Close

Met de auto naar Oostenrijk | Dit moet je weten!

Oostenrijk is een populaire vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter. Veel mensen gaan met de auto naar het zuiden en hebben zo voldoende vrijheid in Oostenrijk. Je kunt mooie bergpassen rijden of naar een bestemming rijden om vervolgens lekker te gaan wandelen.

Maar Oostenrijk heeft een aantal verschillen met Nederland, waarover ik je vandaag meer zal vertellen. Om te beginnen is hebben ze gelukkig in Oostenrijk gewoon de Euro net zoals in Nederland en ook de stopcontacten komen overeen met onze stopcontacten. Maar er zijn natuurlijk wel verschillen zoals het landschap, de taal en je hebt een vignet nodig.

Wees voorbereid op bergachtige gebieden

Mede door de vele bergen en heuvels is Oostenrijk een mooie bestemming maar je moet daar wel voorbereid op zijn. Door de aanwezigheid van bergen kan het weer ook ieder moment omslaan. Je moet dus kleding meenemen voor allerlei weertypen. Aan de andere kant van de bergen kan de zon schijnen maar kan het ook regenen. Verder is het handig om wat tips op te zoeken voor het rijden in de bergen. Sommige bergpassen zijn smal en kennen veel bochten. Op steile stukken kun je het beste in een lage versnelling rijden om zo makkelijker boven te komen.

Tip! De leukste tussenstops in Oostenrijk

Een vignet in Oostenrijk is verplicht

Als je naar Oostenrijk gaat met de auto heb je een vignet nodig. Een sticker op de auto die nodig is om het land in te mogen rijden. Dit geldt voor alle motorvoertuigen tot 3500 kilo en kost je rond de €20 afhankelijk van de geldigheid. Je kunt namelijk een vignet voor 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar aanschaffen. Als je meerdere keren per jaar gaat, is een vignet voor een jaar altijd voordeliger. Bestel hem op Vignetoostenrijk.be

 

Wees voorbereid op de taal

Wanneer je van de gebaande paden gaat, dan kan het zo zijn dat er lokale mensen zijn die geen Engels spreken. Als jij de Oostenrijkse taal dan niet beheerst kan het fijn zijn om een woordenboekje mee te nemen. Of van te voren even een lijst met standaard woorden op te zoeken. Zo kun jij je in iedere situatie redden ook al spreek je geen Duits / Oostenrijks.

Dit is ook zeker handig als je van plan bent om in kleine dorpjes rond te hangen terwijl je zwanger bent. Of naar een apotheek moet om vreselijk verkouden uit te leggen. Nep niezen vinden ze minder smakelijk. Ook als je ergens in de bossen verdwaald bent met je snowboard is Duits handig.- ervaringsdeskundige.

Ben jij al eens in Oostenrijk geweest?

Met de auto naar Oostenrijk, dit moet je weten!

uitzicht

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

4 thoughts on “Met de auto naar Oostenrijk | Dit moet je weten!

  1. Ooooh, ik wil al zolang een keer (in de zomer) naar Oostenrijk. H. heeft daar ettelijke ski-vakanties doorgebracht, maar juist de zomers schijnen bijzonder mooi te zijn. Goede tips (van dat vignet was ik alweer vergeten, dacht dat dat alleen in Zwitserland was). Goed om te weten.

  2. Wat een prachtige foto zeg! Hoe hebben ze die huizen daar toch zo tegen die berg aan weten te bouwen!

  3. Goede tips, ik ben al jaren voorbereid om naar Oostenrijk te gaan, maar elke keer besluiten we ( omdat het weer er zo slechts is) toch maar ergens anders heen te gaan. Dit jaar is het een andere plek geworden, maar Oostenrijk staat nog steeds op de planning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang