Close

Zo richt je een huis minimalistisch en modern in!

Ieder mens is uniek, en daarmee ook zijn of haar smaak van inrichting. En waarom niet ? Dat is juist het leuke van een karakter, we zijn allemaal verschillend en daarmee ook ons idee van een mooie ruimte in ons huis. Misschien hou jij wel van een muur vol met herinneringen, en hij juist van de kalmte dat een lege muur uit kan stralen. En voor dat soort karakters bestaan er manieren om het huis functioneel, smaakvol, en minimalistisch in te richten.

Doe meer met minder

Hoe minder spullen, hoe minder prikkels, des te meer rust voor je brein. Dat is de essentie van een minimalistische inrichting. Een mooie open ruimte met veel licht en doorlopende bescheiden kleuren geven een oase van rust, misschien met een klein kokosplantje in de hoek om het af te maken.
Maar vooral, weinig spullen. Less is more. Dat ene fotolijstje komt beter tot zijn recht op een strakke tafel zonder andere spullen, en is echt nodig om een etalage van je vensterbank te maken ? Voor jou niet, als je graag in een minimalistische ruimte bent.
Maar we hebben toch een tv-meubel of een bankstel nodig, niet dan ?

Ethnicraft-Anders

Nog nooit van Ethnicraft gehoord ? Na het lezen van deze blog wil je misschien niets anders meer. Dit merk heeft zich in de afgelopen twintig jaar gespecialiseerd in het maken van ecologisch verantwoorde, maar stijlvolle meubels. De nieuwste collectie van dit meubelmerk is de Ethnicraft Anders collectie. Strak vormgegeven meubels waarin zwart, marmer en glas de boventoon voert.

De industriële Anders collectie, is echt anders dan wat we kennen van Ethnicraft. Van hun ben je de massieve houten materialen gewent. Bij deze collectie is er gekozen voor een solide black frame welke contrasteert en toch mooi combineert met de glazen voorzijde. Hierdoor krijg je een eigentijdse versie van een oorspronkelijk erg traditioneel meubel.

De Anders collectie is een echt uitdaging een ontdekkingstocht om te werken met nieuwe materialen maar desondanks altijd de authenticiteit van Ethnicraft waard.

De meubels zijn met de grootste creativiteit samengesteld en past prima tussen een mooie minimalistische inrichting. De Stone salontafel van deze collectie ontworpen door Djordje Cukanovic is een echte blikvanger. Het marmeren tafelblad komt extra goed uit door het zwarte metalen frame. De glazen deuren van de kasten en de uitgebreide planken maximaliseren de opberg mogelijkheden en presentatie opties. De salontafels zijn een echt statement met een bovenblad van echt Carrara marmer, strak wit met een aanwezige grijze ader. Aanrader!

Nog een paar tips

  • Drukke patronen zijn uit den boze. Het doet af een het idee van een rustig en overzichtelijke ruimte.

  • Gebruik zachte kleuren. Natuurtinten en pastelkleuren lenen zich prachtig voor deze inrichting. Een fel oranje muur schreeuwt de zen uit je hoofd, als je daar naar op zoek bent.

  • Hou de vloer leeg. Fifi hoeft geen tien speeltjes te hebben, een vloerkleed hoeft niet per sé en je zal vast wel een schoenenkast hebben waarin je je schoenen op kunt bergen. Rommel is verre van minimalistisch.

  • Trek buiten en binnen samen. Als je mooie grote ramen hebt is het verstandig om je tuin bij de ruimte te betrekken, maar dan moet het er daar uiteraard ook strak gemaaid en opgeruimd uitzien.

Ben jij van modern en minimalistisch? Of meer van de boho stijl?

About Betty

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang