Hoe overleef je de middelbare school ?

Het is zover. Je bloedje wordt overgeleverd aan de pubers van de middelbare school. Hoe kun je hem/haar laten gaan? Kan hij/zij er wel tegen op? Laat haar deze tips lezen en het komt helemaal goed! (Fingers crossed)

Welkom op de middelbare school, prooi.

En daar sta je dan. In een volle arena vol hongerige leeuwen. Je kruipt wat dichter tegen de andere doodsbange muisjes aan die gedesoriënteerd om zich heen staan te kijken. De doordringende blikken kijken recht door je ziel. De roofdieren ruiken je angst, ze kennen je onzekerheden en wat nog het gevaarlijkste is ; ze kennen de jungle op hun duimpje.

Een overlevingsstrategie

De lieve dieren uit het rustieke sprookjesbos waaruit je bent vertrokken hadden je al enigszins voorbereid op de gevaren van de jungle. Er heerst een hiërarchie (dat is hetzelfde als bij jou thuis, alleen 100 keer erger). Begrijp je nu waarom de wijze uil uit groep acht van de basisboom je waarschuwde ? Maar je bent een grote jongen/meid nu, ik zal je even helpen met een paar survivaltips.

Gebruik een kluisje

Zo voorkom je dat je te zwaar bepakt bent om van de ene naar de andere les te sprinten. Geloof me, ze zijn veel sneller dan jou en hebben zo je brood en pakje taxi afgepakt. Ook voor het verbergen van je proviand is een kluisje uitstekend. En ook voor een foto van mama, want heimwee komt vaak voor in de jungle.

Doe je huiswerk

Niet onbelangrijk, want als je niet mee kan varen met de bulderende rivieren dan verzuip je en kan je weer opnieuw beginnen. En als je denkt dat de krokodillen om je heen het grootste gevaar zijn ? Wacht maar wat er op je staat te wachten als je thuiskomt met je rapport. Je overleeft de brugklas niet om hem overnieuw te doen, duidelijk ?

Zoek vertrouwelingen

Niet alle apen in de jungle zijn slecht. Er zitten ook soortgenoten tussen die al een jaar hebben overleefd en jou best willen helpen met het aanleggen van een kaart. Je moet natuurlijk wel je weg weten te vinden. Vraag en zoek ! Misschien start je wel je eigen groepje ! Samen sterk, samen slim.

Geniet van het uitzicht

Al het begin is onbekend en eng. Maar je zal zien dat je uiteindelijk je gaat vinden, de roofdieren de baas kan, en uiteindelijk op de top van een berg uit kan kijken over een prachtig onbekend landschap, klaar om ontdekt en veroverd te worden, door jou ! Dus neem die sprong in het diepe wordt de koning van de jungle !

Wanneer is het voor jouw kind zover? Of zijn ze er al en heb je tips?

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Tijd voor een nieuw schooljaar, welke gadgets zijn er nodig? | Pink Press ♡ Life Style Blog

    […] eerst nog stoer de oudste van school, waar ze nu komen mogen ze weer opnieuw beginnen. Ze zijn de brugpiepers of de nieuwelingen. Er wordt meer van ze verwacht en zij zullen zelf ook enorm veranderen. Hier heb […]

  2. Judith

    Ik hoop zo dat wij er volgend jaar ook zo in staan!! Wat super fijn lijkt mij dat, kan haast niet wachten

  3. Merel

    Ja hier inmiddels bijna een heel jaar brugklas erop. Mijn ervaring is dat het allemaal wel meeviel. Het is even spannend en onwennig in het begin maar binnen een paar maanden kon ik me al niet meer voorstellen dat ze het jaar ervoor nog op de basisschool zat. De middelbare zorgde voor genoeg begeleiding en een prettige overgang, daar ben ik echt heel blij mee.

%d bloggers liken dit: