Close

Met de camper op vakantie door Nederland? Hier moet je aan denken!

De tijd van het boeken voor de zomervakantie is begonnen. Ga jij er op uit dit jaar? En ga je dan naar het buitenland of blijf je lekker in Nederland? Hoe dan ook, vakantie vieren is fijn! Sterker nog…na twee jaar van ellende zijn we er allemaal zo aan toe. Ga jij op vakantie in Nederland (met de camper)? Wij geven je een paar praktische tips waarmee jouw vakantie niet meer stuk kan!

Planning

Wil je deze zomer een bepaalde route gaan rijden? Dan kun je het beste alles goed plannen. Met plannen voorkom je dat je doelloos gaat rondrijden en na twee weken eigenlijk nauwelijks wat gezien hebt. Maak de planning niet te strak, want je hebt natuurlijk ook vakantie. Bouw genoeg relax momentjes in en maak een soort van route die je kunt rijden. Kies hierbij niet enkel voor de autoweg want daar zie je niet veel, maar ga juist voor die mooie ‘binnendoorweggetjes’. Het duurt wel langer voordat je op de bestemming bent, maar de reis is immers ook vakantie!

Onderhoud

Heb je een eigen camper of een caravan? Laat hem dan ruim voor de zomervakantie goed onderhouden. Plan een onderhoudsbeurt in en laat alles goed checken. Op die manier weet je zeker dat je goed en verantwoord op reis gaat.

Camper

Autoverzekering

Voor je camper kun je een speciale verzekering afsluiten. Ga je met de auto en caravan, dan heb je jouw autoverzekering met de speciale module voor de caravan. Zorg er altijd voor dat je dit hebt, want wanneer er pech is is het zeker fijn om ergens op terug te kunnen vallen. Met de WA verzekering ben je verzekerd voor schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt. Een musthave dus met zo een camper!

Inrichten

Wanneer je een eigen camper hebt is die waarschijnlijk al ingericht met jouw eigen spulletjes. Huur je een camper om mee rond te gaan trekken, dan moet je een basisuitrusting bij elkaar shoppen. Denk aan een basic servies (geen porselein, want dat is zwaar en valt kapot), bestek, afwasspullen, handdoeken etc. Het lijkt allemaal erg eenvoudig en voor de hand liggend, maar ga hier ruim voor je vakantie over nadenken. Zo heb je tijd genoeg om alles bij elkaar te kopen.

Boodschappen

Neem jij boodschappen mee op vakantie? Het ligt er natuurlijk een beetje aan wat de bestemming is, maar bepaalde waren kunnen ergens anders veel duurder zijn dan wat jij gewend bent. Nu zal dat best meevallen wanneer je in Nederland blijft, maar ook dan kan het handig zijn om jouw boodschappen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan dingen die je ergens anders niet zo snel krijgt, zoals een bepaalde soort jam, wijn etc. Of als je kind alleen 1 specifiek merk nuggets eet…

Zo kun je ook op vakantie genieten van jouw favoriete producten!


Lees ook:

 

 

 

About Jolanda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang