Waarom zijn mobiele sport-apps de afgelopen jaren steeds populairder geworden?

In de afgelopen jaren zijn sporters steeds meer gebruik gaan maken van mobiele sport-apps die ondersteuning bieden bij het behalen van bepaalde fitnessdoelen.

Vooral bij mensen die alleen sporten, zoals hardlopers en fietsers zijn dit soort apps erg in trek. Ook andere mobiele apps die betrekking hebben op sport, zoals het volgen van sportnieuws binnen een bepaalde tak, het samenstellen van een eigen fantasie-team en het live volgen van wedstrijden zijn steeds populairder geworden. Waar is deze populariteit aan te danken?

 

Sporten van een ander volgen met mobiele sport-apps

In de eerste plaats is het kijken of volgen van de sport van een ander veel populairder geworden. Sinds bijna iedereen een mobiele telefoon met internet heeft, is het super makkelijk om altijd en overal informatie te krijgen over wat er speelt in de sportwereld. Daardoor is het nu mogelijk om meteen op de hoogte te zijn wanneer je favoriete sporter een record breekt, wisselt van club of geblesseerd raakt.

Ook het wedden op sportwedstrijden, zoals bij voetbal bet777, is populairder geworden. Op internet is namelijk zo veel informatie over sporters, wedstrijden en statistieken te vinden die het veel gemakkelijker maakt om een overwogen keuze te maken. Voordat je je weddenschap plaatst, kan je namelijk precies opzoeken hoe beide teams in de afgelopen weken gepresteerd hebben en hoe fit de spelers zijn. Wanneer vlak voor een belangrijke voetbalwedstrijd de sterspeler opeens geblesseerd raakt, zien gokwebsites dit meteen terug in het aantal weddenschappen dat wordt geplaatst.

Sport apps

Zelf sporten

Ook bij het zelf sporten is het gebruik van mobiele sport-apps steeds populairder geworden. In de eerste plaats kan dat te verklaren zijn omdat veel sporters niet echt een idee hebben waar ze mee bezig zijn. Een hardloper kan bijvoorbeeld als doel hebben om over drie maanden mee te doen aan een loopwedstrijd, maar geen idee hebben hoe hij zijn training daarvoor moet indelen. Apps die zijn ontwikkeld voor hardlopers kunnen op zo’n moment wat houvast bieden en de hardloper het idee geven dat hij goed op weg is.

Een tweede verklaring is het sociale aspect. Vooral als je alleen sport kan het soms moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. Nadat je net een persoonlijk record hebt gefietst heb je geen teamgenoten om dat mee te vieren. Wanneer je in dat geval een foto van je prestatie kan delen op je sociale media, kan dat een goed alternatief zijn. De positieve reacties van de mensen uit je omgeving en andere sportliefhebbers zullen ervoor zorgen dat je de volgende keer nog harder en langer zal fietsen.

De populariteit van mobiele sport-apps is dus op twee manieren te verklaren. Ten eerste is het veel gemakkelijker geworden om sporters en wedstrijden over de hele wereld te volgen. Daarbij maken mobiele sport-apps het sporten voor mensen die alleen sporten veel gemakkelijker en socialer. Een app kan namelijk een trainer en teamgenoten vervangen. Er wordt verwacht dat deze ontwikkeling zich in de komende jaren alleen maar verder zal ontwikkelen. Nieuws over sport zal nog sneller en uitgebreider worden verspreid en zelf trainen met een app zal steeds persoonlijker worden.
Mobiele sport-apps


Lees ook:

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven