MC Kleuver | Wat doe jij met je vrije tijd?

Wat doe jij met je vrije tijd? Heb jij daar al eens over nagedacht? In 2016 ben ik begonnen met begeleiding door mijn huidige coach. In die tijd had ik weinig invulling van mijn vrije tijd. Gezien ik niet meer een opleiding volgde en ook geen bijbaan meer had. De vraag die toen heerste is: wat doe ik met zoveel tijd? Tijd die je op verschillende manieren kan inrichten.

Het doel voor de lange termijn was om een geschikte werkplek te vinden. Dat is gelukt. Voor toen de korte termijn was het noodzakelijk dat ik meer dingen te doen kreeg. Dit heb ik samen met mijn coach bekeken en uitgewerkt. Een aantal dingen die hier uit zijn gekomen, som ik even op: doorgaan met vrijwilligerswerk en dit uitbreiden, het oppakken van een cursus om therapeutisch te schrijven, verdiepen in onderwerpen, scouting en uiteraard ook schrijven. Een doel wat er een beetje bij aanhing, was het maken van langere wandelingen. Daar ben ik ook dit jaar slecht mee bezig.

Vakantie. En nu?

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Als jij of je kind een beetje houdt van structuur, dan is dit niet de meest relaxte tijd. Ik kan mij voorstellen dat het goed zoeken is naar de juiste vrijetijdsbesteding. Daarom ga ik je een aantal ideeën aandragen. Invullen hoeft niet van dag tot dag. Kinderen zijn vaak al blij als je vertelt wat het doel van de dag is. Gaan jullie in de middag naar de speeltuin? Zeg dat dan vast. Er is wel een kans dat zij dan zenuwachtig worden. Wellicht goed om hen duidelijk te maken wat de structuur op zo een dag is.

Photo by Jazmin Quaynor on Unsplash

Ideeën voor vrije tijd

 • Maak een mooie boswandeling (zeer educatief)
 • Bezoek de speeltuin
 • Maak een knutselwerkje
 • Ga samen lezen
 • Maak met elkaar een eigen verhaal
 • Zet muziek op en dans
 • Ga bij een rivier boten kijken
 • Maak samen het eten klaar
 • Ga picknicken
 • Shoppen in een leuke stad

Op zoek naar een leuke hobby?

Mensen zoals ik, iemand met het autisme spectrum syndroom, vinden het doorgaans leuk om over bepaalde interesses meer te weten te komen. Zo kun je namelijk erg leuk via Wikipedia meer informatie vinden. Je kunt hier ook een spelletje van maken. Zo vaak mogelijk doorklikken naar een andere pagina. Wie weet waar je uitkomt.

MC Kleuver is te vinden op zijn blog en op Facebook.

 • Deze blog is geschreven op eigen inzicht.

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

One thought on “MC Kleuver | Wat doe jij met je vrije tijd?

 1. Mijn vrije tijd?? Welke vrije tijd haha! Ik kom standaard 4 uur te kort op een dag. In de vakantie helemaal want dan wil ik ook de kids de aandacht geven die ze verdienen

Comments are closed.