Een minimalistische bruiloft | simpel en alleen voor jullie

Ga je dit jaar trouwen? Vergeet dan die ’my big fat gypsy wedding, een minimalistische bruiloft is helemaal de trend van het moment!

Geen bruiloft maar een klein feestje volgens de laatste insta trend

Dit spreekt ons enorm aan. De grootste reden dat wij dus nog niet getrouwd zijn is de druk van buitenaf. Veel mensen vinden dat wij al lang getrouwd hadden moeten zijn. Want wie wil nou zo lang verloofd zijn. Nou wij dus. Wij genieten enorm van de lange verloving, bovendien kwamen wij er gewoon niet uit wat we nou dus precies wilden. En nog belangrijker, wie wil je er bij hebben?

Stiekem staat onze trouwdatum al een paar maanden vast. Alleen gaat het niemand nog wat aan wanneer. Echt alleen wij viertjes weten het. Het gaat namelijk om ons vieren, en om verder niemand.

Nu zagen wij op Insta dat dit helemaal de trend van nu is. Je verteld het pas nu het huwelijk, geen groot feest of misschien een ander tijdstip een klein feestje. Vaak gevierd tijdens een etentje waar je alleen de incrowd op de hoogte stelt. De jurk is dan ook geen mega prinsessen gebeuren, maar een leuk simpel jurkje, of zelfs je gewoon in je jeans. Dit is zo helemaal ons ding, eindelijk dus gevonden!

Toch iets van een bruiloft?

Een minimalistische bruiloft is eenvoudig, stijlvol, klassiek maar toch ook geheel uniek en persoonlijk.

Kleding: Stijlvol, chique en bescheiden

Een van de meest opvallende aspecten van een minimalistisch huwelijk is de kleding. Zo kijk je bij een trouwjurk niet naar van die grote hoepeljurken en glitters, maar kies je juist voor een simpeler, elegant model.

Wat de bruidegom betreft; het strakke zwarte pak mag weer helemaal! Of wat dacht je van een bruin trouwpak man dat staat zo gaaf, met een gilet en suspenders… Een bruin/crème bruidspaar is dé klassieker voor je minimalistische bruiloft. Oh en de bruidsmeisjes, die gaan voor de verandering ook in het wit. Of natuurlijk helemaal geen bruidsmeisjes meer!

Minimalistische aspecten

Voor een minimalistische bruiloft hoef je geen sprookjesachtig kasteel meer te zoeken en je hoeft ook het strand niet meer af te huren om vervolgens helemaal met bloemen en andere poespas te versieren. Nee, het is nu juist de bedoeling dat je het ‘eenvoudig’ en ‘bescheiden’ houdt. Dit doet trouwens niets af aan de romantiek en elegantie van je bruiloft. Hoe minder ‘afleidende’ aspecten je op je trouwlocatie plaatst, hoe meer het bruidspaar centraal zal staan.

Wat betreft je tafels; wit is het codewoord. Vierkante borden zijn inmiddels uit, we gaan nu voor rust voor het oog, met witte ronde borden. Behoudt de rust op tafel door voor lichte tinten zoals beige en crème te kiezen. Zo houd je de focus weer precies op hetgeen wat echt belangrijk is, namelijk de bruiloft zelf. Denk hierbij ook aan niet al te afleidende tafelkaartjes, een eenvoudig nummertje voor op de tafel past veel beter bij een minimalistisch huwelijk dan uitgebreide naamkaartjes.

Minimalistische bruiloft, grootste herinneringen

Om de bijzondere en gedenkwaardige stijl van je bruiloftsfeest vast te leggen, is het belangrijk dat je de trouwfotograaf informeert naar de minimalistische stijl. Kies voor kalme, natuurlijke en het liefst open locaties om je foto’s te nemen, bijvoorbeeld op een open heide zonder felgekleurde bloemen. Hierdoor zal je met iedere blik op je foto’s weer herinnerd worden aan de mooiste dag van je leven en je gedenkwaardige minimalistische bruiloft.

Wat vind jij van een minimalistisch huwelijk?

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like