Close
Kleine Miya 1 jaar!

Mijn lieve kleine Miya is 1!!

Mijn lieve kleine Miya is 1!! En zoals met alle leuke dingen… wat is de tijd gevlogen!!

IMG_20140928_155016Ongepland

Zoals alles bij ons, is ook de zwangerschap heel snel gekomen. We waren nog geen jaar samen, en Keira en ik woonden nog maar een maandje bij Jop in. Het was eigenlijk heel grappig, want de hele maand riep Keira op haar net nieuwe school dat mama zwanger was. Super vervelend natuurlijk want ik was gewoon te dik. Ja mijn buik werd in een rap tempo groter, en idd had ik opeens 2 cups meer. Maar ja, dat samenwonen he. Ga je lekker eten, toch een wijntje samen op de bank. Een zakje chips, een chocolaatje, en liters cola. Zwanger was wel het laatste waar ik aan dacht. Dus dat arme kind kreeg op haar kop, en een mega preek over liegen en beledigen. AHUM. Toen bleef mijn menstruatie toch echt wel lang uit. En JA HOOR!! Zwanger.. schoorvoetend en lachend hebben we het meteen aan Keira verteld. En ja op school waren ze eerder op de hoogte dan veel familie of vrienden. Maar dat was echt zodat mensen wisten dat Keira gewoon gevoelig was voor dit soort dingen, en geen leugenaarster. Dat vonden wij belangrijker dan het gevoel van vrienden of familie.

cute baby - schattige baby

De zwangerschap

Nou makkelijk was anders.. hier komt nog een heel blog over zodra ik die zwangerschappen van mij een beetje heb verwerkt.
MISSELIJK!!!!!!!! Blegh.. het vreselijke verlies van mijn schoonvader, ruzie met mijn moeder, relatie kreeg mega veel te verduren, en had ik al misselijk gezegd? En winter, en koud, en gladde trappetjes en vieze muizen in huis. Ik hou er over op. Ik heb het nog niet verwerkt!

pampers - diapers

De bevalling

De hele dag had ik al zo een raar gevoel in mijn buik. Ik was een paar dagen te laat al, en was al bang voor een Keira actie.. die kwam nl 2 weken te laat ipv 2 weken te vroeg als voorspeld. Maar goed, de hele dag voelde ik me al raar, maar toch Jop even met zijn vriend een bank of iets op laten halen. Mijn geweldige Keira heeft vervolgens constant op mijn rug zitten wrijven, want het werd wel steeds heftiger. Zij is toen gaan slapen, en Jop kwam thuis. Ik ben lekker gaan douchen vast voor de zekerheid, maar wist niet meer hoe ik het had. Toch naar bed gegaan, mijn plan was namelijk om eerst Keira naar school te brengen, en dan rustig naar het ziekenhuis. de moeders waren al ingeschakeld om haar op te vangen.
Dat ging anders. Rond een uur of 3 werd de pijn zo heftig en kwamen de weeën zo snel, dat ik toch maar Jop heb wakker gemaakt. Vervolgens de moeders gebeld, om op Keira te komen passen. Uiteindelijk zijn we pas rond 6 in het ziekenhuis aangekomen, hoe dat komt weet ik niet, want het is maar 10 minuten rijden!! Ik vergeet nooit meer de muziek in de auto terwijl ik de pijn probeerde weg te puffen: TSUNAMI !!

Kan het toepasselijker met een sloot water in je broek??? Heel toevallig stond dit liedje ook op de radio aan op haar eerste verjaardag.
Ze kwam gelukkig lekker snel, en behalve dat het gedeelte tussen mijn borsten en mijn bovenbenen totaal gesloopt is, en mega traag hersteld (als het nog hersteld, ik loop in therapie), ging het best ok. Grappig dat de verpleegsters wel meteen wisten dat ik uit Amsterdam kom. Ook moest ik persen ipv heel hard schelden. Maar ja, ik ben geboren op de markt, en heb 12 jaar in Spanje gewoond. Gillen hoort bij mij.

zusjes

Het eerste jaar

Miya is een klein engeltje wat ons gezinnetje een echt gezinnetje heeft gemaakt. Door haar zijn we allemaal met elkaar verbonden. We waren een beetje bang dat Keira jaloers zou zijn, maar die is zo vreselijk verliefd op haar zusje! En dat is helemaal wederzijds. Miya is een enorm lief meisje, altijd lachen en vrolijk. Ze heeft een lekker pittig karakter, en wil altijd knuffelen. Haar favoriete vrouw na mij is toch wel tante Noeska. Mijn vriendin die lekker met mij mee heeft gezwangerd, en haar wekelijks komt halen voor hun ontbijtje bij de HEMA. Miya vind het ook super om bij haar te logeren dat ze al opgewonden word in de auto als we langs haar huis rijden.
Ze leert snel, maar neemt voor alles de tijd. Eten is een genot met haar, want ze is dol op alle soorten groenten en hartige dingen. Zoet hoeft ze nog niet zo. En met zoet bedoel ik dan fruit of yoghurt ofzo. Maar goed, de groente en haar pasta met creamcheese kan ze niet genoeg van krijgen!
Het slapen is en was een drama, ze werd ingebakerd, had sleepy wings, had een laken die haar vastpinde, en nu ligt ze dus los in een slaapzak. En nog.. geen 1 nacht rustig doorgeslapen.

baby eten

 

Eerste verjaardag

We hebben haar feestje een dag na haar verjaardag gevierd. De avond voor haar feestje begon het mega hard te sneeuwen, en stond ik met een huilende Keira voor het raam. Want wat als er nou niemand kwam op het feestje van haar zusje? Dan zou ze de buren maar persoonlijk allemaal uitnodigen, dan kwam er toch nog iemand! Jop en ik komen allebei niet hier vandaan, dus iedereen moest van ver komen. Gelukkig dooide het, was het mega mooi weer, en was het een enorme drukte.
Ik was helaas echt mega beroerd, maar wat was het gezellig!! Veel van onze vrienden en naaste familie waren er. Zelfs die we al maanden niet hadden gezien. Echt een super succes!! Lekker dansen, lekker eten en veel bijkletsen.

We kijken uit naar Miya als dreumes!!


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang