Ga naar de inhoud

Met deze 5 tips slaap jij als een roosje!

63876F42 1B60 4311 9242 2465D73FA212 Met deze 5 tips slaap jij als een roosje!

Slapen, we doen het heel veel uren op een dag, maar staan er niet zo bij stil. Wist je dat jouw slaappatroon heel veel invloed heeft op jouw dagelijks functioneren? En dat wanneer je niet goed slaapt je hier overdag last van kunt hebben? Goed slapen is dus heel belangrijk! Mocht je daar nog wat problemen mee hebben geven wij vandaag 5 tips voor een heerlijke slaap!

1. Een goede basis

Een goede basis is heel belangrijk. Een goede nachtrust begint dan ook bij een goed bed. Welk bed je ook hebt, zorg ervoor dat je er comfortabel op ligt. Hoge bedden zijn echt hotelwaardig en heerlijk om in te vertoeven, maar ook lagere boxsprings zijn top. Een tip: schaf een achterwand aan of maak er zelf een. Dat ziet er mooi uit en is ook nog eens praktisch wanneer je rechtop wilt zitten in bed en jouw bed niet tegen een muur staat.

2. Matraszaken

Op een goed bed moet je een goed matras leggen. Wat goed is of slecht is voor iedereen anders. Hoe je erachter komt wat bij jou past? Dat kan maar op één manier, namelijk proefliggen in de winkel! Schaam je nergens voor en ga niet enkel en alleen even snel op je rug liggen, maar neem er echt de tijd voor. Ga op elke zij liggen, op je rug en op je buik. Zak je bijvoorbeeld heerlijk weg in een matras en lig je zo lekker? Dan is dit wolkendek wat voor jou!

3. Dekbed

Heel bepalend voor jouw slaap is het dekbed. Ook deze zijn er in allerlei soorten en maten. Nu we de winter ingaan is een winterdekbed een must. Je kunt ook kiezen voor een vier seizoenen dekbed. Dit zijn twee losse dunnere dekbedden die je aan elkaar vast kunt maken voor de winter. Handig! Doe er een mooi 2 persoons dekbedovertrek omheen en jouw nachtrust kan niet meer stuk.

4. Goed beddengoed maakt alle verschil

Ik ben super gevoelig voor alle stoffen, en kan werkelijk niet slapen als het beddengoed kriebelt of dat je van dat te vaak gewassen spul voelt. Dit is waarom ik echt een groot fan ben van SNURK beddengoed. Ik heb beddengoed van SNURK die al jaren oud is en nog steeds helemaal perfect. Voor mij is dat zo belangrijk en kan echt de nacht maken of breken. We hebben pas flanellen  beddengoed besteld, en dat slaapt alsof je de hele nacht een heerlijke knuffel krijgt. Ik heb hem in combinatie met mijn verzwaringsdeken, maar met een gewoon dekbed ligt het ook echt zalig!

Slapen5. Sfeertje

Is jouw slaapkamer heel druk of staat het vol met rommel en was? Dat is niet bevordelijk voor jouw slaap. Zorg ervoor dat je jouw slaapkamer opgeruimd houdt en elke dag ventileert. Klap je dekbed open en laat lekker luchten. Je zult merken dat je dan veel beter slaapt.

6. Hulp van buitenaf

Mochten bovenstaande tips nog niet voldoende zijn? Dan kun je altijd wat hulp van buitenaf raadplegen. Probeer bijvoorbeeld eens een verzwaringsdeken, een slaapmasker voor op je ogen, een white noise geluidsapparaat of een roller met essentiële oliën die jouw gemoedstoestand op standje rust zetten.

Lekker slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: