Close

Musthaves voor een beginnend life coach

Een life coach is een belangrijk onderdeel van het leven van vele mensen. Ze bieden steun en helpen bij het bereiken van een doel. Misschien heb je er wel al vaker aan gedacht om te beginnen als coach, omdat je graag mensen helpt en er eigenlijk ook wel goed in bent!

Als je een passie hebt voor het helpen van mensen, dan is het niet zo gek dat dit beroep bij je past. Maar hoe word je een life coach? In dit artikel bespreken we de musthaves voor een beginnend life coach.

Zoek je specialisatie als life coach

Er komt veel kijken bij het beginnen van een eigen bedrijf. Aangezien life coaches een belangrijk onderdeel van de samenleving zijn geworden, betekent dat ook dat er veel aanbod is. Het is daarom belangrijk te bedenken wat jij specifiek te bieden hebt. Waar wil je, je op focussen? Veel life coaches focussen zich op het persoonlijke, professionele of romantische leven van hun cliënten. In de praktijk zal je met alle drie te maken hebben, maar het is goed om te weten waar jij je het meest op wilt richten. Dit zal waarschijnlijk het vlak zijn waar jij je het meest comfortabel bij voelt.

 

Volg een (online)studie

Als beginnend life coach ben je niet verplicht een certificaat te hebben om je bedrijf op te starten. Wel raden we je dit enorm aan. Door het volgen van een (online)studie of cursus leer je hoe je verschillende methodes kan gebruiken en plannen kan opstellen. Ook zal het helpen om te leren hoe je om moet gaan met je cliënten. Door de persoonlijke verhalen zal de grens tussen werk en het privéleven makkelijk kunnen vervagen. 

Zoek een fijne werkplek

Als life coach is het een musthave om een goede werkplek te hebben. Dit is waar je de gesprekken met je cliënten aangaat, samen een plan bedenkt en bespreekt wat de obstakels zijn om hun doelen te behalen. Door het persoonlijke aspect van dit beroep is het daarom belangrijk om een ruimte te hebben waar je cliënten zich comfortabel en veilig voelen. Geef daarom genoeg aandacht aan het zoeken van een fijne werkplek. Kies voor een lichte ruimte met planten en een bank, om het als een tweede thuis voor de cliënten te laten voelen. Als je alleen online consulten wilt doen, zorg voor een ruimte met een neutrale achtergrond.

Promoot op sociale media

Het beginnen van een eigen bedrijf vraagt ook om promotie. Tegenwoordig leven we steeds meer online en het is daarom belangrijk om aanwezig te zijn op sociale media. Bedenk een huisstijl en laat het terugkomen op je website, Instagram en andere platformen. Kies voor iets wat bij jou past. Cliënten kiezen voor een life coach die goed voor hen voelt. Het is daarom belangrijk om te vertellen wie je bent, waar je omgeeft en hoe je werkt.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je alleen verkoop praatjes houdt. Maak korte video’s, vertel over jezelf, geef tips, bied meerwaarde aan waardoor mensen al snel in je dm’s terecht komen en jou om hulp vragen. Je bouwt op deze manier een naam en een herkenbaar gezicht op.

Wat ook een leuke marketingtool is als je al wat vaste klanten hebt, is om ze iets mee te geven met jouw logo of foto. Een journal met gepersonaliseerde pennen, een shopper voor dat de dagelijkse boodschappen.. Je kunt bijvoorbeeld bij Wanapix heel veel items laten personaliseren. Dit is een super mooi en persoonlijk cadeau om een traject mee te beginnen of juist af te sluiten. Zo hebben zij een leuke herinnering en jij wordt minder snel vergeten en eerder aangeraden aan anderen.

Dit zijn de eerste stappen voor het worden van een life coach. Het verhaal wat je vertelt is waar cliënten op afgaan. Hier horen je werkplek, methodes en online aanwezigheid ook bij. Neem hier de tijd voor, zodat je platform in één keer klopt voor de cliënten maar ook voor jezelf.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang