Close
een kijkje in mijn huishouden

Een kijkje in mijn huishouden

Hier krijg ik zo vaak mails over. Mijn huishouden. Is het inderdaad zo chaotisch als ik lijk? Welke producten gebruik ik? En ben ik een beetje groen?

Mijn huishouden

Hier kunnen wij heel kort over zijn.. maar ik kan ook uitgebreid doen zoals vandaag. Ik ben een chaoot. Dat staat voorop. Mijn huishouden is geen geoliede organisatie, maar meer een clean as you go systeem. Het is altijd schoon, en tegelijkertijd altijd een bende. Nou ligt dat natuurlijk niet alleen mij, want de rest van het gezin is zo mogelijk nog rommeliger dan ik ben.

Zelf ben ik eigenlijk best heel netjes, ik heb het huis graag op orde, dan werk ik fijner en functioneer ik beter. Maar ik heb er een gloeiende pesthekel aan om achter mensen op te ruimen. Ook heb ik er echt de schurft aan als iedereen verwacht dat ik het wel doe. De meiden doen echt wel bordjes naar de keuken brengen, was in de mand of even een bezem door het huis halen. Maar je moet er altijd om vragen. En van mij word het verwacht. Alsof het in de taakomschrijving van moeder de vrouw zit?

Het huishouden van mijn gezin

Mijn gezin runt een heel strak huishouden. Ze gooien hun kleding overal en soms ook in de was. Mijn man heeft een collectie van sokken naast zijn bed. Ik neem aan voor hergebruik? Ook staat het vol met flessen en bordjes. Ik neem nogmaals aan dat de kruimels er nog van afgelikt moeten worden en dat de flessen nog druppels bevatten die leeg moeten?

Nou mag ik niet gemeen zijn. Hij doet de afwas! Yay! Echt wel een paar keer week. Counting my blessings here.

Mijn oudste dochter is een ware fashionista, en heeft het meest handige systeem in de wereld. Aantrekken, staat niet, in de was. Zo simpel, en het is meteen opgeruimd. Er word overigens wel verwacht dat het de volgende dag weer netjes gevouwen in de kast ligt. Tegenwoordig mag zij dat zelf doen. Net als haar kamer.

Mijn favoriete hulpjes in mijn huishouden

Eerlijk is eerlijk, de kleine Miya brengt altijd haar kleertjes netjes naar de wasmand. Ze brengt de bordjes naar de keuken, en versiert alles met lippenstift. De schat!

 1. mijn huishoudenEen droogrek. 

  Ja, ik ben wat dit betreft best wel heel groen. Eigenlijk hou ik helemaal niet van de droger. Daarom gebruik ik hem vooral in de winter, maar zodra het een beetje droog is staan er droogrekken in de tuin. Ik hou van de geur van frisse was in de wind. Echt ik zet zelfs kaarsen neer in huis met de geur van frisse was. Ik vind dat echt heerlijk. Op een droogrek krijg je echt die heerlijke frisse geur.

  Ik vind het echt zo fijn, even uitkloppen en het is allemaal zacht. In de droger voelen handdoeken vaak zachter en wolliger, en op een droogrek wat harder. Dit los je op door het flink uit te kloppen voor het vouwen.

 2. Vanish. Ik kan en wil niet zonder. Alle vlekken weg. Geen gezeur, geen gedoe. De witte is ook ideaal voor de witte was. Ik maak over het algemeen zelf mijn wasmiddel, want dat vind ik fijner. Het is een stuk duurzamer, en veel goedkoper.
 3. Mijn Karcher floor cleaner 

  Eindelijk moeiteloos dweilen zonder vooraf te zuigen: de Floor Cleaner FC 5 maakt het mogelijk. Dankzij de handige twee-in-een functie kunnen nat en droog vuil in één keer worden gedweild en gezogen. De roterende en automatisch bevochtigde microvezel rollen blijven altijd fris en klaar voor gebruik. De zelfreinigende functie zuigt het water-vuilmengsel dat van de vloer wordt opgenomen, direct van de rollen

  Hoe handig! Ik ben er nu ongeveer 3 weken mee bezig en kan echt niet zonder. Het is ook zo ontzettend simpel in gebruik. Je vult de bak even om de rollen nat te maken. Wat water en reinigingsmiddel in het vakje en klaar. Je kunt het huis dan stofzuigen en dweilen tegelijk. Voor mij ideaal! Ik stofzuig 1x per week even overal onder, want dat gaat met deze niet echt echt omdat je hem rechtop moet houden. Maar doordat ik het nu elke dag even snel kan doen, doe ik het ook elke dag.

  Het huis blijft zo lekker fris, en ik ben geen uren bezig. Ik vind hem wel een beetje zwaar in gebruik, maar hey ik moet toch sporten! De allergieën voor de haren en stof nemen hierdoor enorm af, en dat is echt het allergrootste pluspunt. Ik kan het serieus niet genoeg aanraden. Als je 1 ding zou moeten hebben in huis dan is het wel deze stof en water zuiger. karcher mijn huishouden

 4. Bij die enorme berg was komt ook nog het strijken

  Dit is echt voor mijn man. Maar met onze strijkmachine is dat echt zo simpel, en zelfs voor hem geen ramp om te doen.

 5. Merlot of Rock star. De eerste als ik heel boos ben en ga schoonmaken uit frustratie. De tweede als ik de hele dag heb gewerkt en dan nog moet poetsen. Dit kan ook al in de ochtend zijn.
 6.  Baking soda is een klein wondermiddel. Ideaal om je wc mee schoon te maken in combinatie met azijn. Om je verstopte gootsteen mee te ontstoppen in combinatie met spa rood. Ook kun je een beetje poeder strooien over je tapijt en dat opzuigen. Zo zuig je de meeste geurtjes ook meteen weg. Je kunt ook wat bij de was doen, voor vlekken en zweetgeuren. Azijn is ook fijn. Een dopje azijn waar je de wasverzachter doet, maakt je was super zacht en vrij van elke zweetgeur. Toch heel handig, en heel goedkoop.
 7. Heel stiekem heb ik ook een hulp in de huishouding. Ik red het gewoon niet allemaal en zij doet 1x per week echt even goed poetsen. Een lief vrouwtje komt via Helpling altijd gezellig even kletsen, en ze is zo iemand die de lakens nog vouwt alsof ze net uit de verpakking komen. Lukt mij nooit.

Was het een beetje wat je had verwacht van mij?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Een kijkje in mijn huishouden

 1. Die floorcleaner lijkt m geweldig zeg! Ik was altijd wel blij met mijn dweil van Greenspeed, maar dit lijkt me nog prettiger. Een droogrek heb ik niet, maar ik heb wel flinke waslijnen buiten.

 2. Handige tips! Ook van het baking soda. Ooit in een opwelling aangeschaft en nu staat het maar in een keukenkastje. Zonde. Ik ga er eens wat mee uitproberen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang