Meal prepping: doe jij het al?

Volgens mij is de term meal prepping ooit ontstaan vanuit fitgirls, die door hun vele sporten en drukke schema’s geen tijd hebben om constant in de keuken te staan. Bovendien ben je natuurlijk ook vaak van huis, waar je geen keuken tot je beschikking hebt, en genoodzaakt bent zelf voor je gezonde eten te zorgen. Toch is het helemaal niet alleen voor fitgirls, het voor iedereen heel handig!

Meal prepping is niet meer dan het voorbereiden van je maaltijden, zodat je het makkelijk mee kunt nemen naar school, werk of andere bezigheden. Daarnaast kun je het natuurlijk ook gewoon thuis eten, maar vooral om mee te nemen is het heel handig. Maar ja, wat kun je dan precies meal preppen?

Eigenlijk alles

Alle maaltijden van dag, inclusief de snacks zijn van tevoren te maken. Soms moet je wel even puzzelen (zeker als je geen eten wilt verspillen) en het is handig als je genoeg ruimte in de vriezer hebt. We beginnen met ontbijtjes, daar zie ik namelijk veel (prachtige!) creaties van voorbij komen. Vooral de overnight oats zijn populair: dat is een variant van havermoutpap die je de avond van tevoren al klaar maakt. ’S Ochtends hoef je de pap dan alleen nog op te warmen en eventueel een beetje op te leuken. Eigenlijk is heel simpel: meng 5 á 6 eetlepels met havermout en laat het een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend voeg je er wat lekkers doorheen als je daar zin in hebt, en stop je de pap 2 minuten de magnetron. In een mum van tijd heb je een gezond ontbijt, maar als je een magnetron op je werk hebt zou je het zelfs mee kunnen nemen.

Ook de lunch wordt vaak gemealprepped. Bekende voorbeelden daarvan zijn salades of goed gevulde wraps. Tegenwoordig zijn die ook in de supermarkt in de volkoren variant te verkrijgen en daardoor zijn ze een verantwoorde keuze. Je kunt ze vullen met wat je maar lekker vindt, maar vooral veel groenten houden het gezond en calorie-arm. Als je een magnetron tot je beschikking hebt kun je ook de maaltijd van een dag eerder meenemen.

Tip voor de drukke ouders: De Healthy Meal planning bundle. Met heerlijke recepten, weekmenu’s, en planners!

Mealprepping in de vriezer

Zolang je een vriezer hebt kun je in principe alles van tevoren bereiden. Er zijn maar weinig dingen die ik niet in de vriezer doe, en dat zijn ook vaak de ongezonde keuzes. Patat en andere frituursnacks eten wij op of worden weggegooid, verder gooi ik bijna alle resten in de vriezer. Bij mij in de vriezer liggen bijna altijd gerechten met pasta, zilvervliesrijst of bijvoorbeeld stamppotten.

De voordelen voor mealprepping zijn voor mij dat het heel makkelijk is (zo hoef ik namelijk niet elke dag te koken, maar eet ik wel gezond) en het is goedkoper (want koken voor 4 personen is in verhouding voordeliger dan voor 2 personen).

Yvette schreef een niet te missen blog meal preppen voor beginners!

Doe jij aan meal preppen? En waarom?

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Op dieet met een low budget? | Pink Press ♡ Life Style Blog

  […] als je ook sport, of als je meteen voor de opgroeiende kinderen klaar wilt maken. Maak voor jezelf 7 bakjes tupperware klaar voor de avond, en 7 voor de middag. ZO heb je altijd iets klaar staan. Het is saai, maar het […]

 2. Meal preppen voor beginners: Wat is het en hoe doe je het? | SpillMyTea.com

  […] bent. Zelf prep ik alleen de avondmaaltijden, maar als je meer wilt lezen over het preppen van je ontbijt of lunch, lees dan dit leuke artikel […]

 3. Judith

  Ja, tijd en geduld.. ik doe het maar gewoon in bakje

 4. Rory

  Mijn vriendin uit Engeland maakt prachtige bento-boxen. Ook wel iets als meal prepping, maar dan in ontzettend mooie vormen. Zoals rijst in de vorm van een Miffy (aka Nijntje) of hamburgers gemaakt van wortel en andere groentes. Ik vind het er waanzinnig mooie uitzien, maar het kost volgens mij best veel tijd. Of zou je die tijd gewoon vrij moeten maken?

%d bloggers liken dit: