. Ik kreeg over de dag wel complimentjes dat ik er uitgerust uit zag. En ik had niet beter geslapen of zo. Het resultaat was ongeveer een week zichtbaar. Dus mocht je iets belangrijks te doen hebben, zou ik het een dag van te voren lekker opsmeren. Er beter en uitgeruster uit zien is natuurlijk een soort van botox effect. De andere maskertjes ga ik nog proberen en zie je vanzelf hier voorbij komen.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

8 thoughts on “Maak je eigen botox (nou ja, soort van)

  1. haha ja ik ben vast niet de enige die een masker maakt van havermout 😉 Collistar schijnt idd heel goed te zijn, maar eens uitproberen

  2. Deze ga ik zondag maar uitproberen. Ben erg benieuwd! Had er ook veel over gelezen. Leuk artikel X

  3. Grappig, Desiree had ook zo’n soort maskertje van de week. Ik moet ook iets voor mijn decolleté. Collistar schijnt daar een goed product voor te hebben. Toch maar eens proberen.

Comments are closed.