Close
foto van Shutterstock

Mijn nieuwe woning | zo heb ik de verlichting gekozen

Als je gaat verhuizen dan komt daar veel bij kijken, dan heb ik de afgelopen tijd gemerkt. Het verhuizen kost veel tijd en je hebt zin om het nieuwe huis te gaan bewonen. Natuurlijk denk je meteen aan alle benodigdheden zoals verhuisdozen, een verhuiswagen en vrienden en familie die willen helpen bij verhuizen. Maar vaak wordt er iets over het hoofd gezien, namelijk de verlichting. Afhankelijk van de staat van de nieuwe woning is het belangrijk dat je wel van te voren aandacht besteedt aan het realiseren van voldoende verlichting in huis. Daarom deel ik vandaag mijn ervaring met het kiezen van verlichting voor mijn nieuwe woning.

 

Inbouwspots zijn ideaal

Persoonlijk vind ik het leuk om één eyecatcher te hebben als lamp maar de rest van de verlichting LED moet voornamelijk praktisch en handig zijn. Daarom heb ik voornamelijk gekozen voor inbouwspots. Dit zijn lampen die in het plafond worden ingebouwd, dit zorgt voor rust en de lampen nemen bijna geen ruimte in beslag. Je hoeft geen rekening te houden met lange mensen die mogelijk hun hoofd kunnen stoten aan de lampen en dergelijke. Helemaal praktisch is om voor inbouwspots led, omdat LED verlichting een stuk milieuvriendelijker is. De inbouwspots gaan langer mee en je hebt maar liefst drie jaar garantie. Zelf heb ik in vrijwel alle ruimtes de basis gebaseerd op inbouwspots. Wel vond ik het leuk om in iedere kamer één staande of hangende lamp te plaatsen om wat extra sfeer te geven aan de kamers. Heb jij inbouwspots in huis?

Je kunt inbouwspots zelf plaatsen of door een handige buurman maar je kunt het ook uitbesteden. Hierbij is het handig om van te voren zelf LED inbouwspots aan te schaffen en alleen het plaatsen uit te besteden. Als je zelf niet heel handig bent is het een aanrader, je wilt geen lelijke gaten in het plafond hebben, die niet meer makkelijk weg gewerkt kunnen worden.

 

Sfeer creëren met verschillende kleuren verlichting

Iedereen kent de LED strips wel met allerlei verschillende kleuren. De strips zijn niet altijd makkelijk weg te werken in huis maar daar is nu een oplossing voor. Je kunt namelijk ook LED spots kopen met verschillende kleuren, deze spots kun je gewoon inbouwen maar hebben ook de mogelijkheid om verschillende kleuren uit te stralen. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat je veel meer sfeer in huis kunt creëren. Afhankelijk van het jaargetijde of de visite die je hebt kun je de kleur makkelijk aanpassen. Een mooi zachte kleur zorgt voor een rustige sfeer in huis maar een felle kleur zorgt weer voor meer licht in huis. Welke kleur zou jij graag in huis hebben? Het is ook leuk voor jouw kinderen, die kunnen dan zelf bepalen welke kleur zij in hun kamer hebben.

versier de tienerkamer met led lampen

Lees ook: 5x De iconische lampen van Verpan

About Betty

9 thoughts on “Mijn nieuwe woning | zo heb ik de verlichting gekozen

  1. Grappig eigenlijk, lampen is toch het laatste waar je aan denkt in een woning, teerijl het juist zo belangrijk is. Want goed verlichting maakt je woning. Hier ook veel inbouw spotjes.

  2. Ingebouwde spots vind ik in de keuken of badkamer ook heel erg mooi! Voor de rest van de woning probeer ik toch sfeerverlichting te zoeken die goed bij mijn interieur passen.

  3. Lampen kiezen is en blijft lastig.. Ik heb zelfs een lamp in de berging staan omdat ik dacht dat dit in ons huisje zou passen.. Maja.. Verkeerde licht..

  4. Lampen kiezen vind ik het meest lastige van een interieur. Inbouw kan je kamer zo mooi verlichten en verzachten. Maar nu koos ik voor designer eyecatcher en stoot toch mijn hoofd;(

  5. Het is naar mijn bevinding ook echt lastig om de juiste lamp te kiezen. Vaak kan je van tevoren ook niet zien hoeveel licht een lamp geeft, ja in wattage. Maar je wilt op de ene plek een functionele verlichting en op de andere plek sfeerverlichting. wij hebben gekozen voor led lampen, en moeten nu alleen nog een lampje in de keuken voor functioneel licht.

  6. Ik heb kroonluchters in zowel de woonkamer als de keuken. Daar ben ik wel blij mee. Maar de juiste lampen kiezen vind ik inderdaad best lastig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang