Close

6x de Marokkaanse vrouw

Ik ben een Marokkaanse  geboren en getogen in Nederland. Maar wat zijn nou typische eigenschappen van de Marokkaanse vrouw?

6x de Marokkaanse vrouw

 

  1. 1) Zorgzaam

Marokkaanse vrouwen zijn over het algemeen erg zorgzaam. Vooral binnen het gezin gaan ze tot het uiterste. In dat uiterste kunnen ze soms erg doordraven. Stel je eens het volgende voor: “je bent een man van 37 jaar, koophuis, goede baan”. Maar toch word je nog behandeld alsof je net de baarmoeder hebt verlaten. Echt zelfs baby’s hebben nog meer vrijheid. Wanneer een Marokkaanse moeder een zoon heeft gebaard ai ai ai. Alles maar alles wordt er gedaan. Ik heb dit altijd verschrikkelijk gevonden, met mijn zoon pak ik het totaal anders aan. Want ik hoop juist wel dat wanneer hij volwassen is, weet wat een stofzuiger is. En dat wanneer er schimmel in zijn pak jus d ‘orange ontstaat niet denkt dat het vruchtvlees is en het zo hoort. Maar hij de prullenbak kan vinden ( waargebeurd dit).

 

Baby boy
Baby boy

 

2) Hygiëne 

Hygiëne is binnen onze cultuur erg belangrijk. De hele dag zijn we bezig met reinheid. Je huis en lichaam daar moet je erg goed voor zorgen. Van kleins af aan werd mij al aangeleerd hoe ik mijzelf goed moest reinigen. Wij houden erg van natuurlijke schoonheidsproducten. Veel dingen gaan over van moeder naar kind. Generaties lang blijft dat gekoesterd. De ene fabel na de andere wordt er naar je hoofd geslingerd. “Nadat je seks hebt gehad met je man, heel diep daar binnen schoonmaken anders krijg je infecties”( en met diep bedoel ik gynaecologische diep).

Goed schrobben!
Goed schrobben!

3) Dominant

Ja, ik geef het toe. Marokkaanse vrouwen kunnen erg dominant zijn. Voor buitenwereld lijkt het of de man de baas is, maar niets is minder waar. Wanneer een Marokkaanse vrouw iets wilt, gebeurt dat meestal ook. Oh wij zijn daar zo goed in. Je zin krijgen op een subtiele manier. Wij zouden multi nationals kunnen runnen, presidenten kunnen zijn. Daarom ben ik ook zo trots wanneer ik een succesvolle Marokkaanse tegenkom en die zijn er genoeg! Ik zal daar ook binnenkort aandacht aan besteden.

 

Yes!
Yes!

 

4) Luidruchtig

Zet een paar Marokkaanse vrouwen bij elkaar en de meeste kippenhokken zouden jaloers worden. Er zal nooit rustig worden gepraat. Handen, voeten, gezichtsuitdrukkingen alles wordt uit de kast gehaald. Het grappige is iedereen verstaat elkaar ook, niets wordt van het gesprek gemist. Marokkaanse koffietijd is geen Quinty Trustfull hoor, daar praten ze allemaal door elkaar heen. Bekende artiest of niet. Stel je het volgende voor:  Marokkaanse Frans Bauer wordt uitgenodigd. Presentatrice stelt een vraag aan hem. Aan tafel zitten nog 5 gasten. Denk je dat er wordt gewacht totdat hij antwoord geeft. Nope, iedereen aan tafel wil zijn vraag beantwoorden. Tegelijk. Tok tok tok tok..

Kippenhok
Kippenhok

5) Stijlvol

Vrouwelijkheid is zo belangrijk. Er wordt veel geld en tijd uitgetrokken om er zo goed mogelijk uit te zien. Tijdens bruiloften weet je niet wat je meemaakt. Daar kan echt geen fashion week tegenop. Een parade van kostbare jurken en sieraden. Meestal is het doel om de ander te overtreffen. Ik houd er niet van. Veel lijken echt op travestieten tijdens een bruiloft. Een hele make up doos is er op gekwakt. Je zou zo je beste vriendin voorbij kunnen lopen zonder dat je het in de gaten hebt. En dan het elkaars ogen uit steken wie het mooiste jurk aan heeft.. dat zijn de nadelen vind ik. Ook no way dat er 2 keer hetzelfde jurk wordt aangetrokken. Nee, ze gaan nog liever dood dan weer gespot te worden met dezelfde jurk. Daarom zijn veel verhuur bedrijven een uitkomst voor dit “probleem”.

Rana mabrouk couture
Rana mabrouk couture

 

6) Keuken koningin

Over het algemeen kunnen Marokkaanse vrouwen erg goed koken. Dit wordt letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten. Kijk je hebt uitzonderingen a la moi. Ik was liever met andere dingen bezig dan koken.Het is echt een must dat de vrouw goed kan koken. Vroeger werd een meisje hier ook echt beoordeeld of ze een geschikte vrouw kon zijn. Gelukkig ben ik wat later geboren anders was ik een ouwe vrijster gebleven. Oh, wacht dat ben ik al!

 

Marokkaanse Keuken
Marokkaanse Keuken

Dit is mijn persoonlijke top 6.  Judith en ik zullen vaker een lijstje maken met typische eigenschappen.

Liefs

Hinda

Lees ook:

About Linda

4 thoughts on “6x de Marokkaanse vrouw

  1. Leuk om te lezen! Dit is wel zo’n beetje wat ik zelf ook zou hebben opgenoemd haha.
    En ik ben het volledig eens met dat Marokkaanse vrouwen een heel goed stijl gevoel hebben. Ik heb een Marokkaans studiegenootje en zij ziet er altijd echt tiptop uit! En ook op het eten is niets aan te merken. Als mij door een Marokkaanse gevraagd wordt om te blijven eten (en dit gebeurd snel aangezien jullie erg gastvrij zijn hihi) kan ik niet anders dan ja zeggen!

  2. Leuk om te lezen! Manlief komt wel eens thuis en dan roept hij dat de vrouw van zijn Marokkaanse collega weer zo lekker had gekookt. Dus dat koppel ik inmiddels wel automatisch aan Marokkaanse vrouwen, haha. Dus grappig om te lezen dat het bij jou anders is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang