F042654F 259B 48D2 85EE 6762244D36A0 Met het vliegtuig zomer 2022: tips!

Moet je nou wel of niet met het vliegtuig zomer 2022? Al die nieuwsberichten, enge foto’s van duizenden koffers die op een hoop liggen, overspannen medewerkers en rijen van 3 dagen..

Met een beetje voorbereiding was het voor mij prima te doen. Helaas kan het wel nog steeds gebeuren dat er vluchten geannuleerd worden dus houd de berichten goed in de gaten en als je in de rij staat check af en toe het meldingen bord.

Tips als je met het vliegtuig reist dit jaar!

•De wachtrijen zijn momenteel enorm, van 1 tot ongeveer 3 uur. Kom dus voorbereid, niet te vroeg maar denk ook zeker niet dat het wel goedkomt want dat kan vies tegenvallen.

•Denk aan je koptelefoon om het getetter om je heen weg te filteren (ook de Loop earplugs zijn fijn als je gewoon de mensen zachter wilt zetten maar geen muziek wilt).

•Uiteraard is het fijn als je telefoon helemaal is opgeladen en neem een powerbank mee. Ik merkte doordat ik lekker reels aan het kijken was dat de batterij er snel doorheen ging, maar mijn boarding pass staat op mijn telefoon dus stressss

•Ga echt even naar de wc voor je de rijen instapt want dat kan niet tussendoor. Voor de lekkende dames onder ons is Tena wel een extra zekerheid.

•Neem iets van een flesje water mee voor als je dorst krijgt of als je moet hoesten. Er hoesten zoveel mensen in de rij (en in het vliegtuig) en die moeten allemaal wel een droge keel hebben toch? Toch?

•Doe je medereiziger een plezier en test gewoon even bij griepklachten, het hoeft niet meer, maar het is wel zo netjes. Ik zit nu in het vliegtuig en het lijkt wel of iedereen de rochelende ziekte heeft. Niet te doen.

•Trek makkelijke schoenen en iets van laagjes kleding aan. Zo kun je wat aan of uit doen als de airco heel hoog is, en als je buiten in de rij staat het bloedheet is.

•Mocht je alleen met handbagage kunnen reizen dan zou ik dat zeker doen! De wachttijden om je koffer te droppen zijn ook best wel lang, en dan moet je daarna nog de andere rij in. De balie gaat vaak ook maar 3 uur van te voren open en met een beetje pech mis je dan je vlucht.

Nou was ik met Malta airlines en hebben zij ruim een half uur op de passagiers gewacht die nog in de rij stonden, maar ook het vliegtuig moet zich aan een tijdslot houden anders mogen ze helemaal niet meer weg. Dus helaas hadden die het vliegtuig gemist.

•Check de dag van te voren, voor je vertrekt en onderweg naar vliegveld de updates van Schiphol (of welk vliegveld je heen gaat) en eventueel de vliegtuigmaatschappij. Die zijn online gewoon te vinden, bellen heeft nul zin want tegen de tijd dat je aan de beurt bent ben je al op land van bestemming.

•Wees een beetje geduldig met je medereiziger. We willen allemaal snel die rij door, staan er allemaal te lang, en te laat is gewoon te laat. Is niet de schuld van je medereiziger dus ga niet lopen duwen en eisen dat je voor mag omdat je anders je vlucht mist. Kom ook niet eerder dan 4 uur van te voren want dan sta je letterlijk in de weg van de mensen die wel netjes op tijd komen en daardoor hun vlucht missen.

•Ben je met kinderen alleen dan zag ik wel dat mensen amicaal genoeg waren om die een beetje naar voren te schuiven maar hier kun je niet op rekenen. Zorg dus ook voor hun voor wat entertainment, iets te drinken en leg het ze van te voren goed uit. Reis je met 2 volwassenen of tieners bijvoorbeeld, dan kan er altijd even 1 uit de rij met een kleine om naar het toilet te gaan of iets.

Ik wens je alsnog een fijne reis toe!


ageology banner Met het vliegtuig zomer 2022: tips!

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo