Close

Ben je alleen nog mama en papa?

Bij de komst van een kind veranderd alles. Het hele leven draait eigenlijk om het kind, en zodra ze naar school gaan verander je van je eigen naam naar mama en papa van.. Je wisselt telefoonnummers uit met andere volwassenen en slaat ze op als mama en papa van.. Ik geef je tips om het een beetje te veranderen

Als je net mama en papa bent

De kraamtijd is eindelijk achter de rug, jeetje, wat duurde dat lang. En nu ik dit zeg, voel ik me ook wat ondankbaar want het is toch wel geweldig dat er zoveel mensen zijn gekomen, zelfs nog na de babyshower, daar waren al zoveel mensen. Maar het is ook vermoeiend want sommige mensen bleven wel tot heel laat zitten. Nu is alles dan achter de rug en beginnen we langzaam te denken om weer aan het werk te gaan.

De weken werden maanden en het werk was weer in volle gang en we spraken af wie de kinderen uit de crèche haalde, en wat ging die communicatie vaak fout. Zijn baan was altijd veel belangrijker als die van mij en ook al werk ik parttime, het is even belangrijk.  Dat zijn zo van die ergernissen en dan komen er ook nog vele ergernissen bij. Het huishouden is daar een groot deel van. Wat een was heb je toch iedere dag en wanneer heb je nou eens tijd om de boel eens flink bij langs te gaan in huis?

Lees ook Alle ballen in de lucht houden

Lekker stappen of thuis met de kinderen?

Nog maar te zwijgen over alle vrienden die je bijna niet meer ziet en uitgaan is er al helemaal niet meer bij. En daar zit hem nou eigenlijk de kneep. Dag in dag uit ben je bezig met de kleine man betrekken in het omgaan met de baby, de kleertjes worden met de dag kleiner en moeten we weer winkelen om nieuwe te kopen, eten koken is niet zo mijn ding en schiet er dan vaak bij in en het mannetje moet ook nodig naar de kapper. Als het dan avond is, dan vallen we allebei voor dood op de bank en we zijn te moe om te praten en helemaal te moe om ook nog eens seks te hebben.

Help!! Wat gaan we hier aan doen?

En daar wil ik het met jullie eens even over hebben, ik ben aardig op leeftijd en heb kinderen en kleinkinderen en heb wel de nodige ervaring. In de eerste plaats zeg ik altijd: Blijf op de eerste plaats partners en niet alleen papa en mama. Ga eens uit met zijn tweeën en zorg voor een goede oppas voor de kinderen. Regel een leuk etentje en daarna nog lekker even naar de kroeg. Scheer je benen, lak je nagels en ga even naar de kapper en het uitje is hopelijk een groot succes. Je hebt weer gesprekken samen over andere dingen dan de kinderen.

Zorg ook dat je er beiden aantrekkelijk blijft uit zien voor de ander en verslons niet in joggingbroeken omdat het zo gemakkelijk zit en zoek vooral ook de passie weer op die je beiden heus nog hebt. Behalve dit alles is er iets wat eigenlijk een gedeelde eerste plaats heeft en dat is praten. Zonder een goede communicatie is alles voor niets en ben ik bang dat je van elkaar weg groeit in plaats van naar elkaar toe groeit.

Ik hoop met deze blog dat ik in ieder geval een paar mensen aan het denken heb gezet en ik wens jullie heel veel succes.

Foto van de ouders is van Shutterstock

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang