De moderne Engelse cottage stijl in het interieur

4 Manieren voor de moderne Engelse cottage stijl in huis

Bij de Engelse cottage stijl in huis denk je al snel aan een Emily Brontë of Jane Austen stijl. Uiteraard is ook die look vernieuwd en die krijg je met deze tips!

De gordijnen in het huis

Dat gordijnen heel veel sfeer kunnen geven aan een huis dat wist je natuurlijk wel. Bij een frisse moderne Engelse cottage stijl ga je niet voor zware gordijnen, of kanten vitrage. De mooie vouwgordijnen zijn hier uitermate geschikt voor. 

Doordat je ze tot halverwege je raam kunt openlaten, krijg je echt dat knusse cottage gevoel. Kies voor wit, beige of bruin. Hou je van meer kleur dan zijn heel licht blauw en heel licht roze ook erg mooi. In de keuken en woonkamer kun je beter voor de lichtdoorlatende vouwgordijnen gaan. Zo houd je meer licht in huis. In de slaapkamers kun je dan misschien beter voor wat meer dekkende vouwgordijnen kiezen. 

Al zou je eigenlijk alleen de gordijnen aanpassen en de kozijnen in een zachte pasteltint verven heb je al meteen een heel andere look in huis. 

De stijl van een Engelse cottage in huis

Denk aan het terras in de tuin/balkon

Als het even kan zorg je voor een mooie glazen deur naar buiten. Wij zelf hebben half glas, half hout. Dit is in een soort van heel licht lila geverfd voor een wat frisser uiterlijk. Het was namelijk knalrood. 

In de tuin kun je een pad aanleggen van kleine steentjes, en verder is (kunst) gras eigenlijk wel het mooist. Zet langs de randen potten in verschillende kleuren en maten neer met mooie bloemen of planten. Let hier wel even op dat ze misschien in de winter ook nog mee kunnen gaan. De winters zijn nu gelukkig niet zo heel koud meer, maar toch zonde. 

Op je balkon kun je denken aan een zacht vloerkleed in de winter. Je kunt een rek neerzetten met verschillende potten en planten. Plaats dan een lekker zachte bank met veel kussens, of eventueel een bank schommel als je een ruime tuin hebt. Een klein vogelhuisje mag zeker weten niet missen in de tuin!

Een Engelse cottage stijl woonkamer

Dit lijkt veel ingewikkelder of duurder dan het is. Helemaal als je al van die leuke vouwgordijnen hebt hangen. Je hoeft dus absoluut niet alles nieuw te kopen. Begin bijvoorbeeld met wat meer vazen met bloemen neer te zetten. En hang ergens een mooie grote spiegel met een flinke omlijsting. 

Op de banken en stoelen kun je een kleed leggen, of je doet er een speciale bank cover overheen. Op Pinterest zie je juist weer dat je met een paar keer stikken een heel mooi sprei (bloemen!) over de bank vast kunt leggen. Dit is uitermate handig met kinderen die nogal eens knoeien. Het scheelt weer een dure bank reinigen. 

Ga voor een romantische slaapkamer

In de slaapkamer kun je met een licht bloemen dekbedovertrek en een fris wit met zacht gekleurde bloemetjes behang een kamer zo een andere look geven. Denk daar van die zachte vouwgordijnen bij, de zon die naar binnen schijnt… 

Mocht je all the way willen gaan dan is een uitgebreide kaptafel met grote spiegel natuurlijk onmisbaar. 

 

Wat vind jij van de Engelse cottage stijl in huis?

De Engelse cottage stijl

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥