Ga naar de inhoud

Pubers

Je weet dat je pubers hebt als… Handige puber feitjes, examens en let’s share the drama!

10 handige schoonmaaktips

10 handige schoonmaaktips voor als het kind uit huis gaat!

Nou daar gaat je kind dan! Ze gaan op zichzelf wonen. Een lijstje met verschillende handige schoonmaaktips is dan zeker iets wat niet mag missen in het uitzet pakket. Je weet maar nooit hoe goed ze hebben opgelet tijdens het uitleggen. En om te voorkomen dat je elke dag gebeld wordt met “Mahaaaam…” kun je dit lijstje met handige schoonmaaktips vast uitprinten.Lees verder »10 handige schoonmaaktips voor als het kind uit huis gaat!

de puber voorbereiden op het eindexamen

5 tips om jouw puber voor te bereiden op het eindexamen

Ieder jaar in mei is het weer zover: het centraal eindexamen. Wanneer moet ik beginnen met leren? Wat moet ik eigenlijk leren? Hoe leer je überhaupt voor de eindexamens?

Deze vragen spoken op dit moment waarschijnlijk ook door het hoofd van jouw puber (en misschien zelfs wel door die van jou!). Leren voor het eindexamen is veel stof leren in weinig tijd. Een chaotische uitdaging! Hoe bewaar je het overzicht in die chaos? Geen zorgen! In dit blog hebben wij de 5 beste tips om jouw puber voor te bereiden op het eindexamen voor je op een rijtje gezet. 

Lees verder »5 tips om jouw puber voor te bereiden op het eindexamen
Na de middelbare school beginnen op MBO of HBO

Beginnen op MBO of HBO: een nieuwe start

De puber zit in het eindexamenjaar en het is bijna tijd voor de volgende stap uit hun leven: studeren! Komend schooljaar gaan ze beginnen op MBO of HBO en dit werkt toch wat anders dan de middelbare school. Zo zijn ze bijvoorbeeld ineens niet meer de oudste, maar beginnen weer opnieuw als de jongste. In deze blog lees je de grootste verschillen tussen de middelbare school en het MBO of HBO.

Lees verder »Beginnen op MBO of HBO: een nieuwe start