Close
op de fiets met het gezin

Waar fiets jij deze zomer heen met je kinderen?

Het mooie weer is weer aangebroken en we kunnen weer genieten van lange, zonnige dagen. Dit is de tijd van het jaar waarin je weer op de fiets kunt stappen en kunt genieten van een heerlijk tochtje door de stad, door de duinen of van de ene ijstent naar de andere. Voor jonge ouders kan het soms lastig zijn om hun kinderen mee te nemen op de fiets. Je wilt natuurlijk dat je kind goed op de fiets zit en dat hem of haar niets kan overkomen. Vandaar dat wij je graag uitleggen wat je nodig hebt om jullie fietstocht tot een succes te maken.

 Zorg voor een goede fiets

Veilig fietsen met je kind of kinderen begint met de aanschaf van een goede fiets. Als je nog altijd je oude studentenfiets had, is het tijd om over te stappen op de fiets die speciaal gemaakt is voor ouders. Deze fietsen zijn ruimer opgezet, hebben een sterke standaard zodat de fiets niet kan omvallen wanneer je je kind erop zet en hebben vaak ook een lagere opstap. Vind jij het zwaar om met een kind te fietsen? Dan kun je ook altijd kiezen voor een elektrische fiets. Dit zorgt ervoor dat je niet helemaal bezweet op je eindbestemming aankomt. Let bij de aanschaf van je fiets even goed op de actieradius van je fiets. Dat is het aantal kilometers dat je met een volle batterij kunt fietsen.

Een goed zitje op de fiets voor je kind

De beste, en ook enige verantwoorde manier om je kind mee te nemen op de fiets is door middel van een fietsstoeltje voor. Heb je twee kinderen, dan kun je ook nog een fietsstoeltje achter plaatsen. Het voordeel van een fietsstoeltje is dat je kind optimaal beschermd kan zitten. De voetjes kunnen niet in de spaken terechtkomen en het zitje is voorzien van een tuigje waardoor je kind niet van de fiets kan vallen. Zet je je kind voor op de fiets, zorg er dan voor dat je kind niet koud wordt. Jij fietst en beweegt, maar je kind kan zitten koukleumen ondanks want het hoeft alleen maar stil te zitten. Kijk daarom even of je misschien ook een windscherm kunt kopen zodat je kind fijn en comfortabel in de luwte kan zitten.

Gezellig met hele gezin op de fiets.

 Bekijk de fietskar eens

Wanneer je kinderen wat groter worden, kan het lastig zijn om hen nog steeds in het fietsstoeltje mee te nemen. In dat geval kan het interessant zijn om eens te kijken of een fietskar een uitkomst kan bieden. Een fietskar plaats je eenvoudig achter je fiets en biedt ruimte aan maximaal twee kinderen. Een groot voordeel van een fietskar is dat je veel meer mee kunt nemen. Bovendien is de fietskar ook geschikt voor slechter weer; regent het namelijk een keer, dan zullen je kinderen daar niets van merken omdat zij onder een tentdoek zitten. Zo wordt fietsen in de regen een avontuur waar ze van zullen genieten!

Lees ook Kinderen met de fiets naar school: veiligheid voorop!

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang