krullend haar - 7 Tips van de expert naar mooi gezond en sterk krullend haar.
Beauty,  My Simple Life

7 Tips van de expert naar mooi gezond en sterk krullend haar.

Dit jaar wil ik mooier, sterker gezond haar! Vaak beginnen we het jaar met nieuwjaarsresoluties om af te vallen, stoppen met roken, fitter te worden of onze dromen na te jagen… Dit jaar komt er een stukje beauty bij. Als je haar maar goed zit toch?Met krullen is dat vaak al wat lastiger..

Met een paar simpele stappen zorg je ervoor dat jij weer mooi, sterk en gezond krullend haar krijgt!!

De basisstappen voor een goede verzorging bestaan uit:

 • Het reinigen van het haar met een shampoo of co-wash (wassen met een reinigende conditioner i.p.v. een shampoo, voorkomt droog en pluis haar).
 • Het ontwarren en verzachten van het haar met een conditioner.
 • Het stylen met een serum, mousse, gel of cream.

Voor mooi krullend haar komt hier nog bij:

 • Een leave-in conditioner om te hydrateren en als extra verzorging voor het stylen.
 • Een olie/boter, voor of na het stylen (afhankelijk van wat jouw haar het lekkerst vindt).

Deze stappen vul je aan met extra’s verzorgingstips om mooi glanzend, gezond en sterk haar te creëren!

 1. Schoonheid komt van binnen uit, en dat geldt zeker voor je haar. De kwaliteit van je haar is een direct resultaat van hetgeen je consumeert. Dus let op een gevarieerde voedingspatroon, drink genoeg, vermijd stress en probeer te ontladen door middel van sporten/mediteren/yoga.
 2. Jezelf af en toe extra verwennen d.m.v. een pre-poo treatment (een oliebehandeling voor het reinigen van het haar). Je kunt dit doen met “gewone” olijfolie voor de verzorging en glans, kokosolie om het haar aan te sterken of andere oliën en boters ( dit hoeft dus niet veel te kosten, huis en tuin middelen).
 3. Een masker na het reinigen van het haar. Let goed op wat jij specifiek nodig hebt. Een masker is vooral in de koude wintermaanden een goede aanvulling op die extra verzorging. Je kunt ook zelf maskers maken met avocado, banaan, honing. Echt een super boost is dat!gezondhaar2 - 7 Tips van de expert naar mooi gezond en sterk krullend haar.
 4. Leave-in conditioners are a Curly Girls best friend! 2 of 3 leave-in conditioners ter variatie of in combinatie zijn zeker geen luxe. Daarmee tekkel je ook direct meerdere haar issues!
 5. Vermijd te zware oliën en boters, deze zorgen ervoor dat je haar niet toegankelijk is voor vocht uit de lucht. En dat heb je nu juist zo nodig om de vochtbalans op peil te houden.
 6. Ga regelmatig naar de kapper, minstens minimaal 3 keer per jaar. Het zorgt er niet voor dat het sneller gaat groeien, maar het zorgt er wel voor dat de versleten punten doortrekken naar boven en het gezonde haar aantasten, waardoor uiteindelijk het minder snel breekt en het daardoor lijkt of het sneller groeit. Ook zit je haar hierdoor voller en leeft het weer op. ( een goede tip bij veel ROC scholen kan je voor weinig naar de kapper en goed ook)
 7. GOLDEN TIP: Slaap op een satijnen kussensloop. Deze onttrekt minder vocht uit het haar, maar ook uit de huid.

De volgende keer zal ik dieper ingaan op handige budget verzorging tips. Hoe verzorg jij jouw haar?

Deze blog is geschreven door Dominique Capadose van Branded by beauty. Zij is haarexpert, en zal af en toe haar ervaringen met ons delen.

 

tips van de expert voor gezonde en sterke krullen - 7 Tips van de expert naar mooi gezond en sterk krullend haar.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Gastblogger @ Pink Press

Geef een reactie