Close
de voordelen van msm poeder

MSM supplementen: wondermiddel voor vrouwen?

Heb je wel eens gehoord van MSM poeder? Dit supplement wordt steeds populairder en wordt vaak aangeprezen voor verschillende gezondheidsproblemen. Maar wat is het precies en is het echt zo effectief als wordt beweerd?

Wat is MSM?

Het staat voor methylsulfonylmethaan, een organische zwavelverbinding die van nature voorkomt in sommige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en zuivelproducten. Het wordt ook geproduceerd in supplementsvorm en wordt vaak verkocht als MSM poeder.

Maar waarom zouden vrouwen MSM overwegen?

Kijk, ik ben op een leeftijd waar ik van alles wel wil proberen om mijn huid en lichaam in een goede conditie te houden. Sporten, gezond eten, wat meer slapen en een beetje self care zijn allemaal reuze belangrijk om in shape te blijven. Want hoe leuk ouder worden ook mag zijn, het komt toch met wat gebreken. Om jezelf een beetje te helpen kun je dus ook supplementen gebruiken. Waaronder dus MSM-poeder.

msm poeder wondermiddelHier zijn enkele mogelijke voordelen van MSM:

1. Vermindering van ontstekingen: 

De poeder heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan vooral gunstig zijn voor vrouwen met aandoeningen zoals artritis en fibromyalgie. Bij fibromyalgie krijg je regelmatig te horen dat ze verder niets voor je kunnen doen, dus dan zijn natuurlijke middelen altijd het proberen waard.

2. Pijnbestrijding: 

Het kan ook helpen bij het verminderen van pijn, vooral in de gewrichten. Vrouwen die lijden aan gewrichtspijn als gevolg van artritis of andere aandoeningen kunnen baat hebben bij het nemen van de supplementen.

3. Verbetering van de huid: 

De supplementen helpen bij het verbeteren van de gezondheid van de huid door de productie van collageen te stimuleren.

Wist je dat collageen essentieel is voor gezonde botten, huid en gewrichten? 

Collageen is een belangrijke bouwstof van ons lichaam en zorgt voor sterke, elastische en gezonde bindweefsels.  Op die manier kan je jouw lichaam ondersteunen en de natuurlijke groei en reparatie van weefsels bevorderen.

Dit kan helpen bij het verminderen van rimpels en fijne lijntjes, en kan ook bijdragen aan een gezonde, stralende huid. Doe dat in samenwerking met een goede anti-aging crème en je hebt een super combinatie te pakken.

msm poeder voor een mooie huid en een gezond lijf

4. Versterking van het immuunsysteem: 

De supplementen kunnen het immuunsysteem versterken door bij te dragen aan de productie van glutathion, een belangrijke antioxidant die het lichaam beschermt tegen schade door vrije radicalen. Dit kan vooral gunstig zijn voor vrouwen die hun immuunsysteem willen versterken om zich te beschermen tegen ziekten en infecties.

5. Verbetering van de spijsvertering: 

Het kan ook de spijsvertering verbeteren door de productie van maagzuur te stimuleren en de doorstroming van voedingsstoffen door de darmen te verbeteren. Dit kan vooral gunstig zijn voor vrouwen die last hebben van spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel en constipatie. Vooral vlak voor de menstruatie of tijdens de overgang kan de buik nogal eens flink opblazen.

Wist je dat OptiMSM® de meest zuivere vorm is? 

Bergstrom Nutrition, de expert op het gebied van MSM producten, heeft OptiMSM ontwikkeld en onderscheidt zich door het viervoudige destillatieproces. Door dit proces verdwijnen alle verontreinigingen en blijft er pure MSM over. Het resultaat? Een 100% zuivere poeder zonder toevoegingen. 

Belangrijke overwegingen bij het gebruik van MSM-poeder

Het is belangrijk op te merken dat MSM over het algemeen als veilig wordt beschouwd en weinig bijwerkingen heeft. Hoewel sommige mensen mogelijk allergische reacties of gastro-intestinale bijwerkingen kunnen ervaren bij het nemen van de supplementen, zijn deze bijwerkingen over het algemeen heel mild. 

Het is ook belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en te overleggen met een arts voordat je MSM-supplementen inneemt, vooral als je medicijnen gebruikt of gezondheidsproblemen hebt. MSM poeder moet niet worden beschouwd als een vervanging voor reguliere medische behandelingen.

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang