Close

MAMA IK WIL EEN iPHONE!!

Ja, we zijn zover. Mijn oude mobieltje is niet meer goed genoeg. Met de tablet kun je niet bellen, en is ook geen iPhone. Zelf heb ik de hype nog niet helemaal begrepen. Maar bij de kinderen (en veel volwassenen ja ja)is het mega populair.

Nou is mijn meisje nog maar 9. En vind ik een mobieltje dus totaal nog niet nodig. Ze mocht na lang zeuren mijn oude HTC hebben. Zo kon ze haar vader en vriendinnetjes een appje sturen wanneer ze daar zin in heeft.

Vanaf welke leeftijd geef je een mobiel aan een kind?

Zelf vind ik als ze naar de middelbare school gaan een mooie leeftijd. Laten we wel wezen, op de middelbare school is een mobieltje gewoon net zo gewoon als dat in mijn tijd een rekenmachine was. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat mijn moeder het belachelijk vond dat we een rekenmachine er bij hadden.

Nu hebben ze een tablet of een computer om hun huiswerk te doen. Nou maak ik de grootste taalfouten van Nederland, maar spellen, of op zijn minst proberen iets goed te schrijven, lijkt inmiddels geen prioriteit. Waarschijnlijk snapt zelfs de spellcheck niet wat er staat. Ik voel mij soms echt een bejaarde als ik blog lees van sommige jongere bloggers, het zou dan bijna Russisch kunnen zijn.

iPhone2Ik dwaal weer lekker af. In ieder geval, mijn meisje wil dus een iPhone. Een andere telefoon is gewoon niet cool, ook al begrijpen de andere kinderen het nog wel als je ouders “dom” doen, en je dus niet anders kan. Er zijn op deze leeftijd nog heel veel kinderen zonder mobiel. Zo heb je de anti technologie ouders, de ouders die het met mate willen doen, en de ouders die schrijven met een pen overbodig vinden.

Ik hoor bij de ouders die het met mate willen meegeven. Hoofdrekenen, schrijven met een pen en samen leren vind ik erg belangrijk. Ook vind ik het heel belangrijk dat een leraar nog weet waar hij het over heeft, mooie verhalen kan vertellen, en dat de leerlingen nog respect hebben voor autoriteit. Les vanaf een iPad vind ik persoonlijk overbodig op een lagere school. Die dingen zijn gemaakt zodat iedere leek na een uur precies weet hoe het werkt. Maar ik wil natuurlijk wel dat mijn dochter mee gaat met haar tijd.

Maar naast het lekker spelen, leert ze dat gewoon thuis. De meeste kinderen weten beter dan jij hoe alles werkt, of ze nou wel of geen les hebben gehad. De betere banen zijn in IT, dus het kan absoluut geen kwaad om daar heel goed in te worden. Het verbieden vind ik dan ook een bekrompen beleid. De mobieltjes, computers en tablets horen nu eenmaal bij deze generatie. Het is een deel van de ontwikkeling geworden. Bij hun eerste baan zullen ze moeten weten hoe alles werkt, de ouderwetse kassa is computer gestuurd bijvoorbeeld. Ik vind niet dat een kind de hele dag erachter moet zitten, maar vind het wel belangrijk dat een kind precies weet hoe het allemaal werkt. Al was het maar om mij straks te helpen als ik het niet meer snap.

iPhone3Nou krijgt Keira van haar vader zijn oude iPhone, en mag ze die thuis gebruiken. Of als ze uit logeren is bijvoorbeeld. In de zomer speelde ze veel buiten, en ook dan vind ik het handig om even te bellen als ze bij een buurmeisje blijft hangen.

Wat vind jij een goede leeftijd voor een mobieltje?

WINACTIE

Vergeet ik toch bijna de winactie!! Bij een mobieltje hoort natuurlijk een leuk hoesje. En laten wij die nou net weggeven!! Wij geven 2x €20 shoptegoed weg! 

Je kunt een iPhone 6 hoesje (of een Samsung, andere iPhone) hier uitzoeken!

(winactie is afgelopen)

(voor meer informatie verwijs ik je graag naar onze algemene voorwaarden)

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “MAMA IK WIL EEN iPHONE!!

 1. Tegen een I Phone zeg ik ook geen nee hoor, volwassen of niet! 😉 Haha! Ach ja, met mijn Samsung Galaxy S 5 die nu al bijna 2 jaar oud is, ben ik ook dik tevreden! 😉

  Mijn jongste dochter is afgelopen week 12 jaar geworden en heeft toevallig ook net een mobiele telefoon gekregen. Geen I Phone though, wel een goedkopere smartphone… 😉 Mijn oudste dochter, die in augustus 14 wordt, kreeg toen ze 12 werd ook een smartphone voor haar verjaardag. Alleen naar school gaan deden ze ook maar pas wanneer mijn oudste in de 1e klas van de middelbare school zat en ik vind het belangrijk dat ze me onderweg op de hoogte kunnen houden, aangezien ze met de tram naar school gaan, dus voor mij persoonlijk is 12 jaar de perfecte leeftijd. Al moet iedereen dit natuurlijk wel voor zichzelf uitmaken en hangt het ook van situatie tot situatie af, in mijn ogen, want kinderen die (nog) niet alleen buiten komen, hebben in mijn ogen ook geen nood aan een telefoon. Alhoewel het, zoals je zelf ook al aangaf, wel goed is om te weten hoe de hedendaagse technologie werkt, het zijn immers anderebtijden dan vroeger en IT en technologie nemen nu eenmaal een belangrijke plaats in tegenwoordig. Maar zoals ik al zei, dat is natuurlijk mijn mening… 😉
  Zelf kreeg ik mijn eerste telefoon pas op mijn 16e verjaardag, maar ja, toen waren het nog heuse bakstenen modellen waarmee men enkel kon bellen en smsen (en misschien een spelletje snake spelen, als je geluk had! 😉 Haha!), dus dat waren andere tijden natuurlijk… 😉

  De winactie laat ik even aan me voorbijgaan trouwens… 😉

  Liefs,

 2. Ik wil ook een iPhone ha..ha..!
  Ik weet het niet vanaf welke leeftijd voor kinderen een mobiel hebben. De ene kant handig als noodzakkelijk is maar de andere kant is toch nog niet nodig. Wel moet controle niet alle app hebben of

 3. Ik had ook altijd de middelbare school als regel, maar ben ingehaald door de tijd. Anno 2016 heeft een kind al best baat bij een smartphone in groep 8 heb ik geleerd…

 4. Een iPhone heeft een groot scherm aan de voorzijde en het ontwerp zal er dan ook niet om liegen dat het niet is gemaakt als een telefoon die alles aan kan… Een kind zal een telefoon nou eenmaal wat vaker laten vallen… Dus is een beschermhoesje echt wel belangrijk, Het is toch een soort “bumper” he !
  Mijn dochtertje heeft nu ook een iphone 5 en ze gaat er goed mee om en zo kan ik ook weten waar ze is..
  Een leuk hoesje is altijd welkom natuurlijk..

 5. Moeilijk te zeggen welke leeftijd juist is, sinds ieder kind anders reageert. Heck, genoeg volwassenen die niet volwassen genoeg zijn om een mobiel te dragen. Je wil niet weten hoe ziek en moe ik wordt om in de bieb mensen meerdere keren te zeggen dat daar NIET gebeld mag worden. Als mensen er op een normale manier op reageren, is er geen probleem. Maar sommige mensen doen of je er niet staat of alsof hun telefoontje om manlief te vragen melk te halen TE belangrijk is om even naar buiten te stappen. En dat is als ze het niet nodig vinden om je met fysiek geweld te dreigen, omdat je ook maar even hun oh zo belangrijke gesprek durft te onderbreken. Maar dat is een ander verhaal.

  Op zich ben ik ern op tegen dat kinderen zwaar in de technologie verdwijnen. Cyberbullying is een bestaand iets tegenwoordig, wat erg diep kan gaan bij kinderen. Sociale vaardigheden is ook moeilijk aan te leren als alles met een tap van je vinger te bereiken is. Ik zou zeggen dat een goede drempel de sociale vaardigheden zonder een mobiel zou moeten zijn. Hoe kan je ze beschermen of helpen als alles aan hun eigen vingers staat?

  En als je als ouder besluit om je kind een mobiel te geven, er wel limitaties aan te geven. Geen nieuwe mobieltjes, maar zoals je zelf al aan gaf 2de hands. Geen abonnementen, maar prepaid kaartjes. Laat de kinderen maar bewijzen dat ze een beter mobiel waard zijn. Te veel ouders geven in, geven hun kind het nieuwste van het nieuwste, en zien de kinderen niet de waarde van het apparaat in.

  En cybernanny software installeren. Het kost misschien wel wat, maar het is belangrijk te weten dat kinderen hun mobiel gebruiken voor wat die bedoeld is en er VEILIG mee om kunnen gaan. En hopend dat je het nooit hoeft te gebruiken, maar met de software kan je achterhalen waar het mobieltje is geweest als een kind (voor wat voor reden dan ook) vermist wordt.

  http://cell-phone-parental-control-software-review.toptenreviews.com/

  Ik heb daar zelf niet veel verstand van. Ik heb zelf geen kinderen. Maar hier zijn wat reviews om je in te verdiepen. De meeste kinderen zullen wel niet blij zijn om Cybernanny software op hun mobiel te hebben. Maar liever hebben en niet nodig hebben dan visa versa.

  Dat is ten minste mijn mening. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang