muren 7 Tips voor mooie muren in huis

Bijna iedereen verft tegenwoordig, maar behang kan zo ontzettend mooi zijn. En als je er een beetje goed in bent, ook erg snel. Met deze 7 tips heb je weer hele mooie muren in huis.

Behang

Ik was ook nooit zo een fan van behang, tot dat ik poster behang kreeg. Opeens leek mijn donkere woonkamer een stuk lichter. Als je dan de rest van de muren ook licht houd, kun je echt een donkere woonkamer transformeren. Ook als je kind bijvoorbeeld erg fan van is, dan is dat en leuke manier om ze bijvoorbeeld op de maan te laten slapen. Zo kun je echt een thema kamer maken.

Zoek een thema

Om een kamer eruit te laten zien als in de bladen, moet je echt een thema in je hoofd hebben. Bedenken wat je van vloer tot plafond wilt hebben. Hiermee voorkom je dat het allemaal eigenlijk niet zo past.

Een wit plafond is zo 2017

Wil je eigenlijk gewoon witte muren, of maar 1 muur een heel andere kleur, dan is het plafond de geschikte plek. En geen wolkjes als in de babykamer, maar een diepblauw of juist helder geel staat prachtig. Je kunt ook 1 muur gelijk kleuren met het plafond, dit geeft zo een ontzettend gaaf effect. Maakt de kamer ook optisch groter. Of je maakt er wolken op, dan is het net of je in een hotel in Vegas bent.

De kozijnen en plinten

Over het algemeen worden die in een heel neutrale kleur gehouden. Maar juist die kun je als je de rest heel wit hebt, in een mooie zachte kleur verven voor een wat speelser effect.

Gebruik de 50%/150% regel

Voor de perfecte kleuren combinatie maak je een batch 50% lichter dan de basis, en nog een batch 150% donkerder dan de basis. Dit geeft een heel mooi kleuren schema, waar je mee kunt spelen op de muren.

Gladschuren voor perfecte muren hoeft niet meer

Helemaal glad en perfecte muren zijn natuurlijk mooi, maar als je daar geen zin in hebt, juist de wat ruwere muren geven een beetje een geleefd effect aan de kamer. Het staat vaak alsof je iemand hebt ingehuurd voor special effects op de muren. Heel handig dus als je al weinig tijd hebt.

Een goede ladder

Helemaal bij behangen is een goede ladder een must. Het is zo frustrerend om net niet bij het plafond te kunnen. Of gevaarlijk om op een wiebelende trap te staan. Bij steigervoorweinig.nl heb je prima keuzes.

Denk verder ook aan een

 • plamuurmes en plamuur
 • schuurpapier
 • roerstokjes
 • rollers
 • kwasten
 • emmer
 • mengbakje
 • afplaktape
 • behanglijm als je gaat behangen
 • een tafel om de behangrollen op in te smeren
 • folie voor op de grond
 • oude kleding

 

 


ageology banner 7 Tips voor mooie muren in huis

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo