“Pardon, mevrouw”.. Van meisje naar mevrouw..

De eerste keer dat iemand mevrouw zei, schrok ik. Ik keek serieus om of er een mevrouw achter mij stond. Maar die mevrouw was ik zelf gewoon! Wanneer is dat dan gebeurd? Wanneer stopte ik om meisje te zijn, en werd ik een mevrouw?

Het gaat snel hoor. Dan sta je in de supermarkt en zegt zo een kind die per ongeluk expres op je tenen staat “Pardon, mevrouw”. Die wil je dan het liefst de nek omdraaien. Hoezo mevrouw opeens? Als daarna zo een tienermeisje de weg vraagt met “Mevrouw, mag ik u de weg vragen” dan weet je dat je jonge jaren gewoon geteld zijn.

Foto van vrouwen is van Shutterstock

Als je jezelf van onder naar boven bekijkt, zie je nog steeds sneakers, een skinny jeans, een model jas die je eigenlijk altijd al hebt, en zitten je tieten ook nog redelijk op zijn plek. Natuurlijk zijn er wat rimpels, maar die veeg je weg met een fijne creme. Ook de grijze haren zijn netjes geverfd, en geen kip die het ziet.

Wat is er gebeurt??

Hebben zij zich vergist? Maar het gebeurt overal. Het is net domino! In de trein, in de lift, bij de slager. Ik weet nog dat ik de eerste paar keer serieus zei: Je mag wel je zeggen hoor, zo oud ben ik niet! Om dan een verwarde blik terug te krijgen. En heel eerlijk vind ik dat dus juist het toppunt van oud zijn. Dat je zegt dat iemand je mag zeggen. Als ze dat niet meteen zeggen, is dat gewoon omdat ze je een u vinden. Hoe vaak je ook zegt dat ze wel je mogen zeggen. Het is puur verspilde energie.

En ach, die mensen kennen je niet. Misschien zijn ze gewoon beleefd?

Maar dan krijg je zo een leuk gesprek met iemand. Van het weer komen jullie op je leeftijd.

Wat zie jij er goed uit voor je leeftijd!

Ehm wat? Hoe bedoelen ze dat dan weer? Want zo oud was ik toch weer niet toch? In de krant noemen ze 40plussers middelbare leeftijd. Maar ik las ergens online dat 40 de nieuwe 20 is..

 

Maar hoe moet ik er dan uit zien met 40?

via GIPHY

Het grappige is, dat het ook nog eens als compliment bedoelt is. Maar wat is dan goed? Wat is dan slecht? Is dat iets van Connie Breukhoven vs Jennifer Lopez ofzo? Jennifer Lopez is 45 en nog steeds een enorm lekker wijf. Zou je zo een type ook mevrouw noemen? En zeggen dat ze lekker is voor haar leeftijd? Of is ze gewoon lekker?

Zullen we voortaan gewoon zeggen “Hey wat zie jij er goed uit” of “jeetje wat een lekker wijf” en het stukje over de leeftijd weg laten?

Nog een leuke is “Nou als ik later zo oud ben als jij, hoop ik ook zo als jij te zijn” waaaaaat??? Zonder rollator op mijn leeftijd? Nog zonder facelift of andere ingrepen? Als je zo oud bent als ik, dan zou je snappen dat wat je nu zegt echt niet moet zeggen. Vaak komt dit ook nog van meiden die doen alsof ze 20 jaar ouder zijn dan ik. wat is dat toch met die 20plussers om zich te gedragen als 60plussers? Ze weten alles altijd beter. Karma is wel dat zij denken dat ze altijd jong en strak blijven. Dat dacht ik ook namelijk. Tot ik oud werd.

Ik snap het wel, ik was ook zo vroeger. Maar nu heb ik een blog en kan ik jullie allemaal bewust maken van deze dingen. dat was er vroegah niet. Tenminste. Toen luisterde ik niet naar die oude wijven die het allemaal dachten te weten. Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Cassandra

    Hey lekker wijf!!

  2. Vlijtig Liesje

    Ik beschouw het altijd maar als een compliment als ze zeggen dat ik er goed uit zie voor mijn leeftijd.

  3. Mary-Lou

    Haha! Ik vind je een lekker wijf. Van binnen en van buiten. ❤

%d bloggers liken dit: