Close

Marokkaanse beauty tips voor binnen, buiten en zelfs het interieur

Marokko heeft zo veel meer te bieden dan alleen zon en zee. Dit land is rijk aan natuurlijke producten. En de Marokkaanse vrouw weet daar raad mee. Nog beter, deze tips kan iedereen gebruiken!

Vandaag deel ik een aantal natuurlijke Marokkaanse beauty geheimen met jullie. In Marokko doen ze dit al eeuwenlang.

Hamam

De gemiddelde Marokkaanse vrouw gaat wel eens naar de hamam. De hamam is een badhuis. Hier ondergaan vrouwen wekelijks een reinigingsritueel. Scrubben, cleansing alles komt aan bod. Dit is erg gezond. Je huid wordt door het scrubben gezuiverd, je bloedsomloop verbetert en alle giftige stoffen verlaten je lichaam. Tevens is het ook een sociale aspect.

Alle buurtvrouwen komen bij elkaar en alle roddels van die week worden daar besproken. Er zijn speciale badvrouwen. Je kan ervoor kiezen dat deze badvrouwen jou helemaal van top tot teen wassen met als afsluiting een heerlijke massage. Wanneer ik in Marokko ben laat ik me altijd wassen door een badvrouw. Het is zo ontspannen en mijn huid is daarna super zacht. Hier in Nederland hebben je ook diverse hamams waaronder Dunya Hamam in Eindhoven. Zeker een aanrader als je dit ritueel keer mee wilt maken. Ook kun je ze tegenwoordig vinden bij een goed wellness centrum.

Hoe belangrijk is licht?!

Het wordt nog al eens onderschat. Je hebt licht nodig om te groeien. Het haar, de nagels, de geest.. Nou is er in Marokko natuurlijk veel meer zonlicht. Alhoewel het hier ook echt de goede kant op gaat. Maar in de tijden dat het donker is, houden we het huis ook donker. Hier krijg je weer depressies van. Dat is niet alleen slecht voor lichaam en geest, maar ook funest voor huid en haar. Nou zal een mooie hanglamp niet alle depressies voorkomen, maar licht helpt echt zeker wel. Ik merk zelf dat zodra het buiten donkerder wordt dat ik dan van binnen ook donkerder wordt.

Ik heb dan ook ook veel licht in huis. Geen felle grote koplampen. Maar wat ik al zei mooie hanglampen in de woonkamer bijvoorbeeld. Dit geeft ook een authentieke sfeer en zorgt mij dat ik mij meer thuis voel. Ik heb ook op de tafeltjes kleine tafellampen. Deze geven zoveel sfeer aan een huis en kamer. Je voelt je dan beter. Dit heeft zijn effect weer op lichaam, en geest. Als je dan ook mooie warme kleuren in huis gebruikt zul je zien dat je echt beter voelt. Ik weet dat strak, wit en modern de basis helemaal de trend is, maar ik wordt er niet vrolijk van.

Argan olie

Argan Olie wordt ook vloeibaar Marokkaans goud genoemd. Arganolie is een plantaardige olie, die wordt gewonnen uit pitten van vruchten die aan de arganboom, Argania spinosa, groeien. Arganolie kan je eten maar ook gebruiken voor je huid. Het zit vol vitamines. Vitamine E is daar 1 van.

Zelf gebruik ik het vaak voor mijn gezicht voordat ik ga slapen of als masker voor mijn haar. Omdat het zo prijzig is moet je echt goed uitkijken dat er niet veel oplichters zijn die verkondigen dat ze Arganolie verkopen maar het eigenlijk veel mengsels zijn van. Ik koop het daarom altijd in Marokko bij mijn vaste leverancier.

Arganolie is echt een boost voor je huid, haar en nagels. Het helpt goed tegen acne, eczeem en psoriasis. Als olie is het fijn om je gewrichten te masseren of pijnlijke spieren. Zelfs mensen met reuma kan het verlichtend werken. Voor droge lippen en nagelriemen gebruik je een druppel Arganolie en je merkt echt verschil.

Rozenolie

Rozenolie heb ik standaard in huis. Zelf gebruik ik het in combinatie met amandel olie als make up remover. Rozenolie is een etherische olie die wordt gewonnen door stoomdestillatie- van de bloemblaadjes van rozen. Het werkt zo verlichtend op je huid. Vooral je ogen komen tot rust door de rozenolie.

Een paar druppels op een wattenschijf en dan het wattenschijfje op je ogen heerlijk gewoon!  Ook wordt rozenwater gebruikt als smaaktoevoeging bij het maken van koekjes. Rozenolie kan je hier in Nederland bij Turkse of Marokkaanse winkels kopen.
>

Savon beldi

Savon beldi is een Marokkaanse vloeibare zeep. Het wordt gemaakt van olijfolie. Het verwijdert alle dode huidcellen en dit allemaal zonder enkele chemische toevoegingen. Savon beldi gebruik je vaak voordat je gaat scrubben. Je hele huid zeep je ermee in, even laten intrekken en dan afspoelen. Daarna gebruik je een kese ( dit is een Marokkaanse scrub handschoen) om je huid goed te scrubben. Dit doe ik 1 in de week dag olifantenhuid hallo baby huidje.

Ogen

Voor Marokkaanse vrouwen zijn ogen heel belangrijk. De ogen worden dan ook altijd erg verleidelijk opgemaakt. Dit gebeurd met kohl. Kohl wordt eeuwenlang gebruikt in de Arabische landen.

Kohl¬†is een mengsel van roet¬†en andere ingredi√ęnten, dat wordt gebruikt om de oogleden donkerder te maken en als mascara¬†voor de wimpers.¬†Oorspronkelijk werd het gebruikt als bescherming tegen oogkwalen en het donker maken van de oogleden droeg ook bij aan bescherming tegen zonnestralen. Nu is het vooral een beauty ding. Zelf gebruik ik de natuurlijke vorm. In Marokko haal ik het bij een groepje vrouwen die de hele dag kohl malen en dit verkopen.

Een flesje poeder met een stokje krijg je dan. Met dat stokje maak je dan je ogen op. I love it!

DIY haar en gezichtsmaskers

Ik heb al een aantal blogs geschreven hierover zoals: Henna Haarmasker, Puur natuur haarmasker, Natuurlijke make up remover

About Linda

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang