Minder suiker in de broodtrommel?

kleinekeuken - Minder suiker in de broodtrommel?

Zodra je hoort dat de scholen gezonder worden, en er minder suiker in de broodtrommel mag gaan de alarmen af. Veel moeders worden ramgek want Pietje lust alleen chocoladepasta. En je zou het hem maar af nemen…

Wat moet je dan meegeven?

Ongeveer een jaar geleden schreef ik al eens wat tips om minder suiker in de broodtrommel te krijgen. Blijkbaar speelt dit gewoon nog steeds. Op mijn dochter haar nieuwe school hebben ze pas in samenwerking met de AH een hele week “gezond” gegeten. Dit betekende min of meer dat er gewoon wat alternatieven werden geboden. Wat duidelijk nodig is als sommige kinderen elke dag een zak snoep mee naar school nemen.

Mijn mening is dat koekjes en snoepjes en dat soort dingen prima zijn voor verjaardagen, of thuis wanneer ik het ze geef. Die paar uurtjes op school redden ze het echt wel. Ze overleven dat gewoon grappig genoeg. Bovendien zijn ze op school dus jij hoeft niet te dealen met hun verwende gedrag dat ze weigeren gezond te eten. Het is wat ze willen op school, en heel eerlijk, zodra de kinderen echt honger krijgen, eten ze echt wel. Ook het gezonde voer. Ze komen niet zo snel om van de honger, daar zorg je thuis wel weer voor.

IMG 20171018 150053 191 - Minder suiker in de broodtrommel?
Chocopops zonder suiker

Zoet is slecht hartig is goed? FOUT!

Kijk, hier wil ik dan wel even mee bemoeien. Want er wordt dan gezegd dat je een kind gezond hartig beleg moet geven. Maar salami of boterhamworst is helemaal niet zo gezond. Het is rest vlees, gemixt met suiker, zout en conserveringsmiddelen. Kan best heel lekker zijn, maar het is niet gezonder dan een boterham met pindakaas. Sterker nog, pindakaas en appelstroop hebben meer voedingswaardes dan bijvoorbeeld worst op brood.

Je hebt ook pindakaas zonder suiker. Dat kun je op dit moment echt overal krijgen. Stop het in een potje met een suikerlabel, en geen kind die er ook maar iets van merkt. Bij bijvoorbeeld de Kleine Keuken hebben ze ook heerlijke stroop en hazelnootpasta zonder suiker. Hier zitten gezonde vetten, ijzer en andere dingen in. Ik vraag mij af hoe ze hier op reageren dan op een school? Want theoretisch gezien is dat veel gezonder dan die boterham met kaas die ze aanprijzen. Helemaal als je een kindje hebt die niet meer op een gezond gewicht zit.

IMG 20171018 210150 349 - Minder suiker in de broodtrommel?
Koekjes zonder suiker

Zonder suiker is vies bah blegh

ONZIN! Je moet er gewoon even aan wennen. Ik weet dat wij het ook allemaal overleeft hebben al dat suiker. We zijn allemaal bloedje gezond, en de scholen doen dit echt om onze kinderen te treiteren en het onmogelijk te maken om een broodje te smeren voor die suiker junkies.

Er zijn op dit moment zoveel opties om zonder suiker te eten, zodat suiker weer gewoon een verwennerij wordt. De Kleine keuken is een merk dat je bijvoorbeeld gewoon bij de Jumbo kunt krijgen. Ik heb pas hun chocopops geproeft, en je proeft echt bijna geen verschil met de Nesquick versie. Ook de koekjes zonder suiker kun je best nog wel slijten bij de kleintjes. De ouderen zijn wat dat betreft wat meer merkvast. Oreos iemand?

Maar heel eerlijk, die hoeven ze niet mee naar school te nemen. Als je de appel met wat kaneel meegeeft, heb je toch dat appeltaart idee. Je kunt wat fruit mixen om zo net een andere smaak te kweken. Een smoothie van melk en aardbeien is gewoon een milkshake. Zo kun je het best wat makkelijker maken. Lees ook eens dit blog over vegetarische gerechten voor kinderen met leuke tips!

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love

8 comments on “Minder suiker in de broodtrommel?

  1. Het lijkt me goed om een mooie balans te hebben tussen eens zondigen en gezonde producten te eten. Ik eet zelf ook heel graag chocolade, maar ik ga er mijn kind niet mee volproppen. Wij hebben alvast goede voornemens om de broodtrommel vanaf januari (start school) te vullen met lekkere en gezonde producten.

  2. Mijn zoontje is heel precies met wat hij er in wil. En vooral ook wat er niet in mag. Komt bij hem ook door zijn autisme. Gelukkig is hij niet zo’n zoetekauw, dus dat scheelt.
    Mijn eigen trommel versier ik wel eens, bento stijl, met sushi of hartige hapjes.

  3. Gezond is zo goeeed maar suiker is zo verslaaavend! Ik moest een tijdje op een suikervrij dieet i.v.m. m’n nieren toen ik 16 was. Nou. M’n moeder heeft het geweten, ik was zo chagrijnig als de nacht haha…

  4. Ik ken het merk de kleine keuken niet, maar je maakt me wel heel erg nieuwsgierig. Binnenkort maar eens langs de Jumbo.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: