Minder vlees, en meer groente. Hoe en waarom?

Vlees eten of melk drinken geven mij bijna altijd buikpijn. Mijn huid wordt er niet mooier van en ook voel ik mij er minder fit door. En dan hebben we het nog niet eens over het dierenleed. Ik wil dus minderen, en wie weet helemaal stoppen. Maar hoe?

Natuurlijk als eerste door minder vlees te eten

Minder vlees eten levert veel voordelen op. Voor de dieren, de samenleving, het milieu en voor jezelf. Misschien denk je dat het heel moeilijk is om minder vlees te eten, maar dat is helemaal niet het geval. Er zijn immers ook mensen die hun hele leven helemaal vegetariër of veganist blijven. De eerste tip is dan ook om eerst een kleine aanpassing te doen. Vervang je hamburger eens door een vegetarische variant. Hier zijn veel verschillende van, dus vind je de ene soort niet lekker dan kan de andere misschien wel lekker zijn. Net als dat de ene biefstuk de ander niet is toch?

Uit eten

In Nederland zijn we immers gewend dat het standaard gerecht vlees is, waardoor het vegetarische gerecht vaak als minder lekker wordt gezien, of alsof er iets ontbreekt. Tip: veel gerechten zijn echter op de vegetarische manier het lekkerst. Door een vegetarisch kookboek aan te schaffen, kun je zelf wat gerechten uitproberen.

Omdat men begrijpt dat je niet wilt dat het veel meer tijd zal kosten, zijn er ook veel vegetarische kookboeken met snelle gerechten te koop. Als je een keer uit eten kunt gaan, probeer dan eens een vegan restaurant. Hier kun je kennismaken met veel heerlijke vegan gerechten. Ik beloof je dat je helemaal geen vlees mist na het proeven van bijvoorbeeld een weed burger!

Vegetarische recepten

Vind je dat jouw eten niet vullend genoeg is wanneer je het vlees weglaat? Voeg dan wat meer noten, aardappelen, pasta en brood toe aan je dieet. Gesmolten kaas smaakt heel lekker over een heleboel verschillende vegetarische gerechten. Zo worden ze ook zonder vlees pittig. Krijg je minder energie als je vlees weglaat uit je menu?

Zorg er dan voor dat je alsnog voldoende proteïne binnen krijgt. Vooral bonen zijn een goede voor extra eiwitten, maar ook door middel van het eiwitpoeder dat je ook op plantaardige basis kunt kopen. Van vegetarische gerechten kun je genieten met een extra goed gevoel.

TIP: Deze vegetarische gerechten kun je zelfs kinderen voorschotelen!

vegetarische slager - Steeds minder dierlijke producten gebruiken, hoe dan?
De shoarma van de Vegetarische slager

De Vegetarische slager

Deze moet ik even noemen want dit is echt een aanrader. Hun filet americain is echt de allerlekkerste ooit. En dat zeg ik als die hard filet americain fan. Serieus. Hun kipstuckjes kun je gewoon van alles mee maken en is ook bijna niet te onderscheiden. De shoarma en garnalen zijn ook super lekker. Ik word niet door ze gesponsord, andersom is wel mogelijk want ik koop echt alles van de Vegetarische slager, ik zou aandelen moeten hebben.

Bewust flexitarier

Op dit moment ben ik nog niet eens vegetariër. Waarschijnlijk uit gemakzucht. De rest van het gezin wil wel zijn gehakballetje, en einde van de dag ben ik vaak te lui om dan wat voor mezelf te maken. Dat ik dan de volgende dag mega pijn in mijn buik heb neem ik vaak op de koop toe. Toch eet het hele gezin minder vlees en vaker helemaal zonder vlees. Dankzij de Vegetarische slager of de Veggie Chef van de Jumbo hebben ze niet eens door dat het geen echt vlees is vaak.

 

Plantaardige voedingssuplementen

Zoek eens inspiratie op door middel van Instagram. Zo zie je dat je niet de enige bent. Veel mensen zijn flexitariër, oftewel dat ze minderen met vlees eten. Het heeft allang geen geitenwollensokken imago meer. Doe inspiratie op bij de hipste flexitariërs. Kies vaste vegetarische dagen uit.

Hoewel het lastiger kan zijn om minder vlees te eten als je veel sport, is het niet onmogelijk. Door middel van plantaardige voedingssupplementen die ijzer, b-vitaminen, taurine en carnitine aanvullen, kunnen mensen ook met minder vlees of geen vlees goede sportprestaties blijven neerzetten. Een mens heeft geen vlees nodig om gezond te blijven, wel groente. Dat kun je onthouden.

En mijn leren jas dan?

Ja die zit heerlijk, vast en zeker. Ik heb het er zelf nooit zo op gehad, omdat ik veel te visueel ben. Ik zie mezelf letterlijk met een koe om mijn armen, en dat draagt minder lekker. Ook qua schoenen draag ik eigenlijk altijd kunstleer. Ik heb dus nog wel een paar Nikes en een paar laarzen, maar zodra die op zijn, dan is het voor mij ook wel klaar.

Miya draagt wel voornamelijk leren schoenen omdat ik geen alternatief kan vinden waar zij geen blaren van krijgt. Kind voor de dieren in dit geval. Hypocriet? Misschien een beetje. Maar ik doe mijn best.

 

inika long lash vegan mascara black - Steeds minder dierlijke producten gebruiken, hoe dan?
Inika Vegan Mascara

Beauty en vegan

Ik kan mij niet voorstellen dat je er niet meer op let of dat een bedrijf wel of geen dierproeven doet. Zo ver zijn we nu allemaal toch wel? Maar echt vegan producten dacht ik nooit zo over na. Maar toeval of niet, de producten waar ik echt geen last van heb qua allergieën en zo, zijn van Lavera. Lavera is 100% vegan. Top toch?  Alhoewel het idee dat er in sommige beauty items dan wel varkensgelei en zo in zit vind ik best een beetje ranzig. Ze staan nog in de badkamer, maar hoe meer ik er dan over nadenk (visueel denker) hoe makkelijker de overstap is.

Het merk Inika is ook 100% vegan en heeft zulke fijne items! Hun mascara is echt fantastisch. Het zwart is diep zwart, en klontert niet. Hij geeft een hele mooie oogopslag. Door alle fijne vegan ingrediënten voorkomt hij ook nog eens haarafbreuk en is super verzorgend. Bovendien doet hij niet onder voor andere luxe merken. De verpakking is prachtig zwart met goud, en voelt erg luxe aan. Ik ben echt helemaal fan!

Heb jij nog handige tips?

Minder vlees meer groente - Steeds minder dierlijke producten gebruiken, hoe dan?

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love