Close
de perfecte moeder

Als andere moeders het altijd beter doen

Dacht je dat het vroeger op school erg was, waar iedereen beter, mooier, slimmer of een duurder shirt dan jij hebt? Wacht maar tot je moeder bent..

Beter, sneller, mooier, dunner, dommer…Er is altijd een moeder die je wilt overtreffen.

Het begint al in de zwangerschap: Ben jij misselijk? Er is altijd een moeder die in het ziekenhuis heeft gelegen met veel ergere klachten. Heb jij s’nachts zitten huilen omdat je een bak slagroom ijs wilde? Dan is er altijd een moeder die vind dat jij je aanstelt, want zij aten gewoon lekker gezond en nergens last van. Dan de buik, oh jee, die is standaard te dik, te klein, te rond. En zij zijn altijd dikker, kleiner of ronder.

Het leukste zijn de ongevraagde bevallingsverhalen. Ze vragen naar jouw bevalling. Niet altijd uit interesse hoor, maar om hun details van “oh ik liet mijn ontlasting gewoon gaan hoor, en ja joh ik trok de baby er zelf uit, en stond meteen op om te gaan snowboarden in mijn maat 34 die ik nog voor de bevalling al terug had” met jou te delen. Of ze hadden een horror bevalling die wel 6 weken duurde zonder te slapen, ja die adrenaline hé!

Ben je blij dat het jou 6 maanden is gelukt om borstvoeding te geven, dan geven zij 12 jaar later nog borstvoeding aan hun kindje. Nooit ziek!

Loopt je kindje met 14 maanden, dan liep die van de buurvrouw al zo de baarmoeder uit, pratend, want ook daar is dat kind beter en sneller in.

Als jouw kindje best aardig kan dansen dan is het andere kindje gescout voor de Dance Academy in Amerika.

Wil je wat minderen met suiker dan ben je helemaal dubbel het zakje. Want moeder A maakt haar eigen suiker getrokken uit zwarte handdoeken die 4 uur in een pepermunt bad hebben gelegen. En moeder B vind jou een slechte moeder, want zo een kind moet wel genieten. Ook bij de tandarts want Japie is niet bang hoor, die is al zo vaak geboord! Krijgt hij daarna een lolly. Want hij moet toch genieten hé.

De leukste moeders zijn die bij een tantrum of een grote mond van jouw kind roepen dat een weekje bij hun daar wel korte metten mee maakt.

Als alle andere moeders het beter doen

In your face slechte moeder die je bent!

Doe je een beetje aan dieet of sport, dan is er op zeker een moeder die jou weet te vertellen hoe veel gezonder zij is. Heb je 2 kilometer hijgend voltrokken zonder aan de zuurstof te moeten, loopt zij er rustig 50 om 4 uur in de ochtend, waarna ze een lekkere smoothie maakt voor haar gezin, die dat ook allemaal lekker vinden, en doet daarna op hoge hakken en perfecte make up het huishouden.

Of het tegenovergestelde : geef je een keer pizza, dan doen zij dat 3x in de week. Je gebruikt de tv wel eens als oppas om even een wasje te doen, of een mailtje te checken, of even uit je neus te eten. Zij doen dat anders. Het kind mag de hele dag voor de tv met een zak wortels terwijl zij op bed lekker gaan Netflixen met een flinke doos chocola en een XL fles wijn.

Als moeder wordt je van al die vergelijking best onzeker, want wat is nou goed? We houden allemaal evenveel van onze kinderen en van onszelf, dus ik denk dat het een state of mind is. Twijfel je bij iets, vraag om advies, en verder is gewoon moeder zijn ook goed denk je niet?in your face slechte moeder die je bent!

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

4 thoughts on “Als andere moeders het altijd beter doen

  1. Het klopt gewoon helemaal . Altijd iemand die het erger, beter, slechter etc doet/heeft. Ach ik trek me er al heel lang niets meer van aan en leef lekker ons eigen leven :).

  2. Gelukkig heb ik het nooit zo meegemaakt. Als ik dat wel meemaak, vermijd ik die moeders direct 😉

  3. Nee, maar ik heb ook eigenlijk niet zo het gevoel dat moeders elkaar zo proberen te overtreffen. Ik heb het idee dat het juist een trend is om te koketteren met uitgelijders. Zoals het fenomeen loedermoeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang