muggen3 - Hallo mug, dat is lang geleden...
Healthy Lifestyle,  Huis & Tuin

Hallo mug, dat is lang geleden…

Aaaaah!! Sorry, ik HAAAT muggen. Ik heb ook het nut van ze nog niet ingezien behalve dat ze dienen als voer voor spinnen. Meer nutteloze beesten. Ik vond 2 hele middeltjes voor en tegen muggen en hun vervelende steken! 

Met dit heerlijke weer zijn de muggen natuurlijk weer terug. Puur om je nachten en BBQ’s te verpesten. Dit is natuurlijk erg irritant en al helemaal wanneer je ook geprikt wordt. Gelukkig zijn er tal van dingen die je kunt doen om een muggenbeet tegen te houden, of om deze dragelijk te maken wanneer je al geprikt bent.

Tegen muggen

Om te voorkomen dat je geprikt wordt kun je jezelf insmeren met Teatree-olie. Teatree-olie wordt gemaakt van bladeren van de Melaleuca Alternifoliaboom uit Australië. Je kunt het bijvoorbeeld druppelen op een doekje en dit naast je bed leggen. Ik gebruik sinds kort de tea tree EHBO zalf van Thursday Plantation. Je kunt ze ook na het prikken gebruiken, maar een beetje op je armen en voeten helpt enorm tegen het prikken!

De nieuwe Thursday Plantation EHBO Zalf en EHBO Crème zijn ideale producten voor in de komende vakantiekoffers. Beide werken vanuit de natuurlijke antibacteriële kracht van 100% pure Australische Tea Tree Olie om de huid te verzorgen en te verzachten. Beide producten beschermen de huid tegen bacteriën en vuil en ondersteunen het natuurlijke huidherstel. De formules bieden verlichting bij ongemakken zoals muggensteken, kwallenbeten, schaafplekjes of zonnebrand. De Thursday Plantation EHBO Zalf is ook ideaal voor de behandeling van een droge huid. Zowel de Zalf als de Crème zijn 100% natuurlijk, vegan, dierproefvrij en bevatten geen chemicaliën of extra toevoegingen.

muggen1 - Hallo mug, dat is lang geleden...

Uit je huis met die muggen!

Wanneer je lekker buiten zit, wil je natuurlijk niet de hele tijd gestoord worden door die vervelende muggen. Om dit tegen te gaan kun je een citronella kaars branden. Citronella kaarsen verspreiden de geur van citronella olie, welke de muggen op afstand houden. Let op: dit is een overheersende geur. Er zijn citronella kaarsen verkrijgbaar met een frisse citroengeur, kies voor deze wanneer je citronella te overheersend vindt. Citronella werkt goed, maar is helaas wel van korte duur. Let dus op dat je consequent de kaars aansteekt.

Een sinaasappel opengesneden met wat kruidnagel erin staat niet alleen leuk op tafel, het werkt ook nog eens tegen muggen en andere nare insecten op afstand te houden.

Om muggen weg te krijgen van je slaapkamer, kun je enkele dingen doen. Zo kun je in de zomermaanden een klamboe omhangen om je bed, om zo rustig te kunnen slapen. Let wel op dat deze lang genoeg is, zodat muggen niet alsnog onder de klamboe door kunnen vliegen. Daarnaast kun je ook een ventilator aanzetten, muggen kunnen niet op tegen de windkracht die uit een ventilator komt. Daarnaast helpt deze meteen tegen warmte, win-win situatie!

muggen2 - Hallo mug, dat is lang geleden...

Bij muggen beten

Toch geprikt? Doe dan een beetje van de Teatree-olie op een wattenstaafje en dep dit op de beet. Mocht je nog wat anders willen proberen, kun je ook After Bite proberen. Die helpt trouwens ook bij wespen en kwallen bijvoorbeeld.

Wanneer After Bite Classic binnen 5 minuten na de steek of beet wordt toegepast, worden verschijnselen zoals zwelling, pijn en jeuk aanzienlijk verminderd. De toegevoegde nertsolie in After Bite Classic verzacht de aangetaste huid en voorkomt uitdroging. De beste resultaten worden verkregen door After Bite zo snel mogelijk na het voorval te gebruiken. Wrijf met de pen de gestoken of gebeten plaats enkele seconden stevig in. Herhaal indien gewenst na verloop van tijd. Binnen 5 minuten is het resultaat voelbaar, zodat je weer kunt genieten van al het goede van de zomer!

After Bite Kids

Speciaal voor de gevoelige huid van kinderen is er After Bite Kids. Deze milde formule verzacht en verkoelt de huid bij insectensteken en -beten. After Bite Kids bevat hiervoor natuurlijke ingrediënten zoals eucalyptus- en tea tree olie en aloë vera. After Bite Kids is te gebruiken voor kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar

Wat doe jij om muggen op afstand te houden?

Volg mij!

Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo
img 20180308 204700 300 - Hallo mug, dat is lang geleden...
Volg mij!

Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen. 

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, lijd aan heel wat afkortingen en ben anders dan de rest. Lees lekker mee of stuur je eigen verhalen in. Hier mag alles. Liefs xoxo

3 Reacties

  • nicole orriens

    Oh, ik heb ook zo’n hekel aan muggen! Dat geluid irriteert me mateloos en dan heb ik het nog niet eens over de muggenbulten! Ik slaap nu onder een muggennet.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: