Close
Mooie herinneringen aan Sicilië 

Mooie herinneringen aan Sicilië 

De eerste keer dat ik op Sicilië was was ik meteen verliefd! De mooie mensen, de koffie, de waanzinnige pasta en de prachtige stranden.

Sicilië

Mijn eerste stop? De prachtige stranden die Sicilië zo beroemd maken. Ik dook vrijwel meteen het water in bij bij Spiaggia dei Conigli, waar het zand zo zacht was als fluweel en de zee zo helder als kristal. Ik ben zo gek op zwemmen en dat heb ik dus de hele dag gedaan.

Sicilië staat ook bekend om zijn heerlijke koffie, zo lekker heb je het echt nog nooit gedronken. De koffiecultuur is diepgeworteld in de Siciliaanse samenleving, en je zult talloze gezellige cafés vinden waar je kunt genieten van een perfect kopje koffie. Probeer zeker ook eens een traditionele Siciliaanse granita, een heerlijk ijsdrankje op basis van espresso.

Maar het eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen stranden en koffie. Taormina, vol oude charme, met zijn kronkelende steegjes en spectaculaire uitzichten op de berg Etna. Bezoek vooral het Grieks-Romeinse theater voor een stukje geschiedenis.

In het bruisende Catania zag ik kleurrijke markten en barokke paleizen. De geur van gebakken vis en kruiden rook je overal. Hier vond ik een baantje achter de bar en bleef een paar maanden hangen. 

Een bezoek aan Sicilië is niet compleet zonder een tochtje naar de machtige Etna, de beroemde actieve vulkaan van het eiland. Een wandeling of een jeepsafari naar de top van de Etna is een onvergetelijke ervaring die je niet snel zal vergeten. 

En dan was er het eten. O, het heerlijke eten van Sicilië! Van de knapperige arancini gevuld met smeuïge kaas tot de geurige pasta alla Norma waar ik 18 jaar later nog van droom. . Elk gerecht was een ode aan de rijke culinaire tradities van Italië, vol met liefde en passie voor goed eten.

Het is ook belangrijk om te weten dat Sicilianen vrij religieus zijn. Het eiland is bezaaid met prachtige kerken en kathedralen, en religieuze festivals spelen een belangrijke rol in het leven van de Italianen. Respect voor de tradities en geloof van de Sicilianen is dan ook vanzelfsprekend tijdens je verblijf op het eiland.

Terug naar Sicilië

Deze zomer is het eindelijk zover. Dit keer ga ik met mijn gezin naar Sicilië. Ik wil ze graag het eiland laten zien waar ik ooit zo verliefd op was geworden. Ik zou het graag terug zien. 

Ik wil lekker zwemmen met mijn kleine liefste Miya. We zijn allebei zo dol op zwemmen en voor de zee heb ik voor mij bij Protest een dames badpak besteld en voor haar een meisjes badpak.  Het is belangrijk dat het van goede kwaliteit is en we zonder gedoe lekker uren in het water kunnen blijven. 

protest meisjes badpak

Dit schattige badpak meisje heb ik voor Miya besteld!

protest badpak voor vrouwen

Dit geweldige badpak dames heb ik voor mijzelf besteld, is het niet beeldig? En dus functioneel.

protest broekpak
Dit broekpak van Protest moet ik je ook even laten zien. Die heb ik dus ook besteld voor de zomer, en het is ideaal voor een reis naar Sicilië. Netjes, maar toch comfortabel, en je kunt het overal aan.

Daarnaast wil ik met mijn mooie grote dochter cocktails drinken op het strand en haar vertellen over Italië. Dit is toch een deel van haar geschiedenis aangezien haar opa Italiaans is. Met mijn man kan ik niet wachten om samen de voortreffelijke pasta te eten, ik proef het nu al! Afsluiten met een Tiramisu en de beste espresso die je ooit hebt gedronken in je leven. 

Ik heb er zin in!

Lees ook: 5x Waarom Sardinië niet mag missen op de bucketlist!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang