Close
woonkamer van 2024

Met deze interieurtips til je je woonkamer naar het jaar 2024

Je hebt lang genoeg tegen je oude interieur aangekeken en je wilt iets nieuws. Eén probleem: je hebt geen idee hoe je je woonkamer van 2024 krijgt. Steeds meer mensen willen een modern interieur, maar weten niet waar ze moeten beginnen.

Ze zijn al snel bang dat het kaal en leeg voelt in huis. Geen nood: we hebben een paar goede tips, zodat ook jouw woonkamer modern en licht kan worden, zonder dat het voelt alsof je in een ziekenhuis woont. We gidsen je door enkele keuzes die je kunt maken, en leggen je graag uit welk effect elke keuze heeft op je woonkamer.

Daglicht is je belangrijkste vriend

Er is geen mooier licht dan daglicht. Het is immers gratis, en ook gewoon goed voor je. Heb je het geluk dat je een groot raam hebt, dan is het een goed idee om jaloezieën op te hangen. Die kun je helemaal openen voor daglicht. Zo profiteer je van het zonnetje. Om te voorkomen dat het een doorkijkwoning wordt, kun je kiezen voor jaloezieën op maat. Zo voorkom je grote kieren. Lamellen kunnen natuurlijk ook, net als plisségordijnen.

Je kunt ook kiezen voor lichtdoorlatende rolgordijnen. Zo zit je niet vol in de zon, maar profiteer je toch van het daglicht. Het is belangrijk dat je nadenkt over welk effect elk type raamdecoratie heeft op jouw ramen, op de sfeer van je woonkamer, en natuurlijk op het licht.

interieur upgrade voor de woonkamer van 2024

Werk aan een lichtplan

Licht is sfeerbepalend in je huis. Het is dan ook een goed idee om veel aandacht te besteden aan een lichtplan. Zorg ervoor dat het licht goed verspreid is over je hele woonkamer. Denk na over de soort verlichting en over de hardheid ervan. In de woonkamer wil je vooral warmte, en dan is fel licht een minder geschikte optie.

Warm licht wordt dan ook het meest gekozen. Bepaal op welke plekken je strategisch licht gaat inzetten. Misschien wil je toch één lamp met fel licht, zodat je ook nog een boek of de krant kunt lezen na een drukke werkdag, zonder dat je moet turen.

Op dit moment zijn stalen lampen helemaal in. Die passen heel goed bij een modern interieur. Kies voor een grote lamp, of ga juist voor een bundel van lampen. Als je woonkamer maar sfeervol verlicht is.

Welke stijl kies jij?

Als je weet hoe je je woonkamer gaat verlichten, is het tijd om te kiezen voor een bepaalde stijl. Industrieel, bohemian en Scandinavisch zijn op dit moment heel populair.

Bij een industrieel ontwerp kies je vooral voor stoere en robuuste kleuren en materialen. Denk aan zwart, grijs, staalblauw of bruin. Je komt vooral veel donkere kleuren tegen. Probeer wel een tegenhanger van deze kleuren toe te voegen, want anders wordt het al gauw erg donker.

Bij Bohemian moet je vooral denken aan uitgesproken kleuren. Kies voor een neutrale basiskleur en combineer het met bijvoorbeeld oranje of geel. Doe vooral lekker gek, want alles mag. Maar probeer er wel voor te waken dat het je niet aanvliegt. Een woonkamer moet je vooral rust geven.

Ga je voor Scandinavisch, dan kun je alvast een paar potten witte verf kopen. Die kleur hoort helemaal bij de Scandinavische stijl. Dat combineer je heel goed met daglicht. In Scandinavië houden ze van lichte kleuren, zodat elk straaltje daglicht geaccentueerd wordt. Het blijft daar immers vrij donker. Vergeet vooral ook niet een paar leuke planten te kopen, en ga voor comfortabele meubels, in plaats van strakke meubels die je vooral voor het design neerzet.

Welke stijl je ook kiest, bij Vente Unique vind je de meubels die je zoekt. Niet alleen voor je woonkamer, maar ook voor je slaapkamer. Zo trek je één stijl helemaal door in je hele huis.

Kies voor moderne kleuren

Wil je graag modern wonen, dan is het belangrijk dat je kiest voor lichte tinten. Deze tinten stralen rust uit, wat precies past bij een modern ontwerp. Wit, grijs en bruin zijn de kleuren waarmee je het meest zal werken. Houd je van kleur, dan kun je ook wat accentkleuren toevoegen. Dat doe je dan in je decoratie.

Bij een rustige, moderne woonkamer kun je prima gouden vazen en kussentjes gebruiken. Petrol vazen, kleedjes en kussens zijn ook helemaal prima. Als je het maar subtiel houdt.

nieuw interieur voor 2024

Houd je ruimte ‘open’

Een modern interieur heeft als kenmerk dat je werkt met open ruimtes. Geen frutseltjes en franjes, geen kleine meubels en geen onnodige spullen. Die geven een rommelig effect, en je wilt juist een rustige sfeer in huis. Om te voorkomen dat je woonkamer kaal of leeg lijkt, kun je wat grotere meubels plaatsen. Daarmee creëer je een open gevoel. Een royale zwarte leren bank of een grote ronde salontafel met stalen poten: het zijn aanraders voor elke moderne woonkamer.


Ook een hoge houten kast kan zorgen voor meer volume in de woonkamer, zonder dat het hokkerig of opgesloten voelt. Het is een mooie aanvulling op je interieur, voor een prachtige uitstraling.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Kun je gebruikmaken van natuurlijk materialen, dan is ons advies: DOEN! Hout en natuursteen zorgen ervoor dat je woonkamer een rustige basis krijgen. Rust is juist wat we nodig hebben in de hectische jaren 20 van de 21e eeuw. Je kunt hiervoor kiezen voor bijvoorbeeld de vloer en wanden: een visgraatvloer en houten wandpanelen zorgen voor een eigentijdse look.

Het moet natuurlijk wel een beetje gezellig zijn. Koop een mooi, wollen vloerkleed onder de houten meubels, om de ruimte wat zachter te maken. Ideaal voor mensen die geen huisdieren en kinderen hebben. Heb je die wel, dan kun je beter kiezen voor een wat donkerder exemplaar of voor een wollen plaid op je bank. Zo maak je de kamer iets zachter.

Populaire vloeren en kozijnen

De visgraatvloer is als vloer helemaal in, in 2024. Je ziet deze vloer heel vaak voorbij komen bij influencers. Het is dan ook gewoon een ontzettend mooie, moderne vloer om te zien. Het geeft elke kamer direct een luxe uitstraling. Bovendien zorgt het ervoor dat een kleine woonkamer een stuk groter lijkt. Kies voor een lichte kleur, als mooie basis voor de rest van je interieur.

Combineer deze vloer met zwarte kozijnen. Deze kozijnen word je nooit zat. Ze zijn tijdloos, stoer en zorgen voor een strakke basis.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang