Close

Van peuter kamer naar een echte grote meisjeskamer

Kleine Miya wordt echt groot. Het is dan ook tijd om haar peuter kamer om te bouwen naar een grote meisjeskamer. 

Van peuter naar bijna kleuter af

Miya vond haar kamer helemaal niet meer leuk. Nou begrijp ik het nu wel een beetje, de kamer is iets kinderachtig geworden voor haar smaak. Zo lijkt het door al het speelgoed ook gewoon een stuk rommeliger dan het is. Er moet echt duidelijk verandering in komen. Omdat zij nog een peuter dekbed had was het ook tijd om op zoek te gaan naar een kinder dekbed.

Maar met wat zij wil, wacht ik nog even tot ze niet dagelijks van smaak veranderd. Op dit moment moet het nl een roze kasteel vs Malibu mansion worden. Ik snap haar idee, en hey, dat wil ik eigenlijk ook wel. Helaas reikt mijn budget nog niet tot een Malibu Mansion. En past het ook net niet in mijn huis.

Een echte grote meisjeskamer

We zijn begonnen met nieuwe gordijnen.Hele lichte met mooie donkerrode bloemen die roze lijken met het zonlicht erop. Ze kijkt uit op de tuin, en ziet de maan, dat werkt voor haar heel erg kalmerend. Als de zon in haar kamer schijnt heeft ze nu ook een mooie gloed.

Ze heeft een heel leuk wit met roze bureautje die meegroeit. Dat houd in dat hij versteld kan worden totdat ze een jaar of 7 is. Op haar boekenkastje staat een kleding rek. In haar kamer is alleen een ingebouwde vouwkast, en dus kunnen we haar jurkjes niet ophangen. Omdat grote zus het zo heeft, wilde zij dat natuurlijk ook..

Een echt grote meisjes bed

Wat wel heel belangrijk was, is haar bed. Eigenlijk had ze nog een veel te klein dekbed voor peuters, en dat is ze dus echt niet meer. We hebben een heerlijk dekbed en kussen voor haar besteld bij Koalabedding. Zij hebben een eigen merk Nappiez, en oh wat zijn wij fan!

Het Nappiez Thermosoft dekbed ligt echt zo lekker licht, maar lekker warm. Hij is van 100% luxe perkaline katoen. En dat merk je. Dat die kleine nu in de nacht bij ons kruipt zorgt elke keer weer voor hilarische toestanden van wie er dan in haar bed mag. Het ligt echt alsof  je in een heel chique hotelbed ligt. Nu heeft ze ook nog eens zo een heerlijke matras

We hebben er een Nappiez uil dekbedovertrek bij gedaan, en die is heerlijk zacht, en die is heerlijk zacht. Geen irritatie of jeuk ook, wat vooral bij kleine Miya nog wel eens een probleem is. Het is van 100% katoen.

Tijd om op te ruimen

Ze wil haar speelgoed natuurlijk nog allemaal houden, maar eigenlijk mag het wel uit de weg. Ik kwam dit tegen op het internet:

Regalsystem von dearkids : Kinderkamer van MOBIMIO – Räume für Kinder
Is dat niet super cool? Eigenlijk wil ik zoiets ook wel in mijn kantoor.

Dit lijkt mij ideaal. Alles in kastjes en laadjes. Zo kun je het speelgoed makkelijk vinden maar ligt het niet zo in de weg. Zo in het zicht is echt een doorn in het oog, en dat hebben wij al in de woonkamer..

De overgang

Om de overgang niet te drastisch te maken van peuterkamer naar meisjeskamer hebben we dus kleine aanpassingen gedaan als een leuk nagellak kastje, maar wel in het roze. Heeft ze zelf haar posters uitgezocht, en staat haar Barbie huis nog prominent in de kamer. De rest van het speelgoed staat in bakken onder het bed. Zo kan ze toch nog overal mee spelen, maar op de momenten dat ze zich er te groot voor voelt, dan staat het niet in de weg.

Miya houd echt het meest van roze, maar om het niet suikerzoet te maken hebben wij de muren toch wit gehouden. Ze heeft dan wel veel roze accenten, maar toch niet overdreven zeg maar.

Heb jij nog leuke ideeën voor de meisjes kamers?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang