Muggen en ander ongedierte | Dit kun je er tegen doen!

dit kun je doen tegen muggen

Aaaaah!! Sorry, ik HAAAT muggen en ander ongedierte. Ik heb ook het nut van ze nog niet ingezien behalve dat ze dienen als voer voor spinnen. Muizen vind ik echt de allerengste beesten op de planeet… Dus hoe kom je er vanaf?

Met dit heerlijke weer zijn de muggen natuurlijk weer terug. Puur om je nachten en BBQ’s te verpesten. Dit is natuurlijk erg irritant en al helemaal wanneer je ook geprikt wordt. Gelukkig zijn er tal van dingen die je kunt doen om een muggenbeet tegen te houden, of om deze dragelijk te maken wanneer je al geprikt bent.

Tegen muggen

Om te voorkomen dat je geprikt wordt kun je jezelf insmeren met Teatree-olie. Teatree-olie wordt gemaakt van bladeren van de Melaleuca Alternifoliaboom uit Australië. Je kunt het bijvoorbeeld druppelen op een doekje en dit naast je bed leggen. Ik gebruik sinds kort de tea tree EHBO zalf van Thursday Plantation. Je kunt ze ook na het prikken gebruiken, maar een beetje op je armen en voeten helpt enorm tegen het prikken!

De nieuwe Thursday Plantation EHBO Zalf en EHBO Crème zijn ideale producten voor in de komende vakantiekoffers. Beide werken vanuit de natuurlijke antibacteriële kracht van 100% pure Australische Tea Tree Olie om de huid te verzorgen en te verzachten. Beide producten beschermen de huid tegen bacteriën en vuil en ondersteunen het natuurlijke huidherstel. De formules bieden verlichting bij ongemakken zoals muggensteken, kwallenbeten, schaafplekjes of zonnebrand. De Thursday Plantation EHBO Zalf is ook ideaal voor de behandeling van een droge huid. Zowel de Zalf als de Crème zijn 100% natuurlijk, vegan, dierproefvrij en bevatten geen chemicaliën of extra toevoegingen.

Uit je huis met die muggen!

Wanneer je lekker buiten zit, wil je natuurlijk niet de hele tijd gestoord worden door die vervelende muggen. Om dit tegen te gaan kun je een citronella kaars branden. Citronella kaarsen verspreiden de geur van citronella olie, welke de muggen op afstand houden. Let op: dit is een overheersende geur. Er zijn citronella kaarsen verkrijgbaar met een frisse citroengeur, kies voor deze wanneer je citronella te overheersend vindt. Citronella werkt goed, maar is helaas wel van korte duur. Let dus op dat je consequent de kaars aansteekt.

Een sinaasappel opengesneden met wat kruidnagel erin staat niet alleen leuk op tafel, het werkt ook nog eens tegen muggen en andere nare insecten op afstand te houden.

Om muggen weg te krijgen van je slaapkamer, kun je enkele dingen doen. Zo kun je in de zomermaanden een klamboe omhangen om je bed, om zo rustig te kunnen slapen. Let wel op dat deze lang genoeg is, zodat muggen niet alsnog onder de klamboe door kunnen vliegen. Daarnaast kun je ook een ventilator aanzetten, muggen kunnen niet op tegen de windkracht die uit een ventilator komt. Daarnaast helpt deze meteen tegen warmte, win-win situatie! Ook handig, hang zo een citronella of munt geur dingetje aan de ventilator. Dan geurt het lekker de kamer door!

Bij muggen beten

Toch geprikt? Doe dan een beetje van de Teatree-olie op een wattenstaafje en dep dit op de beet. Mocht je nog wat anders willen proberen, kun je ook After Bite proberen. Die helpt trouwens ook bij wespen en kwallen bijvoorbeeld.

Wanneer After Bite Classic binnen 5 minuten na de steek of beet wordt toegepast, worden verschijnselen zoals zwelling, pijn en jeuk aanzienlijk verminderd. De toegevoegde nertsolie in After Bite Classic verzacht de aangetaste huid en voorkomt uitdroging. De beste resultaten worden verkregen door After Bite zo snel mogelijk na het voorval te gebruiken. Wrijf met de pen de gestoken of gebeten plaats enkele seconden stevig in. Herhaal indien gewenst na verloop van tijd. Binnen 5 minuten is het resultaat voelbaar, zodat je weer kunt genieten van al het goede van de zomer!

After Bite Kids

Speciaal voor de gevoelige huid van kinderen is er After Bite Kids. Deze milde formule verzacht en verkoelt de huid bij insectensteken en -beten. After Bite Kids bevat hiervoor natuurlijke ingrediënten zoals eucalyptus- en tea tree olie en aloë vera. After Bite Kids is te gebruiken voor kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar

Mijn nieuwe favoriet: de processie rups

Leuk deze man. Alle kranten stonden er vol mee. Mijn dochter noemt ze de prinsessen rups, en alle moeders wachten met smart op de prosecco rups. Helaas. Er zijn geen leuke versies. En volgens de berichten wordt het volgend jaar 10x zo erg.

Die krengen stoten hun haartjes af die overal gaan zitten. De rupsen zitten op eikenbomen, maar inmiddels hebben ze ook andere bomen bevolkt. Echt geen aanrader om daar met je korte broekje onder te fietsen. Vooral ook even omhoog van het zadel om een sprintje te trekken omdat je die enge rode lintjes ziet, is mij duur komen te staan.

Ik zat helemaal onder de bultjes, en vooral dus net boven mijn kont (zijn ze door mijn broek heen gegaan? Mijn man verdacht mij inmiddels van wilde vrijpartijen onder een boom) en onder mijn arm. Het leuke is dat je het ook niet uit de kleding schijnt te krijgen met normaal wassen. De volgende keer dat je de betreffende kleding weer aan doet heb je weer die bultjes.  Ik was inmiddels op 60c want ik heb begrepen dat het dan wel uit de kleding gaat.

Tegen de jeuk helpt bij ons een koud doekje er over heen wrijven, eventueel wat zinkzalf. Ook pepermunt poeder doet redelijk zijn werk. Ik heb het föhnen geprobeerd, maar  AUW! Ducktape als je niet heel harig bent vind ik een beter idee. Bij de kinderen heb ik een kleding roller gebruikt en dat werkte voor hun goed.

En wat doen we tegen muizen en ander ongedierte?

Dit is wel erg vervelend. Helemaal voor de mensen met tuin, vlakbij een bos of juist midden in een oud centrum. Muizen. Ik heb er niks mee. In Amsterdam rennen de ratten vrolijk over het Weesperplein alsof je in een Ratatouille film zit. Als het aan mij zou liggen dan had de Ongediertebestrijding Amsterdam daar een vaste post.

In die oude huizen zitten de muizen ook graag. Nou mag mijn lieve vriendin graag muizen houden en zal zij ze eerder knuffelen dan keihard gillen en muizen bestrijden. Ik ben niet zo. Sterker nog, in ons oude huis heb ik 3 nachten in een hotel geslapen totdat mijn man zeker wist dat niemand van de familie Muis nog terug zou komen. Dit vond ik ook 1 van de grote nadelen van wonen in Amsterdam. Ik heb nog een jeugdtrauma dat die beesten door ons gekraakte huis renden.

Fruitvliegjes, mieren en wespen zijn redelijk op afstand te houden met een sinaasappel met wat kruidnagel erin. Let er goed open dat je eten afdekt, en alles in een gesloten bak gooit. Nu sinds dat wij GFT afval en bijvoorbeeld vleesafval in biologisch afbreekbare zakjes doen, hebben wij bijna geen last meer van maden. Bij de Action zijn ze 35c per rol, dus echt kosten zijn dat niet. Ook zo een lavendel ding voor de auto in de kliko hangen scheelt geur en houd vliegen weg. Zet verse lavendel of munt in de tuin of op het balkon om vervelende beesten op een veilige afstand te houden.

Heb je die maden al dan zodra de bak geleegd is even schoonspoelen en de bak open zetten. Tussendoor kun je dat ook even doen hoor, de bak in de volle zon open zetten. Daar komen de vogels op af, maar ook overleven de eitjes en maden dat niet.

Veel succes deze zomer!

 

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

  1. Wat moet er nou wel en niet in je koffer voor de zonvakantie?

    […] tegen muggen als prikweg zou ik zeker mee […]

  2. nicole orriens

    Oh, ik heb ook zo’n hekel aan muggen! Dat geluid irriteert me mateloos en dan heb ik het nog niet eens over de muggenbulten! Ik slaap nu onder een muggennet.

%d bloggers liken dit: