Nou schrijf ik over het algemeen eigenlijk weinig nog over baby’s, maar ik krijg best wel wat mails met vragen over hoe ik het heb gedaan bij mijn meiden. 

Mijn eerste kindje is geboren op Ibiza!

Dat maakt het allemaal net even anders natuurlijk. Ook ging ik totaal blind eigenlijk de zwangerschap in. Ik was nooit met kinderen bezig, en ik kon ook geen kinderen krijgen volgens de dokters. Dus die zwangerschap kwam als een totale verrassing. Wel gewenst! Ik ben nog nooit zo gelukkig geweest als de dag dat ik die test deed.

Ik ben toen wel gaan lezen over van alles wat ik nodig had, maar heel eerlijk ben ik daar altijd best nuchter in geweest. De hele lijsten met dingen die ik nodig zou hebben heb ik een beetje gelaten voor wat het was. Dit was ook afgaande op een goede vriendin die net was bevallen, en bij mij was mijn hele zwangerschap met haar kleintje. 

Hoe is de kraamzorg in Spanje

Die is er dus niet. Je bent er voor je familie of je vriendinnen. Als zij of jij moet bevallen dan komen die helpen in huis en doen wat hier de kraamzorg doet. Ik vond het prima om voor hun te zorgen, maar zelf had ik liever kraamzorg gehad. Nu stond mijn schoonzusje op mijn borsten te duwen en aan mijn tepels te trekken (hallo Spanje, no shame) alsof het een lieve lust was. Mijn moeder dook tussen mijn benen om te kijken hoe het ging met de hechtingen, en mijn zus kwam koken en schoonmaken. Super lief. Maar oh wat was ik blij met de kraamzorg in Nederland bij de tweede! Wat een heks het ook was trouwens. 

Wat gebruikte ik bij mijn eerste kindje?

Hier ging het voor beide meiden redelijk gelijk op hoor. Ik heb dingen als bijvoorbeeld een luieremmer nooit gehad. Die dingen stinken, ik gooi de luier liever meteen in de container. Voor beide had ik heel veel rompers en pyamaatjes. Dit omdat ik absoluut weiger als ze lekker helemaal onder de spuitpoep zitten, om dan die kleding nog rustig uit te spoelen en dan te wassen. Nee vind ik goor. Echt. Dus die ging dan met luier direct de container in. Zonde? Kan best. Maar: GOOR. Ik kon heel slecht tegen poepluiers. Mijn kokhalzen boven de poepluiers zullen er zeker voor gezorgd hebben dat beide meiden al vrij vlot niet meer in hun luiers poepten.

Maar deze dingen waren voor mij onmisbaar:

 1. Luiers in alle maten
 2. hydrofiele doeken kun je nooit genoeg van hebben
 3. een flessenwarmer – ideaal voor de nacht als het opstaan gewoon nog pittig is vanwege hechtingen bijvoorbeeld
 4. babydoekjes ook hiervan heb je er miljoenen nodig
 5. Talkpoeder – dit werkte echt ideaal voor mijn meiden tegen uitslag
 6. Een draagdoek vond ik ideaal bij krampjes. Lekker tegen je aan die kleine en ze waren vrijwel meteen weer rustig
 7. Speentjes – ik snap dat niet alle kindjes deze nodig hebben, maar mijn meiden hadden die behoeftes heel sterk. Bij de oudste kreeg ze hem ook meteen in het ziekenhuis. Zelfs toen ik nog borstvoeding gaf. Koop er een heleboel van die ze fijn vinden. Op zoek naar die ene speen midden in de nacht is een ramp.
 8. Lekkere dekens voor jezelf om op de bank mee te zitten als je in de nacht op zit met huilende baby
 9. Een wippertje of schommelstoeltje. Lekker mee in de douche nemen als je wilt douchen, en zo ziet je baby jou, jij ziet haar. En kun je toch even rustig douchen zonder elke keer de douche uit te draaien om te kijken of je ze hoort.
 10. Een inbakerdoek. De oudste sliep overal en altijd. De jongste moest echt goed ingebakerd worden. De doek van Chicco werkte voor ons het beste.
 11. Natuurlijk komen er nog heel veel dingen bij als een kinderwagen, speeltjes, flessen, handdoeken, badolie, een badje, een badsteuntje (ideaal tegen lamme armen en veilig badderen)bedje, kruik, kleertjes….. Maar voor mij was bovenstaande het belangrijkst!

Zoek je een volledige lijst of meer tips kijk dan ook even op ikwordmama.nl 

Wat was voor jou onmisbaar?

Wat heb je nodig bij je eerste kindje? #mama

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love