Laten we vooropstellen dat Maleficent 2 niets meer met het Doornroosje verhaal te maken heeft. Het is dat het naïef huppelend koninginnetje Aurora heet en dat we ergens tijdens de film een glimp opvangen van een spinnewiel maar verder…. Maleficent 2 is een totaal op zichzelf staand verhaal dat net zo goed ‘The Dark Feys Return’ of zoiets had kunnen heten. Dat is verder prima hoor, zoontje en ik hebben erg genoten van de film.

Het verhaal

Aurora (Elle Fanning) is, vijf jaar na de dood van haar vader, nog steeds koningin van ‘The Moors’. Om vrij vage redenen heeft Maleficent (Angelina Jolie) in die periode haar reputatie van angstaanjagende duivelse heks weer terug. De bewoners van het aangrenzend koninkrijk van Ulstead lijken haar goede (helden)daden te zijn vergeten en zijn doodsbang voor haar en voor de magische wezens van The Moors.

Prins Phillip en Aurora zijn nog steeds hartstikke verliefd en willen trouwen (al is de prins nu wel een andere acteur maar we zullen doen of we dat niet gemerkt hebben – eerlijk gezegd valt het ook amper op, beiden stralen weinig uit). Maleficent heeft haar bedenkingen maar wat voor haar voorop staat is dat haar peetdochter Aurora gelukkig is. Koning John vindt het huwelijk een goed idee omdat de twee werelden dan verenigd zullen worden in vrede en blijdschap en allerlei positieve dingen. Wat hij niet weet is dat zijn vrouw daar heel anders over denkt.

Koningin Ingrith is namelijk een vals kreng die alle feeën wil uitroeien. ‘Waarom wil ze dat toch’ hoor ik je denken? Nou, door een vrij oppervlakkig achtergrondverhaaltje dat iets te snel in elkaar lijkt te zijn gezet. Ingrith had er alleen geen rekening mee gehouden dat Maleficent hulp zou krijgen uit onverwachte hoek!

Geen diepgang, wel visueel geslaagd

Met Maleficent 2 moet je gewoon niet op zoek gaan naar diepgang of naar logica. Het is gewoon lekker oppervlakkig en visueel mooi om naar te kijken. De film is geregisseerd door Joachim Rønning (bekend van Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge). Deel 1 was geregisseerd door Robert Stromberg. Eigenlijk hebben de twee regisseurs niet bijster veel ervaring qua regisseren als je kijkt naar wat ze gedaan hebben. Voor Stromberg was het zelfs de eerste film die hij regisseerde. Rønning doet het prima, weinig verrassends te melden op dat vlak.

Ik vond Michelle Pfeiffer leuk als gemenerik en Angelina weer perfect als Maleficent (al werd ze qua outfits weer wat meer het sexy hoekje in geduwd én was ze minder het middelpunt dan in deel 1). Diaval kreeg, als enige man, een grotere rol dan in deel 1 – weet je wel die raaf/man gespeeld door Sam Riley.

Schitterende kostuums

Wat er voor mij echt uitsprong waren de schitterende kostuums. Vooral Michelle Pfeiffer heeft hele toffe outfits aan. De kostuums zijn ontworpen door Ellen Mirojnick. Zij was o.a verantwoordelijk voor de kostuums van The Greatest Showman. De Dark Feys zien er ook heel tof uit met die grote vleugels in verschillende kleuren. Mirojnick vertelde in een interview dat ze voor de outfits van de Dark Feys alleen maar natuurlijke materialen heeft gebruikt om een soort van eco-krijgers-volk te creëren.

Wel zijn ze deels met de computer bewerkt. Ik denk sowieso dat er vrij weinig niet is bewerkt in Maleficent 2. Daar hoor je ook wel kritiek op maar ik vond het persoonlijk niet storend.

Kijken of niet kijken

Als je van fantasiefilms houdt, van mooie visuals en van ‘makkelijke’ actie, dan moet je zeker kijken (in de bios – het is echt een grote scherm film). Je zou misschien verwachten dat Maleficent 2 wat meer een duistere vibe heeft (in de trant van Snow White and the Huntsman) maar dat heeft het niet. Het blijft echt een kinderfilm, heel zoet eigenlijk (bijv. de straf van de gemene koningin), ook al is het lot van een groepje elfjes wel erg dubieus. Al met al, prima geschikt voor kinderen vanaf 12. Tenminste, het is een 12+ film. Ik zou het persoonlijk vanaf 9 al ok vinden maar het hangt toch altijd erg van het kind af.

Verder nog het vermelden waard: de roodharige hulp van koningin Ingrith. Zij speelde ook Chastity Barebone in Fantastic Beasts and Where to Find Them. Deze dame zou niet mistaan in een gruwelijke horrorfilm, brrrr….

Heb jij Maleficent 2 al gezien? Of ben je misschien van plan om erheen te gaan?

Dit blog is geschreven door Frederique. Op haar blog  Www.srsck.com vind je meer hele leuke reviews van films en series!


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love