Close

Moederdag, Er Is Geen Ontkomen Aan! (Ook Niet Voor Papa)

Bescheiden mama

Het is weer zover, we moeten er weer aan geloven. Moederdag staat bijna voor de deur. En al zijn we allemaal van mening dat het een door het MKB hooggehouden commerciële aangelegenheid is, we zullen er weer tijd, energie en geld insteken. Want ondanks dat de moeder in kwestie zegt: ‘Voor mij hoef je dat echt niet te doen, hoor!’, moet je het niet wagen daaraan gehoor te geven. Ja, het kind kan hiermee wegkomen. Die moet alles nog leren en mama houdt sowieso van die lieve kleine snoetjes. Maar mocht je als onervaren manmens je hier toch in vergissen dan weet je het snel genoeg, je kop is er zo afgebeten.

Dan ineens is het een persoonlijke aantijging. Per slot van rekening is zij het niet waard dat jij, ondanks haar bescheiden afkeuringen van het fenomeen, zo stom bent geweest om echt niets te doen. Denk maar niet dat je ervan afkomt door te zeggen dat zij niet jouw moeder is. Want ze is toch de moeder van jouw kinderen? Nooit zijn het jouw kinderen, behalve wanneer ze zich misdragen en nu dus. Nu er aandacht moet worden gegeven.

Misschien is er een uitweg

Maar dit is juist ook het punt waar wij mannen heel makkelijk onder de dreiging van decapitatie uit kunnen komen. Want meestal hoef je de moeder van jouw kinderen niet te overladen met prijzige cadeautjes. Eentje is al genoeg! Want het betekent dat je, terwijl zij er niet bij was, hebt nagedacht over wat zij leuk zou vinden. En dit ene detail is belangrijk, dat je hebt nagedacht over wat zij leuk zou vinden zonder op dat moment de dreigende blik van je partner te moeten doorstaan.

Kortom, je komt ermee weg wanneer je tijdens het voorbereidende werk aandacht had voor haar behoeften en wanneer je bij de uitvoering aandacht aan haar besteedt. Dat zijn twee dingen die dus helemaal niet kosten. Woehoe! Feest! Wie zei er dat vrouwen alleen maar op geld, juwelen en andere waardevolle attributen uit zijn?

Niet iedereen komt er makkelijk van af

Het aloude ontbijt op bed werkt in de meeste gevallen nog steeds, tenzij je partner Turks is (aangezien die geloven dat broodkruimels in bed een open invitatie voor Beëlzebub is). Maar ook bij vrouwen van andere nationaliteiten is het verstandig om tevens aan te bieden om het bed, kort na het ontbijt, te voorzien van nieuw linnen. Dit aanbod houdt namelijk weer rekening met beide punten. Je hebt nagedacht over haar behoeften en legt haar lekker in de watten door dit uit haar handen te nemen.

Uiteraard bestaat er ook nog zoiets als de geëmancipeerde vrouw. Daarmee getrouwd zijn hoeft niet per definitie te betekenen dat de beproefde methode afvalt. Wanneer jullie beiden de huishoudelijke taken evenredig verdelen, kun je gewoon doorgaan met plan A. Helaas zijn er ook mannen die een carrièreswitch hebben gemaakt en inmiddels als huisman door het leven gaan. Deze zijn het haasje! Ja, je kunt je partner niet belonen met wat jij sowieso hoort te doen. Dat wordt de portemonnee trekken en naar de juwelier!

 

Uw Moederdagadviseur,

De Laatbloeier Gastblogger @ PinkPress [Signature Logo]-01

 

Mocht je meer willen lezen van De Laatbloeier, ga dan naar:

Dennis 2 Society – De Misère Van Een Laatbloeier Verteld Met Een Lach.

 

About Linda

3 thoughts on “Moederdag, Er Is Geen Ontkomen Aan! (Ook Niet Voor Papa)

  1. Mijn moederdag was maandag. Toen de kinderen spontaan gingen opruimen terwijl ik genoot van een koppie thee….top dag. Voor De rest. .commerciële shit idd

  2. Dat begrijp ik! Het is altijd fijn als er moeite voor je wordt gedaan 😉 Om dezelfde reden vind ik Vaderdag ook leuk 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang