Mijn kleine meisje is alweer 5!

Hoe snel gaat het? Het is echt het grootste cliche ever, maar man wat gaat het snel!! Spoiler alert: baby foto’s, de zwangerschap, depressie en een super lief kind!

Dikke vrienden

De zwangerschap

Keira was mijn alles, mijn grote liefde en ik zou nooit genoeg liefde hebben voor nog een kindje. Dat kon niet. Het was onmogelijk. Toen ik zwanger was van Miya vond ik dat ook doodeng. Ik bedoel ik had meteen dat gevoel van mijn kindje, maar ik was best angstig dat het nooit zoveel zou zijn als van Keira. Tijdens de zwangerschap was er ook nog iemand (uit mijn leven, geen zorgen) die mij daar flink over opstookte. Want Keira en ik waren echt een team met zijn tweetjes. Het ging zo ver dat ik bijna dagelijks hoorde over abortus. En ondanks de pre natale depressie die ook heel heftig mijn hormonen aan het verzieken was, is abortus NOOIT een optie geweest. Ik heb altijd geweten dat het wel goed zou komen. Hoe ongerust ik ook was.

Hier had ik al flinke weeën!

Miya kwam zo een 3 dagen over datum na een bevalling van zo een 4 uur op de wereld. Ze was heel klein en heel wit. Ze mocht daarom ook lekker bij papa tegen zijn blote borst opwarmen en op temperatuur komen. Dit schijnt ook nog eens heel goed voor hun band te zijn. Maar het duurde echt wel even. Nog steeds heeft ze overigens moeite om haar temperatuur goed te reguleren. 

Ik kan je vertellen toen dat hummeltje op mijn borst lag, ik zo zo verliefd was! Toen Keira erbij kwam liggen barstte mijn hart zo wat uit elkaar. Ik heb nog nooit zo veel liefde tegelijk gevoeld. Deze twee meiden, zij zijn mijn alles. Ik kon mij op dat moment ook niet meer voorstellen dat ik ooit getwijfeld had aan dat ik wel genoeg liefde zou hebben. 

De grote depressie

Miya is een heel aanhankelijk meisje. Als het kan knuffelt ze mij de hele dag. Als baby heb ik haar ook erg veel gedragen in een draagdoek. Voor ons was dit echt fijner dan een kinderwagen. Ik genoot er enorm van dat kleine lijfje zo dicht tegen mij aan.

Helaas bleef die depressie nog hangen en begon ik enorm te eten. Ik heb het gelukkig niet meegemaakt zoals je vaak hoort dat je het kindje niet trekt. Ik vond het vele huilen en dat ze niet goed at echt heel pittig. Maar het lijkt me net zo pittig zonder depressie. In mijn hoofd ging het gewoon niet zo lekker, en de hormonen werkte helemaal tegen. Zo ben ik uiteindelijk nog 20 kilo aangekomen.

Om wel even eerlijk te zijn, die depressie moest er waarschijnlijk komen. Puur omdat ik daardoor heel veel over mijzelf te weten ben gekomen. In de afgelopen 5 jaar is het blijven sluimeren, maar ik kan je vertellen dat met hulp van mijn super gezin en therapie ik zo op de goede weg ben. Wat mensen uit mijn leven verbannen heeft ook zeker geholpen! 

Lieve kleine slimme Miya

Dit lieve mooie meisje dat qua uiterlijk een carbon copy is van mijn schoonmoeder. Maar qua innerlijk 100% van mij is. Het ondeugende, het lieve. Ze is zo ontzettend zorgzaam en heeft altijd een knuffel voor je over. Ze is zo een meisje die vraagt of je koffie lekker is, en of je geniet van je favoriete serie. Dat maakt haar echt gelukkig.

Ze is dol op haar vriendinnen. Ze is ook echt heel loyaal naar haar vriendinnetjes toe. Het is zo mooi om te zien hoe zeker ze is van haar vriendschappen, en ze oprecht straalt als ze leuk samen spelen. Er zit echt helemaal niks vals aan dit meisje. Als Miya fluistert of smoest is het echt omdat ze veel te verlegen is om het hardop te zeggen. Maar nooit iets van stoken of opdrachten geven.

Miya kan heel snel huilen, maar draait het ook snel om naar heel hard en vrolijk lachen. Het slapen is nog een probleem, want ze ligt gewoon het liefst naast mama. Gelukkig komt ze nu pas rond een uur of 6, en heel eerlijk vind ik het heel gezellig dat zachte gefluister om wakker bij te worden. Of als ze nog even haar handje in haar haar doet en lekker doorslaapt. Ze wordt ook altijd wakker met een knuffel en een grote glimlach.

Op school leest ze graag, en ook thuis is ze veel bezig met leren. Ze zou elke dag kunnen knutselen, maar is ook dol op gamen. Vandaar dat we voor haar een Nintendo DS hebben gekocht voor haar verjaardag. Naast de Baby Born die ze ook graag wilde hebben.

Ik geniet elke dag van dit meisje, ze brengt ons zoveel liefde en vreugde. Ze heeft Jop met mij en Keira verbonden, en zo zijn wij een heel hecht gezin geworden♥ 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥