Een mooie tuin in de winter

Ik had al eens eerder geschreven over de tuin in de winter. Maar ik kreeg een mail of ik wat dieper in wilde gaan op kunstgras in de winter. Kan dat wel?

Dat kan! Fijn om te weten toch?

Kunstgras

Nou is het wel een gevalletje kwaliteit over kwantiteit. Je kunt niet zomaar elk kunstgras in de winter laten leggen, en ook zijn ze niet allemaal even mooi en gaan ze al helemaal niet even lang mee.
Ik las zelf ook heel veel nieuws over dat het milieu onvriendelijk was, schadelijk voor dier en kind, en er zouden zelfs kankerverwekkende stoffen in zitten! Daar zit ik zeker niet op te wachten, en jij ook niet waarschijnlijk. Ik ging dus op zoek naar duurzaam kunstgras, dat ook veilig is. Zo kwam ik bij Tuin en Kunstgras in Oss. Dit zijn echte kunstgras experts en konden mij hier alles over vertellen.

Belangrijke punten:

  • milieu vriendelijk
  • duurzaam
  • niet schadelijk voor kind en dier
  • dit gras is dempend, waardoor een kind fijn op het gras kan spelen, en niet zo hard kan vallen.
  • ze gebruiken kwartszand en geen rubber
  •  je kunt gewoon over het gras lopen als het heeft gesneeuwd
  • kan tegen extreme warmte en extreme kou. Zout strooien word afgeraden.
  • weinig onderhoud

kunstgras winterWintertuin

Het gras kan eventueel in de winter gelegd worden als het niet te veel heeft gevroren. Zover zijn we gelukkig nog niet, dus nu is een mooie periode daarvoor. Zo ziet je tuin er in de winter niet verdort uit, maar gewoon nog mooi groen. Geeft toch weer een beetje dat zomerse en luxe gevoel. Ik vind een mooie tuin toch een beetje een visitekaartje naar buiten ook.

Als je nou ook nog wat vetbollen in de tuin hangt, krijg je ook vogels in je tuin. Ideaal voor een perfect plaatje. En als je zoals ik de tuin nog al eens gebruikt als setting voor een foto shoot, dan is dat natuurlijk extra leuk.

vetbollen maken
Vetbollen

Vetbollen maken

Misschien handig om er meteen bij te zetten, zodat je niet verder hoeft te zoeken.. Je koopt een pak frituurvet. Die laat je langzaam smelten. Als die gesmolten is voeg je daar zaadjes en zoutloze pinda’s aan toe. Liever geen pindakaas, want van het zout kunnen ze ziek worden.

Het gesmolten vet met de zaadjes en pinda’s, doe je in cupcake vormpjes, met een touwtje of stokje erin, en laat je stollen. Je kunt ze nu in de tuin of op balkon hangen. Let op dat je ze wel weggooit als het heeft geregend, dan gaan ze nl schimmelen.

Fijne winter!

kunstgras voor een mooie tuin in de winter

De winter foto’s zijn van Shutterstock

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

One thought on “Een mooie tuin in de winter

Comments are closed.