Mama, heb je nou weer in je broek geplast?

incontenintie bij moeders - Mama, heb je nou weer in je broek geplast?

Dat vraagt ze ook gewoon in het openbaar. Niet dat ik nou zo veel in mijn broek plas. Je ziet er niks van. Maar ja, na de tweede bevalling is niezen bijvoorbeeld wel een dingetje.

Ik pies in mijn broek!

Hoe vaak gil je dat wel niet bij het lachen? Nou, soms als je ouder wordt, of als de bekken niet helemaal mee willen werken, dan word die zin je waarheid. Bij hard lachen verlies je nog wel eens wat druppels. Niezen en hoesten zijn ook wel een issue. Ik heb zelf de mazzel dat ik geen luiers om hoef. En ben ik over het algemeen goed zindelijk. Behalve als ik zwaar verkouden ben. Of hard moet lachen. Maar hoesten en niezen zet zo een druk op je blaas dat het gewoon niet lukt om altijd helemaal droog te blijven.

Genant

Ik lach er wel een beetje om, en wordt ook niet boos als mijn dochter mij weer eens voor paal zet. Maar leuk is het gewoon niet. Ik draag bijvoorbeeld nooit een lichte broek zonder iets helemaal ver over mijn kont, want stel je voor? Nu zijn het nog druppels, maar hoe lang voordat de hele boel naar beneden komt?

Luiers en Tena

Een maandverbandje of inlegkruisje vangt niet op dezelfde manier op als een echt plas in je broek merk als Tena of Envive. Depend vind ik dan toch wel weer voor de echte incontinentie. Maar Tena en Envive hebben hele dunne verbandjes die je haast niet herkend mocht het uit je tas vallen. Je ziet ze dus ook niet onder je kleding. En nog fijner, je ruikt op een verkouden dag niet naar een bejaarden pis emmer. Laatst vertelde iemand mij over de Wasbare incontinentiebroekjes van dryandcool.nl, misschien ook nog een idee?

Hoe kom je er van af?

Nou niet. Nee, goed je bekkenbodem spieren blijven oefenen. Ook al heb je het idee dat het niets uithaalt, over het algemeen werkt het echt wel. Squads zijn ook prima voor de spieren! Gewoon echt spieren die je buik en onderlichaam versterken zullen zeker helpen. Ik kan je vertellen dat sinds ik regelmatig fitness doe, ik zelfs weer kon hardlopen! Zonder lekken.

Misschien dat je nooit meer 100% zindelijk wordt, maar alles is beter dan dat het alleen maar erger wordt toch? Wacht ook niet te lang met het plassen, dan voorkom je dat je opeens de wc amper red, en als een idioot staat te wiebelen om je broek uit te krijgen. Plas ook goed uit. Zit rechtop, en zorg echt dat je alles goed uitplast.  Alle beetjes helpen toch!

Heb jij nog goede tips?

in je broek plassen en meer over incontinentie bij moeders - Mama, heb je nou weer in je broek geplast?

 

img 20180308 204700 300 - Mama, heb je nou weer in je broek geplast?
Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Mama, heb je nou weer in je broek geplast?
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

One thought on “Mama, heb je nou weer in je broek geplast?

  1. Ik heb na een totaalruptuur wat litteken weefsel down under dus echt trainen lukt mij helaas ook niet. Op tijd plassen is inderdaad mijn redding maar bij niezen gaat het bij mij ook wel eens mis. Tijdens het sporten draag ik een Tenalady inlegkruisje puur om we wat prettiger te voelen want met dat gehups en gespring (ik doe Zumba) wil ik ook nog wel eens een paar druppels verliezen. Ach ja ouderdom komt met gebreken zegt mijn moeder altijd hahaha. Maar inderdaad gelukkig geen ernstig urineverlies.

Ik hoor graag wat jij van mijn blog vind, laat je een reactie achter?

%d bloggers liken dit: