Mommy wars Tag (Hinda)

Je hebt de mommy wars tag vast eerder voorbij zien komen, ook Judith heeft de mommy wars tag ingevuld. Daar was ik in getagged, dus bij deze!

De mommy wars tag!

 

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Ik heb mijn zoontje maar 3 maanden de borst kunnen geven. Borstvoeding lukte gewoon niet helaas, hij weigerde elke keer de borst. Ik heb toen een tijdje gekolfd.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Hij slaapt regelmatig bij mij in bed. S’nachts hoor ik zijn voetjes al richting mijn slaapkamer en dan komt hij bij mij verder slapen. Ik heb hier totaal geen problemen mee. En discussies wel of niet bij je in bed laten slapen. Ik vind dat iedereen dat voor zichzelf moet bepalen. Wij zijn hier in het westen dit zo gewend. Maar in onze cultuur is het erg normaal dat kinderen bij hun ouders in bed slapen. Ik zeg ook altijd: “een aap legt haar baby ook niet op een andere boom”. Dit om duidelijk te maken dat natuur zo is gemaakt dat kinderen bij hun ouders horen. Maar nogmaals dit is ieder voor zich, en niets is goed of slecht.

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik heb altijd kant en klare luiers gebruikt voor mijn zoontje.

Uitsluitend houten speelgoed of V-tech?

Hij heeft wel wat speelgoed van V-tech gehad maar zijn houten blokken en lego waren/zijn echt zijn favoriet.

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Ik heb mijn zoontje nooit potjes gegeven. Ik kookte op zondagavond altijd vers, en dan vroor ik het in bakjes voor de hele week. Zoete aardappel met pompoen vond mijn zoontje altijd heerlijk!. De potjes in de winkel vind ik eerlijk gezegd er zo niet smakelijk uitzien en daarnaast alles wat te lang houdbaar kan zijn geef ik niet aan mijn kind.

Dragen of wagen?

Ik heb voornamelijk een wagen gebruikt, ik had net een auto ongeluk gehad toen mijn zoontje 6 maanden oud was. En ik was flink aan het herstellen, dragen was toen helaas geen optie.

Ga je al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z’n vierde nog rond in de luiers?

Ik ben in de zomer begonnen toen mijn zoontje nog 2 moest worden. De hele zomer heb ik hem zonder luier laten rondlopen, en ik moet zeggen hij was echt snel zindelijk. Het feit dat hij zo “vrij” kon rondlopen heeft hem erg gestimuleerd denk ik.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Nee, Primark vind ik persoonlijk niets.  Ik struin veel vintage winkels af, en een goede vriendin werkt bij een bekend merk dus ik kan daar kleding erg goedkoop inkopen. Maar nee niet alles is een eerlijke merk wat ik aanschaf
Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drillsergeant?

Ik ga nooit en te nimmer in een discussie met een kind. Mijn zoontje kent de regels in huis, hij weet precies waar hij aan toe is. Tot nu toe mag ik mijn handjes dichtknijpen en gaat het erg goed.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je ‘m al bij de eerste snik?

Het ligt eraan. Als hij erg hard is gevallen, wat erg vaak voorkomt. Het is een jongen dus dat houd je niet tegen. Ik zie gauw of hij echt pijn heeft of zich loopt aan te stellen. Maar troosten zeker als het nodig is.Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like