3 Handige make-up tips voor de tiener

Jouw tiener wordt zich steeds meer bewust van zichzelf en gaat steeds meer eigen keuzes maken. Helemaal prima, zolang jij hem of haar daar af en toe bij kunt helpen. Begint jouw tiener interesse voor make-up te krijgen? Dan zijn er 3 onmisbare tips!

1. Reinigen to the max

Het is niet direct een make-up item, maar wel heel belangrijk en onmisbaar voor tieners: reinigen! Omdat hun huid volop in ontwikkeling is en ze barsten van de hormonen kan dat wel eens voor uitbraken in de vorm van puistjes veroorzaken.

Niets zo vervelend, want veel tieners voelen zich daar onzeker door. Laat ze een goede reiniging toepassen en leer ze hoe ze dit het beste kunnen doen. Waarom? Een goede reiniging is de basis van een schone huid!

Tip! Zo krijg je de glow up!

 

2. Mascara en wenkbrauwen

Mascara is het meest populaire product in de make-up wereld en bijna elke vrouw draagt het dagelijks. Sterker nog…de meeste vrouwen kunnen niet zonder mascara!

Logisch ook, want mascara zorgt ervoor dat je ogen stralen, je een open en frisse blik hebt en maken je ogen wat groter. Voor een tiener is dit dus een ideaal make-up product om mee te beginnen.

De zoektocht naar de eerste mascara hoeft niet zo moeilijk te zijn, want als je van niets naar een mascara gaat ben je al snel tevreden. Kies voor een alles-in-een en klaar is je tiener! Tevens is een wenkbrauwpotlood ook leuk om aan te raden, want als je deze goed shaped zie je er meteen een stuk opgemaakter uit.

 

3. Concealer

Heeft jouw tiener toch last van pukkeltjes? Probeer dan dikke lagen make-up te vermijden. Veel make-up is namelijk niet goed, want de huid moet kunnen blijven ademen. Sluit je deze op, dan worden pukkeltjes alleen nog maar erger. Beter is het om puistjes (zolang het geen wondjes zijn) plaatselijk te behandelen met concealer.

Doe dit met een make-up sponsje, zodat je het goed blend met de eigen teint. Breng het ook zeker niet te dik aan, maar heel subtiel. Het puistje zal er niet helemaal door verdwijnen, maar is veel minder zichtbaar en valt dus niet meer op. Doe dit overigens met concealer en niet met een foundation. Een foundation is namelijk geschikt voor het complete gezicht, terwijl een concealer juist bedoeld is om plaatselijk mee te werken.

De formule van een concealer is ook anders, het dekt beter waardoor het ideaal is om oneffenheden mee te verdoezelen.

Draagt jouw puber al make-up?

Make-up voor tiener


 

Lees ook:

  1. Wat is nou helemaal in bij puber meisjes? 
  2. Too cool for school: de trends onder de pubers!


Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like