Close
De mancave 2.0 is design

8 x De ultieme mancave voor je man bereik je met RS Barcelona

Een man heeft zijn eigen plekje nodig om te kunnen nadenken, een lekkere whiskey te drinken met zijn vrienden onder het genot van een sport wedstrijd. In pre-historie hadden de mannen een letterlijke grot, maar inmiddels zijn deze omgeruild voor een luxe mancave met onder andere items van RS Barcelona.

In corona-tijd is de man meer thuis en is het voor jou extra lekker wanneer hij een eigen terug-trek-plek heeft zodat hij niet steeds de tv jat. Daarom geef ik je 8 handige tips om de de ultieme mancave te creëren

1. Vind de juiste balans

Ga op zoek naar de juiste balans, de kamer wordt namelijk voor meerdere doeleinden gebruikt. Dus als je een pooltafel, airhockey en tafelvoetbal tafel wilt neerzetten, dan kan dat wel, maar het zal de kamer overheersen. Tenzij je echt een enorme ruimte hebt natuurlijk, maar vaak is het een slaapkamer, zolder of een garage die wordt omgetoverd in een mancave. Balans dus.

Ga bijvoorbeeld voor echt mooie design speeltafels. Wat dacht je van een
RS Barcelona RS2 Voetbaltafel? Als je dan toch iets neer zet doe het dan goed en met stijl. RS Barcelona is een Spaans merk waarbij het draait om vakmanschap gecombineerd met onvergetelijke herinneringen. De strakke metalen designs zijn gemaakt voor pure entertainment. Dit is wat je wilt in een echte man cave.

RS Barcelona

RS Barcelona is zo een bedrijf met een verhaal erachter. Een jonge Spaanse metaalbewerker die zijn bedrijf uitgebreid heeft met metalen producten zodat zijn 2 zoons bij hem konden werken. Een echt mannen bedrijf dus. De nieuwe generatie was er trots op om voor anderen dingen te maken, maar het creatieve brein wilde meer. Zo stonden ze in 2006 bij Vinçon in het raam, daar waar alleen de belangrijkste designers mogen etaleren. Dit was hun grote stap naar de US. Hun unieke combinatie van design en hun ervaring met metaal bewerken kwam tot mooie ontwerpen die andere jonge designers tot weer kei sterke designs inspireerden.

De designer Yonoh ontwierp voor RS Barcelona – ze gaan vaak in zee met innovatieve en getalenteerde ontwerpers – de
RS Barcelona Diagonal Pooltafel . Deze pooltafel is geïnspireerd op de lijnen van het spel en op 1 van de hoofdstraten in Barcelona.

Net als dat mannen van hun verhaal achter de whiskey houden, is ook het verhaal van RS Barcelona iets om te vertellen voordat je een potje gaat poolen. Mannen en hun gadgets toch!

de mancave 2.0

2. Toon de liefde voor je sportclub

Hier in huis wordt de man onderdrukt in zijn liefde voor sport. In ons interieur zul je ook geen voetbal of sport gerelateerde reclame dingen vinden. In een mancave kun je hier natuurlijk helemaal in los gaan. Een voetbalvlag hier, een collectors Max Verstappen miniatuur auto op de plank en een paar golfclubs aan de muur. Fijne matchday!

3. Grens een mancave aan je garage voor extra effect

9 van de 10 mancaves die ik voorbij heb zien komen waren gestationeerd in de garage of op zolder. Dat betekent dat je deze ruimte moet ombouwen tot een stijlvolle plek. Maar wanneer je het geluk hebt dat je je mancave aan de garage kunt laten grenzen, dan zeg ik doen! Op die manier kan je man vanuit zijn mancave, door middel van een mooie glazen wand, zijn spetterende auto ook nog eens bewonderen. 

design voor mannen

4. Blijf lekker bij jezelf (bij hem dan)

Hou het vooral lekker zoals jij wilt. Of eigenlijk zoals hij het wilt. Is hij van de ingelijste foto’s met zijn favoriete sporthelden? Go for it. Het is tenslotte zijn  mancave, dus het moet een ruimte worden waar hij dicht bij zichzelf kan blijven. 

5. Neon geoorloofd 

Persoonlijk ben ik geen fan van neon, doet me een beetje denken aan stripclubs en bars. In een mancave werkt dit natuurlijk perfect. Ga lekker aan de slag met fluorescerende materialen.

6. In een mancave mag je uitpakken

Speelt geld geen rol in het bouwen van de mancave? Pak dan lekker uit! Neem een mega grote tv, omdat het kan of een voetbaltafel. Doe eens gek en win hiermee de eeuwige liefde van je vent 😉

7. Bioscoopschermen werken het beste als ze verborgen zijn

Probeer je enorme scherm zo goed mogelijk te verdoezelen met bijvoorbeeld een zwarte muur. Je wilt namelijk niet dat de televisie de hele ruimte opslokt. Een mooi alternatief is eventueel een witte muur met een een beamer. 

8. Kies een stijl en hou je hier aan

En als laatste tip: een mancave is één ruimte en dat wil je wel graag samenhangend hebben. Gebruik bijvoorbeeld dus niet te veel verschillende soorten kleur. Kies bijvoorbeeld voor een eiken bar met een goede whiskey collectie om een mooie warme en klassieke look te creëren. Of ga voor een strakke zwarte bank met metalen accessoires als bijvoorbeeld de voetbal tafel die ik hierboven al noemde, en dan een mooie zilveren biertap op de bar. 

Tip: Kijk hier even voor de She Shed– de vrouwelijke versie van de man cave!

De designer mancave

About Cassandra

Cassandra | 31 | Heeft een gamende man en 6 jarige dochter | Helpt ondernemers met het creëren van content @Cassistent.nl & blogt er op los: @momambition.nl & Interiorqueen.nl

1 thought on “8 x De ultieme mancave voor je man bereik je met RS Barcelona

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang