Close
wat is nou mama kleding?
wat is nou mama kleding?

Lekker thuisblijven in je mama outfit

Nou zat ik vanmorgen in gesprek met een groepje moeders. En het ging over mama kleding.

Mama kleding?

Ik hoor je hersens knagen. Maar die term is er. Mom jeans, Mom shorts, Mom hair. In het kort mama kleding. Je hebt het vast veel zien gebeuren al. Vrouwen die moeder worden beginnen vaak met hun haar. Het word steeds korter. Dit begrijp ik doordat de meesten gewoon haaruitval hebben, en kort dan je beste optie is. Waarom het dan ook pittig rood moet, dat begrijp ik even niet nog. -Dit zeg ik terwijl ik net een foute kleur verf op mijn haar heb gedaan en nu zelf kort en niet anders te omschrijven dan pittig rood haar heb! –

Gelukkig past mijn “mode” helemaal bij de thuismode van dit jaar. Nu wij minder op pad zijn, is het ook gewoon lekker om comfortabel thuis te zijn vind je niet?

Lekker in mijn comfortabele trainingsbroek
Lekker in mijn comfortabele trainingsbroek

In de eerste maanden (bij de meeste vrouwen, ik heb ze ruim 6 jaar na data nog steeds) na de bevalling krijg je dan de zogenaamde mama kleding. De jeans worden ruimer en comfortabeler. Lekker over je buik. In moderne termen: high waisted jeans. En ja, ook ik ben er schuldig aan. Niemand heeft behoefte aan de builders butt in mijn geval. Dus ik draag lekker hoge jeans. En hoe ik ze ook draag, bij mij zien ze er uit als mom jeans.

Ik ben nou eenmaal geen strakke tiener met een leuk kort bloesje erop. Gisteren zag ik in de winkel een meisje van rond de twintig, met dezelfde spijkershorts als ik aan. Zij droeg het met een kort zwart bloesje, een zwarte hoed en grote kisten. Helemaal geweldig vond mijn dochter, niet die suffe shorts die ik heb. Hier doe ik dus duidelijk de mamafication van kleding.

fashion 40+
fashion 40+

Nou ligt dit bij mij een beetje aan dat ik de bouw van vroeger niet meer heb, en het feit dat ik bijna 45 ben, en sommige dingen staan gewoon niet. Dit is duidelijk mijn keuze. Nu heb je andere moeders die wel een sexy open decolleté aan trekken, met een mega kort broekje en ook nog eens make up. Is dit mijn smaak? Nee. Is mijn kleding mijn smaak? Nee, ook niet. Vind ik dat de 1 de ander mag veroordelen? Nee, ook niet.

Zwart witte jurk
Deze jurk is super zacht en heel comfortabel!

Het is een kwestie van smaak. Ben je een betere moeder met een hoge broek? Ben je automatisch een slechte moeder omdat je wat borsten laat zien? Ik snap die logica niet. Maar blijkbaar is daar net zoals de kv/bv, wel slaan/niet slaan discussies, een tweedeling over.

Comfortabel shirt en broek
Dit shirtje is ook weer van heel zacht materiaal, leuk op een broek, maar ook weer fijn op een rok met een jasje bijvoorbeeld. De broek is hetzelfde als de roze en is echt zo een woonbroek, maar ook handig naar de sportschool.

Ik loop erbij alsof ik zo uit de sportschool kom 9 van de 10 keer. Mijn dochter vind dit weer vreselijk en is jaloers op de mama op school die er wel altijd mooi gekleed bij loopt.

Hoe vind jij dat een moeder zich hoort te kleden? Of mag ze dat gewoon helemaal zelf weten?

-Alle kleding in dit blog is van Femmeluxefinery.co.uk

lekker thuisblijven in comfortabele kleding
lekker thuisblijven in comfortabele kleding

Vond je dit blog leuk? Dan zijn de volgende misschien ook iets voor jou!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang