“Mama, mag ik op paardrijden?”

Bij tienjarigen komt er wekelijks een nieuwe hobby. Kunnen ze verder niks aan doen. Atletiek hangt nog aan een infuus, maar musical les is inmiddels begraven. Vandaag wil ze paardrijden. Voor alle ouders, hier 10 tips.

Beginnen met paardrijden?

  1. Wordt vrijwilliger op een manege of een boerderij. Wekelijks helpen op een boerderij is een goedkope manier om een kind bekend te maken met het paardrijden, en alles wat daarbij komt kijken. Het is namelijk best een prijzige hobby.
  2. Zoek een goede manege met instructeurs speciaal voor kinderen. Iemand die geduld, tijd, en een goede reputatie heeft. Een kind die valt, of schrikt, durft misschien niet zo snel meer op een paard. De juiste instructeur kan helpen meteen de angst minder te maken. paardrijden2 "Mama, mag ik op paardrijden?"
  3. Leer alles over het optuigen van een paard. Wat voor hoofdstellen gebruik je, wat voor paard rijd je, wat heeft hij nodig, etc etc. Een goede instructeur zal je ook hierbij zeker helpen.
  4. Koop wat boeken over paarden, en kijk of de interesse echt verder gaat dan Penny. Overigens ook leuk om daar wat magazines van te halen. Nogmaals, het is echt een dure hobby, en je wilt er niet te lichtjes aan beginnen.
  5. Veel kinderen willen spontaan paardrijden, die periode gaat elk meisje wel door volgens mij. Ik was snel genezen na 2 proeflessen. Maar ik ben bijvoorbeeld wel op de kinderboerderij blijven helpen een lange periode, omdat ik het aaien en omgaan met dieren wel erg fijn vond. Het paardrijden zelf vond ik eng. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.
  6. Op Netflix heb je best wel wat paardenfilms. Hiermee kun je de interesse nog groter maken, of het gaat inmiddels vervelen.
  7. Heeft ze misschien een vriendje of vriendinnetje die op paardrijden zit? Vraag of ze een keer mee mag kijken!
  8. Stel veel vragen bij de manege, lees er over op Google. Probeer je te verdiepen in de de nieuwe hobby, zodat je haar goed kunt steunen.
  9. Een heel leuk begin is natuurlijk ponykamp! Een week lang ga je dan met een “eigen” pony of paard op pad. Je krijgt les, leert van alles over pony’s en paarden, maakt een mooie tocht. Maar daarbuiten doe je ook nog van alles anders leuks, en leren ze andere kinderen kennen.
  10. Ze hoeven niet direct naar het WK hoogspringen, dus overdrijf niet in kleding en pushen. Gezonde aanmoediging is genoeg.

Voor meer tips en advies kun je ook eens kijken op de Minihorseshop.


ageology banner "Mama, mag ik op paardrijden?"

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥