Close

Met deze tips lijk je langer jong

Niemand vindt het leuk om rimpels te krijgen. Toch veroudert de huid natuurlijk bij iedereen. De ene persoon ziet er echter minder oud uit dan de ander. Dit heeft in de eerste plaats met genen te maken, maar natuurlijk ook met de levensstijl. Veel mensen vragen zich af hoe je er langdurig gezond uit kan blijven zien. Ook wanneer je de middelbare leeftijd bereikt. In dit artikel geven we je enkele tips om er langer jong uit te zien.

Plastische chirurgie


Vroeger heerste er een taboe op plastische chirurgie. Tegenwoordig maken steeds meer mensen een afspraak bij een plastische chirurg. De meeste ingrepen zijn namelijk veilig en bijzonder effectief. Daarnaast kun je bij de plastische chirurg terecht voor verschillende behandelingen.

Met botox kunnen rimpels verminderd worden, maar je kunt ook iets aan je neus of oren laten doen. Het is zeker ideaal voor mensen die zich onzeker over het lichaam voelen. Er zijn verschillende plastische chirurgen actief. Dr. Hussmann uit Berlin heeft bijvoorbeeld een geweldige reputatie. Ze hebben veel positieve beoordelingen en ze kunnen verschillende behandelingen effectief uitvoeren.

Gezond eten en drinken

Het ligt misschien voor de hand, maar gezond eten en drinken is belangrijk om langer gezond te blijven. Maar wat houdt gezond eten en drinken eigenlijk in? In de eerste plaats moet je dagelijks voldoende groentes tot je nemen. Dit is niet alleen goed voor de algehele gezondheid, maar ook voor de huid.

Het voedingscentrum geeft duidelijk aan hoeveel gram je per dag minstens tot je moet nemen. Daarnaast is het ook van belang om voldoende water te drinken. Water is namelijk goed voor de hydratering. Probeer ongezonde voeding zoveel mogelijk te vermijden. Drink ook weinig alcohol. Mensen die veel alcohol drinken, zien er ouder uit.

Stress reduceren


In onze jachtige maatschappij kampen veel mensen met stress. Dit komt omdat we in een echte prestatiemaatschappij leven. Het werk is leuker geworden, maar tegelijkertijd ook stressvoller. Je moet namelijk veel zaken tegelijkertijd regelen. Veel mensen nemen het werk ook mee naar huis. Chronische stress is bijzonder slecht voor je lichaam. Uit verschillende onderzoeken is bijvoorbeeld gebleken dat mensen met chronische stress meer kans maken op ziektes. Ook is het slecht voor de weerstand. Mensen die kampen met stress zien er ook sneller ouder uit.

Je kunt het stressniveau op verschillende manieren verlagen. Sporten is bijvoorbeeld goed voor gezondheid en daarmee kun je ook stress verminderen. Dit geldt ook voor mediteren.

Gebruik crèmes


Veel mensen denken dat rimpels verdwijnen dankzij crèmes. Bij diepe rimpels is dit vrijwel nooit het geval, maar beschermende crèmes kunnen rimpels wel voorkomen. Om die reden is het verstandig om regelmatig beschermende crèmes te gebruiken. Er zijn verschillende soorten crèmes. Ze hebben allemaal een andere functie. Laat je vooraf dus altijd goed informeren.

Conclusie

Niemand vindt het leuk om er ouder uit te zien. Toch is dit onoverkomelijk en het hoort bij het leven. Je kunt het verouderingsproces gelukkig wel vertragen. In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je dit kunt doen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang