Close
make over van de muur doe je met behang

Behang 2020: dit komt er op je muur!

Een lekker opvallende muur in huis maakt echt een statement. Het geeft het hele huis meteen een heel andere look! Ik heb wat thema’s voor je bij elkaar bedacht om je wat creatieve inspiratie mee te geven.

Welke muur gaat het worden?

Belangrijk is natuurlijk, welke muur kies je voor een dramatische make over? Hier in huis bijvoorbeeld zijn alle muren wit. Dit omdat ons vorige huis het meest vreselijke bloemetjes behang had door het hele huis. Uiteindelijk hebben we toen een paar muren zeegroen geverfd en hadden we een posterwall. Zeegroen ben ik nu wel klaar mee. Alhoewel het nog steeds 1 van mijn favoriete kleuren is. Op het moment vind ik wat warmere kleuren gewoon fijner om naar te kijken.

Wij moesten dus eigenlijk muren verven waar het nodig was. Maar ideaal zou zijn om een muur te pakken die je meteen zien. Een echte eyecatcher. Dus denk bijvoorbeeld aan de muur achter de TV, de muur waar het bed tegen aan staat, of zoals waar ik het in dit huis wil, de muur die je ziet als je de trap op loopt.

Als het kan ga dan voor een muur waar eigenlijk niets gebeurt. Dus zonder deur of raam. Dit geeft het mooiste effect. Om snel een muur te veranderen kun je natuurlijk verven, maar behang is echt nog steeds mijn eerste keuze. Design behang geeft al snel een wat luxere uitstraling. Je hebt al snel een mooie textuur of print. Behang 2020 is opvallend!design op de muur

Solid Colour

Simple en straight forward: een blok kleur is vaak wel het meest voorkomend. Het geeft een mooi contrast, vooral als de rest van de muren wit zijn of een andere contrasterende kleur. Wit en een andere kleur houd het wel gewoon een beetje rustig. Moooi behang heeft blok tinten, met een gaaf motiefje in dezelfde kleur. Het geeft een perfecte achtergrond voor een oversized klok, een mooie spiegel of zelfs die nieuwe grote TV.

behang 2020Wat dacht je van een dierenprint?

Voor de echte durfals ga je voor een Dieren behang. Je kunt denken aan echte mooie dieren op de print, of bijvoorbeeld een wat wat meer kunstzinnige kijk erop zoals veel bloemen met dieren door elkaar, of alles zo dicht op elkaar dat het meer een patroon lijkt. Als je de muren erom heen dan wat rustiger houd geeft het heel veel sfeer.

Go gold

Zelf vind ik deze stijl wat mooier in de slaapkamer, maar oh wat is het gaaf! Met Goud behang heb je echt meteen de uitstraling van een luxe hotel. Ga voor een print, of neem egale banen en wissel ze af met een andere kleur blok behang dan heb je van die banen en kan echt heel chique zijn als je gaat voor een mix met donkerblauw, of roze bijvoorbeeld.

Wat vind jij van behang voor een statement wall?

make over van de muur doe je met behang

Lees ook:

Interieur inspiratie voor een kantoor aan huis

5x De iconische lampen van Verpan

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang