Close
zo begin je met mountainbiken voor vrouwen

MTB voor beginners – Oma gaat fietsen

MTB voor beginners wordt een nieuwe serie hier op pinkpress.nl. Gewoon omdat ik hier echt veel beter in wil worden! Wie weet krijg ik jou ook nog in beweging en kunnen we naar elkaar zwaaien op een MTB route en tips uitwisselen.

Het is denk ik zo een 25 jaar geleden dat ik fanatiek was op de mountainbike. Sinds een paar weken heb ik het weer opgepikt en gisteren reed ik dan mijn eerste echte MTB route in Ede en een stukje over de Veluwe. Ik ben geen held dus verwacht wat vreselijke gilletjes, een paar valpartijen en vooral de mooie Hollandse bossen. De MTB kinderroute begint bij Restaurant Stam in Ede, en ik zag best veel kinderen met hun ouders voorbij komen.

Deze route is dus ook prima geschikt voor beginners. Let op: kinderen gaan altijd voor! Mijn fiets is een beginners fiets: de Rockrider ST 100 van de Decathlon! Ik vond het in ieder geval weer heerlijk om te doen, dus er zullen snel meer filmpjes volgen, van hopelijk ook wat betere kwaliteit!

MTB voor beginners

Nou is het wel een goed begin als je fietsen al leuk vind. Ik ken veel vrouwen die dol zijn op spinning, maar voor geen goud op een mountainbike zouden stappen. Het is natuurlijk wel een heel andere beweging.

Fietsen is super goed voor je lichaam. Je gebruikt werkelijk alle spieren in je lichaam. Het fijne is dat het minder blessure gevoelig is dan bijvoorbeeld hardlopen. Je zet namelijk minder druk op je botten. Handig dus ook als je wat ouder bent. Ik zou niet meteen spannende routes uitkiezen, maar eerst eens lekker comfortabel worden op de fiets.

Je conditie wordt echt een stuk beter, en je hoofd een stuk rustiger. Vooral met van die hotflashes is het windje ook erg lekker. De hormonen gaan ook goed op extra beweging.MTB voor beginners

Wat heb je nodig als een MTB beginner

Om te beginnen heb je eigenlijk niet zo heel veel nodig. Natuurlijk kun je altijd nog uitbreiden.

  1. De mountainbike. In allerlei groepjes werd mij een hele dure fiets aangeraden. Natuurlijk zijn deze waarschijnlijk beter, maar als je niet flink gaat springen met je fiets dan kun je echt wel op een wat goedkopere fiets terecht. Ik kocht de Rockrider ST 100 van de Decathlon. Deze fiets is €220 en is in verschillende kleuren te krijgen.
  2. Een flesje voor op de fiets. Want geloof mij dorst ga je zeker krijgen!
  3. De helm is in dit geval wel aan te raden. Helemaal als je door de bossen gaat rijden. Als je mijn video ziet dan zie je dat vallen echt heel snel gaat!
  4. Goed zittende kleding. Ik heb zelf een wielren broekje met zo een kussentje erin. Het ziet er niet uit maar je billen zijn je mega dankbaar. Desnoods doe je er een wat langer shirt overheen. Ik denk dat je nu nog niet om snelheid gaat en dan is een speciaal shirtje nog niet heel erg nodig. Ze zitten overigens wel lekker!
  5. Zorg dat je goede gympen aan hebt. Je hebt ook speciale sneakers die je aan je pedalen kunt klikken, maar dat bleek een gevaarlijke stunt bij mij omdat ik met op en afstappen dan net bleef hangen zeg maar. Mijn man is er bijvoorbeeld wel heel enthousiast over.
  6. Handschoentjes zijn ook echt fijn.
  7. Zoek een makkelijke route om te beginnen. Of fiets gewoon een stuk die je kent. Het is echt belangrijk eerst goed aan de fiets te wennen.

Om te beginnen is dit wel genoeg. Wat ik zei, je kunt altijd uitbreiden, duurder en beter gaan.

Pas op, het is echt verslavend!

handige tips voor vrouwen om te beginnen met mountainbiken

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Comments are closed.

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang