Ga naar de inhoud

Met deze 3 tips haal je de knusse herfst in huis!

Met deze 3 tips haal je de knusse herfst in huis

Ik ben zo dol op de knusse herfst. De kleuren zijn het mooist van het hele jaar.
De bladeren vallen van de bomen, de lucht is gevuld met de geur van kaneel en kruidnagel, en het is tijd om ons te laten omarmen door de herfst! Dit seizoen is een waar geschenk van de natuur, met zijn warme kleuren en gezellige sfeer.

Ik geniet enorm van lange wandelingen door de regen, samen met mijn meisje eikels en bladeren zoeken om lekker mee te knutselen. Eikels en kastanjes ruiken overigens ook verrukkelijk op de haard in de tuin! Lekker met een deken, een pumpkin spice latte en staren naar het knisperende vuurtje. Dit is mijn favoriete tijd.

DIY Herfstdecoraties

Hoe leuk zijn de knusse herfst decoraties! Je kunt ze zo makkelijk zelf maken Hier zijn enkele ideeën:

  1. Herfstbladkrans: Verzamel kleurrijke herfstbladeren en maak een prachtige krans voor aan je deur. Bind ze samen met een lint en voeg enkele kleine pompoenen toe voor extra flair.
  2. Pompoenlantaarns: Snijd en schraap enkele kleine pompoenen uit en snijd er vervolgens gezichten in, net als bij een jack-o’-lantern. Plaats een kaarsje of LED-lichtje binnenin voor een gezellige gloed.
  3. Herfsttafeldecoratie: Verzamel dennenappels, takjes en wat kleine pompoenen om een prachtige tafeldecoratie te maken. Sproei ze met gouden of zilveren verf voor een vleugje elegantie.
Met deze 3 tips haal je de knusse herfst in huis-met heerlijke recepten

Het Perfecte Recept voor de Pumpkin Spice Latte

Ja ja, ik ben er zo 1. Die met foute UGGs als eerste naar de Starbucks rent om er 1 te halen. Ik wacht er het hele jaar op. Dat is mijn start van de knusse herfst. Je kunt het ook zelf maken, en met verse pompoen puree, ook nog eens vol vitamines, ijzer en andere goede stoffen die de pompoen en de kruiden bevatten. Geniet van de knusse herfst in een beker met deze heerlijke pumpkin spice latte!

Ingrediënten:

  • 1 kopje verse espresso of sterke koffie
  • 1/2 kopje melk naar keuze
  • 1 eetlepel pompoenpuree
  • 1 eetlepel ahornsiroop of bruine suiker naar smaak
  • 1/2 theelepel pumpkin spice kruiden. Je kunt het ook zelf maken door 1 lepel kaneel, 1/4 lepel kruidnagel, 1/2 lepel nootmuskaat, 1/2 lepel gember en een paar grote peperkorrels in een potje te doen. Uiteraard vul je daar geen potje mee, maar als je die verhoudingen aanhoudt dan moet het goed komen. Wil je kant en klaar bestel de pumpkin spices dan hier!
  • Slagroom en kaneel (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de melk in een kleine pan op laag vuur. Voeg de pompoenpuree, ahornsiroop en pompoentaartkruiden toe. Roer goed en verwarm tot het mengsel heet is.
  2. Giet de espresso of koffie in een grote mok en giet het pompoenmengsel erbij. Roer voorzichtig.
  3. Top je latte af met slagroom en een snufje kaneel als je wilt.

Pompoentaart om van te Smullen

Een herfst zonder pompoentaart is als een dag zonder zon. Hier is een eenvoudig recept om je heerlijk van te genieten.

Ingrediënten voor de korst:

  • 1 1/4 kopjes bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 kopje koude boter, in blokjes gesneden
  • 3-4 eetlepels ijskoud water

Ingrediënten voor de vulling:

  • 2 kopjes pompoenpuree
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/4 theelepel kruidnagel

Bereiding:

  1. Meng de bloem en het zout voor de korst. Snijd de boter erdoor tot het mengsel op grove kruimels lijkt. Voeg geleidelijk het koude water toe en kneed tot een deegbal. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm.
  2. Combineer alle ingrediënten voor de vulling in een kom en klop goed. Giet het mengsel in de taartkorst.
  3. Bak de taart 15 minuten op 220°C, verlaag dan de temperatuur naar 175°C en bak nog eens 40-45 minuten, of tot een mes er schoon uitkomt.

De knusse herfst is niet compleet zonder de Pompoensoep

Geen knusse herfst is compleet zonder een kom romige pompoensoep. Hier is een eenvoudig recept om je te verwarmen op een koude herfstdag.

Ingrediënten:

  • 1 kg pompoen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak
  • Een scheutje room (optioneel)
  • Pompoenpitten en verse kruiden voor garnering

Bereiding:

  1. Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak een paar minuten mee.
  3. Giet de groentebouillon erbij en voeg de kaneel, nootmuskaat, zout en peper toe. Laat sudderen tot de pompoen zacht is.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot hij glad is. Voeg indien gewenst een scheutje room toe voor extra romigheid.
  5. Serveer de soep in kommen, garneer met pompoenpitten en verse kruiden.


En daar heb je het, een geweldige manier om de herfst volledig te omarmen! Van prachtige DIY-herfstdecoraties tot heerlijke recepten voor de perfecte pumpkin spice latte, pompoentaart en pompoensoep, er is geen betere tijd om te genieten van de warmte en gezelligheid van dit seizoen. Dus trek je trui aan, ga naar buiten voor een herfstwandeling en kom dan thuis om te genieten van deze heerlijke herfsttraktaties. Geniet van de knusse herfst!

Meer herfst vindt je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *