De MyBreastFriendstag

We gaan het vandaag eens over borsten hebben. Een paar dagen terug was ik met mijn nieuwe boezemvriendinnen in gesprek, en hoe het precies op borsten kwam? Samen verzonnen wij de #mybreastfriendstag.

#mybreastfriendstag#mybreastfriendstag

Alle ins en outs over borsten (jetzers, prammen, memmen, geeft het een leuke naam) werden besproken. Met de oktober borstkanker maand die er weer aan komt, vonden wij – Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Fleur, Judith, Jess, AngelaLieke & Geertje – dat er wel iets mee gedaan kon worden. Allemaal kennen we wel iemand met borstkanker, of heeft zelf de angst gehad van het enge knobbeltje. Na heel veel vragen die niet door de blog censuur kunnen, kwamen we op deze vragen:

1. Wat is jouw favoriete kleur bh?

Zwart en grijs. Heel saai, maar op de 1 of andere manier zijn al mijn bh’s zwart en grijs. En echt niet alleen omdat ik niet kan wassen.

2. Heb jij en/of je partner een naam voor je borsten?

Eigenlijk niet, hij noemt ze wel eens jetzers ofzo.

3. Zou je ooit iets aan je borsten laten veranderen (plastische chirurgie)?

Al gedaan, ik had een borstvergoting. Na de eerste zwangerschap zijn ze gaan zweten en scheuren. Heel fijn. Dat moest eruit en heb ik weer een operatie gehad. Nu blijf ik er wel gewoon van af. Jammer, want waren prachtig al zeg ik het zelf.

4. Indien van toepassing, zijn je borsten veranderd tijdens/door je zwangerschap(pen)?

Jaaa!! Na de eerste zeker 4 cups omhoog en gebleven, en na de tweede zijn ze ietsje slapper geworden, maar nog steeds super, vooral voor mijn leeftijd.

5. Controleer jij ze wel eens?

Ja zeker, regelmatig eigenlijk.

6. Komt er borstkanker voor in jouw familie?

Ja, mijn tante is er aan overleden. Ook vele oudtantes hebben het gehad, en komt er eigenlijk veel kanker voor in de familie.

7. Ken je de stichting Pink Ribbon?

Wie kent die niet! Ze hebben borstkanker bespreekbaar gemaakt. Ik hoop snel ook de andere vormen van kanker. Mijn ex had teelbal kanker. Daar 1 van kwijtraken lijkt mij even zo heftig als een borst kwijtraken.

8. Wat is het eerste wat in je opkomt als je aan borstkanker denkt?

Mijn meisjes. Stel je toch eens voor..

We zouden het super vinden als jij de #mybreastfriendstag overneemt, vermeld ons ( Gwen, Simone, Saskia, Joyce, Josan, Meike, Fleur, Judith, Jess, AngelaLieke & Geertje ) dan wel in je blog of social media post 🙂 Hier kun je de snor downloaden!

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

8 gedachten over “De MyBreastFriendstag”

  1. Had ik niet achter jou gezocht, alleen maar zwarte en grijze bh’s. Had op z’n minst toch wel een roze verwacht 😉

  2. Ik ben voor mijn 30e al een paar keer voor controle geweest omdat ik het niet vertrouwde. Doktoren vinden het onzin dat ik op die leeftijd langs kwam, maar dat vond ik dan weer onzin. Gelukkig was het niets, maar ook hier komt het in de familie voor, dus liever te vaak checken en voor niets gaan, dan niet gaan en te laag zijn.

    Ik heb trouwens og nooit gehoord over zwetende protheses, wat is dat?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: