Close
medicatie adhd

Medicatie gebruiken bij ADHD + winactie Bach Bloesem

Bij ADHD denkt iedereen al snel aan medicatie, wat moet je gebruiken. Ga je voor natuurlijk of voor chemisch? 

Medicatie bij ADHD

Soms is het allemaal net te veel. Dan zit je op je werk of in de klas en dan zit je of in de uber focus – je concentreert je op 1 ding en kunt daar uren mee bezig zijn. Of je hoort bijvoorbeeld alleen dat kuchje van die collega en kunt je verder nergens meer op concentreren-. 

Medicatie kan hier op het antwoord zijn. Je hebt verschillende die je bij de arts kunt krijgen als Ritaline, Equasym of Concerta. Dit is allemaal methylfenidaat met kort werkende of langdurige werking. 

Medicatie is niet om je meteen rustig te maken. Je hoort vaak dan gaat een kind maar lekker buiten spelen. Of ze krijgen te veel suiker. Dit kan zeker helpen maar is niet altijd de oplossing. De drukte zit niet alleen in je lijf, maar ook in je hoofd. Daar moet die rust komen. 

Natuurlijke medicatie

Je hebt ook natuurlijke medicatie als LTO3 wat L-Theanine, Sementis complex en Blauwe Glidkruid bevat. deze middelen versterken elkaar en het is de bedoeling dat je daar wat rustiger van word. Niet rustig als in dat je niet meer stuitert, maar dat het korte lontje wat langer wordt. Dat je wat rustiger kunt nadenken, beter kunt concentreren en er een rem komt op je acties. Hetzelfde eigenlijk als wat de chemische middelen moeten doen. 

Bach bloesem

Zelf probeerde ik de afgelopen weken Bachbloesem therapie. Mijn medicatie (ik gebruik Equasym) was op, en uiteraard probeer ik natuurlijk het liefst natuurlijke middelen. 

Ik heb een enorm stressvolle periode en op zulke momenten kan Equasym het voor mij nog stressvoller maken, en werkt het niet naar behoren. Wel kun je het samen met natuurlijk middelen als Bach bloesem gebruiken. 

Review

Ik ontving een combinatie van:

 • walnut
 • olive
 • slaapmutsje
 • impatiens
 • white chestnut
 • klaproos

Deze combinatie van Bach Bloesems helpen ook om je hormonen rustiger te maken. Ik heb naast ADHD ook PCOS. De middelen in mijn flesje worden ook veelal gebruikt bij ADHD, dus voor mij een goede combinatie. Kan het echt Equasym vervangen? Ik denk dat het ligt aan hoe heftig je de ADHD ervaart. Ik denk dat beide voor mij perfect zou zijn.

Maar wat wel belangrijk is dat mijn reacties op stress situaties wat milder zijn. Mijn concentratie is er zeker beter van geworden, en ik kan rustig een paar uurtjes doorwerken zonder al te snel afgeleid te zijn. Nog beter is dat mijn hormonen niet stuiteren. De combinatie van ADHD en PCOS versterkt elkaar, en dat merk ik nu veel minder. Zelfs vlak voor de menstruatie wanneer ik normaal echt overal 10x erger last van heb, was ik eigenlijk gewoon ok. Minder emotioneel, en rationeler denken. Vooral ook minder impulsief. En dat is iets wat vooral door de ADHD komt. 

Impulsief en hormonen zijn niet de beste combinatie, dus ik ben blij dat het echt afgevlakt is. Zonder suf of echt ander gedrag te vertonen. Ook slaap ik beter in. 

Tot het flesje op is, blijf ik het even zonder extra medicijnen gebruiken. Gewoon om te kijken of na een langere periode wel alles kan vervangen. Het is goed om te weten dat dit ook geheel veilig is voor kinderen, en wie weet kan het voor sommige kinderen een betere oplossing zijn dan medicatie. Medicatie werkt namelijk net als Bach Bloesems voor iedereen anders. 

Heb jij wel eens Bach Bloesems gebruikt?

Winactie

Wil jij ook eens bach bloesem proberen? Je kunt mijn combinatie winnen! Deel, tag. en reageer hier of op Facebook voor extra kansen! 

Over een week krijgt de winnaar persoonlijk bericht.

medicatie ADHD - review bach bloesem - PCOS

bloesem

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

6 thoughts on “Medicatie gebruiken bij ADHD + winactie Bach Bloesem

 1. Ik weet alleen niet of je bach bloesem kunt gebruiken bij medicatie voor borderline? Ik weet toevallig dat mijn moeder bepaalde natuurlijke middelen niet mag gebruiken bij haar medicatie

 2. Ik ben hier wel erg nieuwsgierig naar. Zou het graag eens proberen!

 3. Ik heb tot nu toe helaas nog geen baat bij de chemische middelen. Toevallig heb ik vandaag weer een nieuw middel voorgeschreven gekregen (ben de naam kwijt). Ik heb ADHD en borderline. Deze combinatie Bach Bloesem wil ik zeker wel graag uitproberen.

 4. Wauw ik ben hier heel nieuwsgierig naar! Ik heb zelf ADD en mijn zoontje heeft ADHD! Hij gebruikt medicatie… natuurlijk niet iets waar ik persee “voor” ben maar mijn zoontje is zo enorm veel gelukkiger dat dit voor hem gewoon het beste is!
  Hij heeft echter dagen die spannend zijn voor hem (sinterklaas, speciale activiteiten op school of thuis etc) dan is het te veel voor hem. We mogen dan medicatie bij geven maar iets als dit zou dan misschien ook prima voldoen! Ik zou het graag proberen bij hem!
  Daar naast zou ik zelf dit ook willen proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang